Šta je novo?

HeavyCoin [HVC] (HEFTY1)

vlax352

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2007
Poena
319
Posto je bilo vec reci o ovom novcicu koji dolazi, i cini mi se da bi mogao biti ozbiljan igrac u narednom periodu na planu CPU mininga resih da otvorim ovu temu da mozemo ovde pratiti razvoj situacije.
Slede ukrako podaci o novcicu:
CPU-only, Ultra-secure, Decentralized Block Reward Voting​

• HEFTY1 - a cryptographic hash function for CPU-only proof-of-work with a small memory footprint
  • Ultra-secure hashing - a secure strategy for using multiple cryptographic hash functions
  • Temporal Retargeting - multipool protection that goes beyond Kimoto Gravity Well
  • Decentralized Block Reward Voting - the mining schedule and money supply are democratically decided (total supply is still bounded to 128M)

Specification
  • CPU-only: Introduces HEFTY1, a novel approach to ASIC-resistant proof-of-work
  • Ultra-secure: combines SHA-256, Keccak-512, Grøestl-512, BLAKE-512 in a secure way
  • Block time: 2 Min
  • Retarget up: Every 5 blocks (max 100%)
  • Retarget down: Every block (max 200%)
  • Block reward: 1024 max (decentralized block reward voting)
  • Total supply: 63M to 128M HVC (depending on votes)
  • Multipool protection: Kimoto Gravity Well Temporal Retargeting
  • Premine: 1-2% (depending on total supply) for future development, support and maintenance

Link ka temi na Bittalku https://bitcointalk.org/index.php?topic=470391.0

Ja se nadam da cemo ovoj listi pridruziti i nas Pool, pratim temu da vidim da li ce potreban softwer za to biti dostupan a o cemu cete biti blagovremeno obavesteni.

Poslednja izmena od urednika:
Da i nas pogleda jedan koin, kopuckace se ovo. Vlax spremas pool?
Ovaj novcic bas deluje ozbiljno ;)

Poslednja izmena:
+1

Posto je novcic heavy, moracemo od starta na njega sa heavy artillery-om. :)

E dobro je, ja sinoc hteo da otvorim temu ali nisam imao snage da pisem pa reko izgresicu. :)

Ja ne stigoh da uplatim za IPO a sada je vec kasno.

Jel si ti sta uradio i koliko dobijes sa 0.5 btc-a?

Vlax jel spremas pool? :D
Jel bolje mozda na pocetku solo kopati? Najjace sto ja imam je 4770k na 4.5Ghz.

ja sam u prvom postu napisao svoj stav za pool, a sto se tice solo kopanja, HVC ce koristiti neki revizirani kimoto gravity, sto znaci da ce dif imati priliku da skoci od starta. neko je vec rekao u nekoj od diskusija solo kopanje je imalo smisla sa starim sistemima diff retargeta. na kimotu dif se menja svaki blok. tako da je to jasno.

Vidim da ce biti novi user frendly interfejs za kopanje hoce da priblize i onima koji nemaju pojma.

Pozdrav kopacima od novajlije shpikija :)
Dali neko kako se pripremiti za novi InstaPay coin koji nadolazi za 20 tak sati .
ili bar link gde da vidim podesavanja za predhodne slicne slucajeve

znaci jos 5 sati :) nadam se da coin nece biti neki fail ovako mi bas ozbiljno izgleda, necu biti pri kompjuteru za launch danas imam nekih obaveza, pa cemo posle videti jel izvodljivo to za pool

+1

178BTC u ipo :) jos ja htedoh da ulozim 0.2 BTC al rekoh kupicu ih kasnije ako budu dobri ipak mi sigurnije :)

Ovo nije ni failed, ovo je non-launch :d Što reče neko, sakupili ljudi 175 BTCova kao IPO za 2 nedelje posla i zapalili, šta ima da se cimaju više... :D

ahaha...lolchina :D

al ce lepe poklone da kupe svojim devojkama.

I jos se mi dogovarali preko prihvatnih poruka da ulozimo ali meni to bilo jako sumnjivo pa sam odustao. Mislim, nije mi zao 0,2-0,5btc-a koliko me kida taj osecaj da sam izje*an. :)

Na kraju krajeva, imam dobru artiljeriju pa taj ipo mogu izrudariti za pola dana-dan.

nije valjda opet bilo

:D

Ma izaci ce sigurno, malo kasne jer su se us*ali 100%. :)

Btw, prvih 100 blokova je zero reward tako da ne zurite.

mosa pijade

Blok explorer je povezan sa nečim, samo nije sa HVC-om. :D

Blok 89 trenutno.

Od bloka 100 krece reward koji ce biti oko 800 po sadasnjem glasanju.

Sad je vreme da vidimo sta haswelli i ovaj ivy bridge mogu.

P.S
hashespersec" : 82668,

sa 4670k na 4,6Ghz, full load.

Na A10 oko 30kH/s.

Novčanikom. Idi u podešavanja.

Nešto ne kapiram, jel ovo po threadu daje rezultate?

1090t@3200, 6thread - 63636
3770k@4700, 7thread - 76064
fx8320@3500-3700, 6thread - 54743

^dodaj ovo u heavycoin.conf

addnode=172.245.221.171
addnode=94.102.53.183
addnode=198.52.200.43
addnode=node01.heavycoin.cc
addnode=69.164.218.197
addnode=10.0.0.2:8333

Evo link ka mineru
https://github.com/heavycoin/cpuminer-heavycoin

Ali treba da se kompajlira. Ja to nemam pojma.

@mickey,

Ne, nego zbirno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno