Šta je novo?

Help! GF2GTS crko ventilator!

Cale

Čuven
Učlanjen(a)
10.11.2000
Poena
619
Dajte neki savet, danas sam iz treceg razloga otvorio kuciste i otkrio da mi se moj Inno GF2 GTS przi na tihoj vatri. Za pocetak sam smanjio frekvenciju na 175/295 - najmanje sto je moglo...

Nemam ni ideju kad mi je crkao ventilator, koga sam skinuo, cistio, ali ni makac. Ima li neko ideju sa cime da ga zamenim. Video sam da po cenovnicima i dalje neki nude Blue Orb...Nije li on za grafiku i kako se stavlja ako moze?

Pozdrav, Cale

Ne znam tacno koje velicine je taj ventilator, ali ti predlazem da ga skines(odsrafis) i obidjes nekoliko mjesta gdje se isti prodaju ...
buvljak-na ulazu, prodavnice elektronike i sl. Mislim da nebi trebao imati vecih problema u vezi zamjene ventilatora ...

pozdrav!

ma stavi neki stari fan od nekog pentiuma I ili tako nečeg i uživaj

Bas tako. A mozes naprosto i da ostavis taj ventilator da radi kao neka vrsta pasivnog hladnjaka, veruj mi, GF2 jezgro se uopste ne greje mnogo, radi i sa obicnim pasivnim hladjenjem.
Cak je Elzin (doduse MX) radio bez ikakvog hladjenja, aktivnog ili pasivnog, i kao takvog su ga prodavali lopovi...pardon, gospoda iz Lista FX ctp;

Imaš u Radio Klubu, u Timočkoj ulici, prilično OK izbor Sunon ventilatora. Cena je u principu oko 300 dinara, kako koji. Mada mislim da imaju samo jedan model 50x50mm (ako ti taj treba).

Hvala na savetima, uspeo sam da resim problem...

Naime, stvar sa pasivnim hladjenjem (jer sam odmah skinuo neispravni vent) nije bas dobro upalila, ipak se GTS greje razmerno vise od MXa (imao sam i istog, naravno bez ventilatora).

Nasao sam kod Zormi-ja Blue Orb i samo je postojala dilema da li moze da se mehanicki pricvrsti na moju kartu. Rezervna opcija je sto Orb stize sa termalnom duplo lepljivom trakom.

Na moje odusevljenje, na mojoj kartici su postojale dve rupe bas na mestima gde je Orb predvideo (!), koje sa originalnim hladnjakom nisu bile iskoriscene (to je onaj maleni vent na hladnjaku napeljenom na GPU). Sjajno!

Pozdrav, Cale

ja sam uzeo blu orba da montiram, hladio je fantasticno. na kutiji je pisalo da je orb takodje i za chipset, kad vraga, razmak rupa je veci pa ovaj nece da udje (bar na abitu kt7)... na moju zalost...

blu orb preporucujem svima koji hoce dodatno hladjenje za svoj geforce2... samo 300din, i jos izgleda do j!

Nazad
Vrh Dno