Šta je novo?

Help needed-Moguci problemi sa protokolima ADSL-a

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Izvinjavam se moderatorima ako sam promasio sobu-podforum.
Imam problem sa konekcijom ADSL-a.
Na Visti64-
Radi mi samo IE 7 i to 64-bitni i Microsoft update, a ostalo nista nece da se apdejtuje a ni Mozila Firefox ne radi- ni AV, niti bilo koji program nemoze da se konektuje???
A na XP-u sve radi OK.
Fora je sto nisam imao net jedno pola godine, ali nisam reinstalirao ni jedan OS.
Ranije je Vista 64 radila ko` zmaj, a sad samo gore navedeno.
Nije do firewall-a, jer sam ga iskljucio.
Pojma nemem sta da podesavam.
Provajder je SezamPro, cak sam i njihov modem Conexant USB promenio i stavio TP-linkov ADSL modem-ruter preko mrezne kartice, i ista stvar.

U korisnickoj podrsci mi kazu da reinstaliram Vistu!
Mislim- to moze i laik da kaze.
Jel neko zna u cemu je stvar?
Hvala unapred...
:wave:

Poslednja izmena:
Reinstaliraj Vistu

Reinstaliraj Vistu

Imas li neki konstruktivniji odgovor?
Ako nemas nista osim toga, bolje ni da nisi postovao.
Ja iskljucivo pitam ako neko zna u cemu je caka, da mi pomogne.
Re-instalacija mi je poslednja solucija.

Kod prijatelja sam imao na XP-u obrnutu situaciju- AV se apdejtovao a browzer nije hteo da se pokrene- nije prepoznavao konekciju- problem je bio u podesavanu servisa- neki su bili iskljuceni.
Windows je pun enigmi i caka koje sam otkrivao i otkrivam godinama.
Ovo mi se prvi put desilo, obicno se sam snadjem, ali sad sam zapeo u mestu.
Jos jednom- ako neko zna u cemu je "caka"- neka mi sugerise sta da podesim.
Hvala u napred...
:wave:

Anyone???
:(

do sad si mogao pet puta da reinstaliras OS ...

Očigledno se niko nije susreo sa takvom situacijom, pa ne znaju ljudi ni šta da ti kažu.
Jel' ti radi ping do google-a uopšte?

Ako je windows enigma onda imas dos...upravo sam ti dao veoma konstruktivno resenje za vistu x64...i to iz iskustva..ako ne radis nista ozbiljno sto zahteva 64 bita nego samo da bi ti radilo tih 4 giga rama onda si se zeznuo...iz opisa tvog problema trebalo bi da ti bude sve jasno...ali ti krpi nesto sto se skrpiti ne moze ili moze na neko kratko vreme

Očigledno se niko nije susreo sa takvom situacijom, pa ne znaju ljudi ni šta da ti kažu.
Jel' ti radi ping do google-a uopšte?

Ne radi ping :wall:.
Ali kako E7 radi, a ostali browseri nece? :crash:
Pa idu kroz isti port!

Ako je windows enigma onda imas dos...upravo sam ti dao veoma konstruktivno resenje za vistu x64...i to iz iskustva..ako ne radis nista ozbiljno sto zahteva 64 bita nego samo da bi ti radilo tih 4 giga rama onda si se zeznuo...iz opisa tvog problema trebalo bi da ti bude sve jasno...ali ti krpi nesto sto se skrpiti ne moze ili moze na neko kratko vreme

Nisam iz "fazona"instalirao 64Vistu i stavio 4Giga rama, nego zbog brzine i opustenijeg rada, jer zaradjujem od rada na i sa kompovima.
Sa PC kompovima radim (posedujem) od 94` -era 386 i 486-ica, dok je 4Mb RAM bila mamara :d
Tako da mi je rad u DOS-u vrlo poznat.

Najlakse je re-instalirati OS, nije to problem, vec me ZANIMA uzrok gresaka, tj. sta koci ostale programe.
Vista je apdejtovana na SP2 i "podmazana" po mom ukusu i zeljama, tako da bi trebao izdvojiti 2 dana dok ne sredim sve.
Nesto sam i odradio u vLite-u za novu instalaciju, ali je sve odlazem.
Ako se "skrpiti" kako ti kazes ili podesiti da radi kako treba onda cu re-instalirati.
Smorih se vise o raspravljanju oko re-instalacije.
Sve najbolje... :wave:
Pozz

Jesi li gasio neke servise posle instalacije Viste?

пробај да уђеш у сигурносни мод и изабереш опцију са подршком мреже (safe mode with network )
кад ти се учита, покрени онда оперу ил мозилу те стави адресу типа гугла или бенчмарка
ако ти се исти учитају проблем је до репова који су остали од антивирус инсталација
...

Poslednja izmena:
pa sam si sebi odgovorio i onda nerazumes zasto niko nezna sta si ti uradio

Nsi me razumeo- ili nisi dobro procitao sta napisah.
Rekoh da imam spremljen kustomiziran instalacioni disk Viste-64, ALI ga nisam instalirao jos ni jednom.
Na pocetku threda napisah celu problematiku- nisam nista menjao bilo od servisa, bilo od ikakvih podesavanja mreze i programa vezanih za internet- u medjuvremenu (dok nisam imao internet- 6 meseci) , tako da zakljucak koji si prepotstavio je pogresan.

Izgleda da se nesto nešto iskvario 32-bitni api za internet Wink (winsock?)
njegov dll ili registry, ili nesto sasvim peto sto ne dozvoljava 32-bit programima izlaz na Internet.
E sad sta li je?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno