StefanGTR je napisao(la):
Znaci kazite kako da izvucem maximum iz kompa i dal sam dobro clocno komp....vase primedbe itd.......
Evo ovako imam:
Abit AN8 939 OTES
Athlon64 3200+
Transcend 1Gb Pc400/Cl3
His Ati X700pro IceQ
Ostalo i nije bitno...
Procesor je trenutno na 2.5 GHz-a
Ostali parameti iz BIOS-a su:
DDRV Default : 2.6V Meni: 2.8V MAX
DDRVTT Default : 1.3V Meni: 1.4 MAX
VHT Default : 1.25V Meni:1.35 MAX
Vcore Default : 1.4V Meni:1.55
VNF4 Default : 1.5V Meni: isto 1.5V ne znam dal da diram
Memoriju sam morao da smanjim na DDR333 Isad radi na 208 Mhz-a podesena je na 1T
Temperatura mi je na idle 33-36 a na prime95 mi se proc. znoji i do 51.Jer to dosta???Ili.......
To je to za sad. HVALA!!!
4 sata probao sam Fsb 260 ali mi je OCCT posle cetri minuta puko
Sorry, ali šta je pisac htio reći? Probao si 4 sata HTT na 260MHz, ali si odlučio na kraju da testiraš, pa je krahiralo nakon 4 minute?
E ovako latencije nisam dirao i ovakve su:
CAS Latency time 3.0
Row Cycle time 11
Row Refresh Cycle time 14
RAS# to CAS# Delay 3
RAS# to RAS# Delay 2
Min. RAS# Active time 8
RAS# Precharge time 5
Write Recovery time 3
Write to Read Delay 2
Read to Write Delay 4
Pomagajte Ljudi ove latencije mi i nisu bas tolika vrlina....
Par primedbi. Mainboard, RAM. Za overclock DFI, Infinity, ako ti dodaci u LanParty nisu od suštinske važnosti.
Primedba na RAM odnosi se na kapacitet modula. Pošto procesor podržava DC (dual-channel, odnosno 128-bitni) memorijski režim, trebao si pazariti 2*512MB, ne 1*1GB, ako si želeo "seriozan" overclock.
Koji Athlon64 3200+? Postoji NewCastle, ClawHammer, Winchester, Venice u s939 izvedbi. Važno je zbog memorijskog kontrolera i overclock-abilnosti. Vcore ukazuje da je verovatno Venice.
Za K8, sinhroni overclock (RAM : HTT = 1 : 1) uz 1T parametar ,) .
RAM parametri, su 3/3/5/8. Standardno za 1GB DDR400 module. Ukoliko si u mogućnosti, zameni za 2*512MB module, svakako ćeš imati veću overclock marginu.
Pošto ti OCCT "puca" nakon četiri minute, isprati sledeći savet. Za testiranje stabilnosti, kako tokom eksperimenata, tako i tokom konfigurisanja, pročitaj Lukijin thread,
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=75453.
Overclock-uj HTT na default multiplier-u, bez rekonfigurisanje memory divider-a. Testiraj limit procesora.
Potom, spusti multiplier na minimum, odredi DDR200 režim i testiraj maksimalni HTT. Nakon toga, podesi DDR na automatic, procesorski multiplier na minimum, te testiraj limit RAM-a. Nakon toga, prema dobijenim činjenicama, "šteluj" parametre.
Obrati pažnju na sledeće. Varijanta niži multiplier i viša frekvencija (FSB, HTT) koji rezultuju identičnoj frekvenciji procesora na default-u (ili u varijanti viši multipler, niža frekvencija) je uvek bolja, zbog "šire" magistrale, odnosno, višeg memory bandwidht-a.
Pošto želiš izvući maksimum... Nije od značaja visoka frekvencija procesora, ukoliko podaci ne stižu do njega, ili stižu sporo. Potrebno je maksimalno iskoristiti frekvenciju procesora dovoljnom "širinom" magistrale.
:wave: