Šta je novo?

help pls jer poludjeh skroz!

Jubilarni

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
309
znaci ljudi nebih vas smarao da nije velika frka...puno se bavim sa kompovima i znam dosta o tome svemu ali ovaj problem mi je potpuno nejasan!
u pitanju je ova konifig asus p5pl2-e,2gb rama,8800gts,hdd {sata i ata}-u njima je i problem
znaci ovako ja ocu da na ovu moju plocu nakacim sata hdd hitachi od 500gb i da mi on sam radi na komp ali je to nemoguce.!kad njega zakacim samog nista se ne desava znaci nece da podigne sistem sa njega a kad sam stavio i ata sa njim da radi onda radi ali moram da biram ono na pocetku koji ce OS da mi digne! ja ocu da mi samo sata radi u kompu a pokusao sam sve moguce i mijenjao sve moguce po biosu i boot i sve i nista jednostavno nece! jednostavno nece ni da mi bootoje sa cda windows kad stavim samo sata a kad stavim i ata onda oce i boot jednostavno me problem zbunjuje skroz nemam pojma sta da radim....pls pomagajte!.....

hdd hitachi od 500gb
Koji je sistem na njemu..mozda je problem
Sata konektori na plochi,kablovi,probaj razlicite kombinacije
MBR,NTLDR,aktivna particija...
who knows..:p

pa brate eo kazem ti probao sam sve one konektore na plocu imam 2 crvena i 2 crna
to su slave i master ja ga stavio u master i nece...ne znam vjeruj mi da ne znam sta da radim potpuno sam zbunjen...i to mbr ntldr nemam pojma sta ti je to :p

Koliko ja vidim tebi treba butabilni Windows sa integrisanim sata drajverima ili da prilikom instalacije ubacis disketu sa sata drajverima i stisnes F6 prilikom ucitavanja Windows diska. Ako gresim neka me neko ispravi.

Koliko ja vidim tebi treba butabilni Windows sa integrisanim sata drajverima ili da prilikom instalacije ubacis disketu sa sata drajverima i stisnes F6 prilikom ucitavanja Windows diska. Ako gresim neka me neko ispravi.

Ako nema sistem na njemu...
A sta ako ima?:)

pa pazite ovako da vam i to objasnim,ja kad prikljucim sata i ata zajedno da rade sve je super ali kad ocu da mi sata radi sam on nece!?? ja sam uspio na njemu sistem da dignem tako sto mi je i ata bio u komp i ono kasnije kad pita na koju cu particiju da stavim ja odabrao od sata i ok sve ali kad sam inst os i sve to kasnije skinem ata da ovaj sam dize sistem ono sve s njega da radi on nece...ono jednostavno kao da ga nema u kompu a u bios mi ga vidi kao Third master IDE a na Primary master IDE pise not detected.....?????

Jesi li naišao u BIOSu, nešto kao Enhanced-SATA mod? U podešavanjima za HDD. Kažeš da si probao svašta, ali reko' ipak da pitam. Meni u tom modu radi SATA HDD i ATA CD. Probaj nešto slično. (Award BIOS)

Poz

Video sam na netu da jos neko ima problem sa sata-ata kombinacijom isto kao i ti ali nisu nasli resenje i to je bas hitachi HDD.
Jedino sto mi jos pada je na pamet da zamenis "ponovo" sata port na plochi,novi sata kabl,mbrfix i sl.
Ako ne kao posledne da ponovo instaliras sistem bez ata HDD unutra..
Pozz

opet me ne svatas ili ne citas,nece nista da radi kad je sata sam unutra brate kopcas? on nece ni da mi bootuje cd tacnije windows kad je sata sam ali kad dodam ata oce sve!

probaj ovo, slichan problem sa sata/ata sam reshio skoro tako - ubodi SATA u sata0 port, na matichnoj, i onda pokreni.

Nazad
Vrh Dno