Šta je novo?

Heavenly Sword

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Izašao prvi review

http://ps3.ign.com/articles/815/815031p1.html

ocena 7

Moram da konstatujem ono što sam rekao i kada sam video najave - šta je bre ovo, ko će to da igra? :) :d Repetitivno sabijanje mačevima, uz brojne probleme i izuzetno kratku igru, u prevodu - neka, hvala :) Pošto nisam pratio ranije nastavke i delove, postoji li nešto zbog čega se ovo igra naknadno (multi, bonus kampanja, nešto treće) ili je kampanja od 6 sati vođenja vatrenokose sisuše sve što ova igra nudi? :p

Poslednja izmena:
ocena od coveka koji je igri Red Steel dao 8/10. Neka hvala.
Kako je Play definitivno suvise dareznjiv ocenama (dao 100/100) a ovaj ***** ocigledno nije previse kompetentan (i omrazen je ko kuzma) mozemo da napravimo prosek od 8.5. Dakle dobra igra sa svojim, falinkama...

Pa ako ima dobrih cica, što da ne ... Ja sam se tako nadao da će ovo biti neki ženski Oblivion...

Kakav crni Oblivion, ovo je hack&slash avantura :)

Ja nisam mnogo ochekivao od ove igre, ali mislim da je 7 malo. Ocene po netu se neverovatno razlikuju i deluje kao da neko podmece nogu soniju u tim revewima, jer su i Lair i Warhawk i Heavenly sword dobili neverovatno niske ocene na nekim sajtovima (petice i shestice). Ipak treba sachekati da se igre pojave i dobijemo prosechnu ocenu na 5-6 sajtova.

Igra je dobila odlicne ocjene za grafiku i zvuk dok je igrivost totalno zakazala. Zanimljivo je da ova hack & slash igra koliko ja znam nema skok.
Sto se tice niskih ocjena za Lair i Warhawk one poticu od US Playstation Magazine tako da ne bih rekao da je neko podmetanje. Dovoljno govori u kakvim su odnosima sa Sony-em kada su dobili te igre na test prije ostalih.

meni npr warhawk izgleda totalno out igra :)
A HS mi izgleda ekstra jer obozavam H&Slash igre. Evo opet prelazim God of War 2
uf kada bi izasao treci deo za ps3 bilo bi to nenad****vo :)

Sto se tice Laira ne znam sta da mislim totalno sam ravnodusan i ne ocekujem nista
pametno od te igre.

HS mi po onom sto sam do sada vidio izgleda najbolje od svih PS3 igara grafika. GT5 mi isto ima ekstra automobile ali mi se cini da staze nijesu bas na nivou.

Igra je BRUKA!

Kad sam je uzeo, isti dan sam hteo da je vratim nazad, nije mi se svidela, medjutim resih da joj dam jos jednu sansu.....:D

Kad ono, nisam se odlepio dok je nisam presao, jedina mana je sto je extra kratka, nekih 7 sati.

Grafika i gameplay, fenomenalno, posebno upravljanje strelama i topovskim djuladima pomocu sixaxisa i specijalni slow motion udarci. Ono sto jos vise fascinira su in-game cut scenes, koje su toliko dobro uradjene da imate utisak da gledate film, njihovi pokreti lica itd, izgledaju neverovatno realno.

Preporuka.

P.S. sutra je vracam, posto tamo gde sam je uzeo imas 7 dana, trial. Posto sam je presao za par dana, uzecu pare nazad........:D

Poslednja izmena:
Igra je BRUKA!

Kad sam je uzeo, isti dan sam hteo da je vratim nazad, nije mi se svidela, medjutim resih da joj dam jos jednu sansu.....:D

Kad ono, nisam se odlepio dok je nisam presao, jedina mana je sto je extra kratka, nekih 7 sati.

Grafika i gameplay, fenomenalno, posebno upravljanje strelama i topovskim djuladima pomocu sixaxisa i specijalni slow motion udarci. Ono sto jos vise fascinira su in-game cut scenes, koje su toliko dobro uradjene da imate utisak da gledate film, njihovi pokreti lica itd, izgledaju neverovatno realno.

Preporuka.

P.S. sutra je vracam, posto tamo gde sam je uzeo imas 7 dana, trial. Posto sam je presao za par dana, uzecu pare nazad........:D

I HATE YOU :p

Naravno da nije jer mene lično ne zanima ovakva igra. Ovo kačim za one koji žele da vide kakva je igra, za one koji nemaju PS3 i za one koji jednostavno ne idu toliko po gejming sajtovima, čisto da se informišu. Kao i za one koji misle da je facijalna animacija u "5 minutes gameplay...sorry, 4:30 minutes intro and 20 sec gameplay" videu za Mass Effect nešto neviđeno...:)

Sad kao Heavenly Sword ima extra grafiku?? Jao Filipe, dosta, pls...!

Tipičan Xbot :D Šta, kao nema ekstra grafiku? Druga je stvar što ja ne gotivim žanr, ali grafički igra izuva.

Naravno da nije jer mene lično ne zanima ovakva igra. Ovo kačim za one koji žele da vide kakva je igra, za one koji nemaju PS3 i za one koji jednostavno ne idu toliko po gejming sajtovima, čisto da se informišu. Kao i za one koji misle da je facijalna animacija u "5 minutes gameplay...sorry, 4:30 minutes intro and 20 sec gameplay" videu za Mass Effect nešto neviđeno...:)

Pazi ja sam odusevljen sa Heavenly Sword-om iako nije ni moj primarni zanr.Demo sam obrnuo preko 10 puta iako treje 10tak minuta.Jedno 6 puta na button mashing ali posle naucenih comboa igra mi se svidela jos vise.Video sam i boss fightove za mene je extra.Graficka prezentacija je fenomenalna.Igru uzimam u novembru iako stize za 5-6 dana. E sad sve je to super al Mass Effect ne diraj :mad: jel su lose mozda facijalne animacije, grafika ili ti to onako.Ja od svega vidjenog nisam video nista lose vec samo extra.E sad moze nekome da se ne svidja zanr igre al nikako ne moze da se kaze bilo sta na racun grafike, a o gameplayu moze da se sudi samo nakon igranja i rekli smo 1000 puta ne na osnovu video klipova.Bas zato sam skinuo SVE demoe za PS3, a trenutno skidam skoro SVE za 360.Sto da ne probam kad je dzaba i za to i sluzi al sigurno necu i nikada nisam pricao nesto na osnovu klipova.Lair cekam da stigne pa cu pozajmiti da probam pa cu onda i za to da kazem.Mislim da je to mnogo realnija procena nego na osnovu videa. :d

E sad sve je to super al Mass Effect ne diraj :mad: jel su lose mozda facijalne animacije, grafika ili ti to onako.Ja od svega vidjenog nisam video nista lose vec samo extra.E sad moze nekome da se ne svidja zanr igre al nikako ne moze da se kaze bilo sta na racun grafike, a o gameplayu moze da se sudi samo nakon igranja i rekli smo 1000 puta ne na osnovu video klipova.Bas zato sam skinuo SVE demoe za PS3, a trenutno skidam skoro SVE za 360.Sto da ne probam kad je dzaba i za to i sluzi al sigurno necu i nikada nisam pricao nesto na osnovu klipova.Lair cekam da stigne pa cu pozajmiti da probam pa cu onda i za to da kazem.Mislim da je to mnogo realnija procena nego na osnovu videa. :d

Pa slažemo se. Max je taj koji presuđuje napamet u većini, a na osnovu klipova u menjem broju slučajeva, zbog toga se i nerviram. Pride, ima totalno negativan stav prema PS3 igrama jer, zaboga, treba ih platiti, pa blati napamet sve i priča svašta. Evo, kao što možeš primetiti, njegov odgovor u ovoj temi je "Sad kao Heavenly Sword ima extra grafiku?? Jao Filipe, dosta, pls...!" :smash: Nigde nisam rekao da je ovo nešto neviđeno, niti da je Mass Effect loš.

U svakom slučaju, meni je malo teže da svarim taj sistem igranja, iako shvatam gde su njegove vrline i mane. Možda ću probati Conana, ili eventualno neki novi God of War, kada budu došli.

Grafička prezentacija je extra? Ultra lowpoly modeli i uvek u DOF-u background. Pali tamo, imam 10Mbit net, skinuo sam u HD-u sve što ima od Heavenly Sworda. Grafika je ok, ali daleko od toga da je fenomenalna. Jedino što radi u milion fps. Skapiraj jednom da to nema veze sa platformom, čoveče, meni nije problem da uzmem i PS3 kad bih imao razloga za to. Na KZ2 se extra sečem, ali reci šta to izlazi uskoro a da vredi prelaziti, a da ga nema na Xboxu 360?

Grafička prezentacija je extra? Ultra lowpoly modeli i uvek u DOF-u background. Pali tamo, imam 10Mbit net, skinuo sam u HD-u sve što ima od Heavenly Sworda.
Vau, kakav argument. "Pali tamo, imam 10Mbit net". Džaba kad si ćorav ili neobjektivan :) Ili oba. Skinuo sam i ja sa svojim megabitom sve HD trejlere koji su se mogli skinuti u poslednjih mesec dana. Što, misliš da tvoj 10Mbit net skida daleko bolje iste HD snimke od mojih 1Mbit? To je argument koji ti može proći sa nekim ko ne prati ništa, pa misli da toga ima terabajte i terabajte, ali ne i sa mnom koji sam poskidao sve to takođe.

Inače, rečenica u kojoj je pomenuto poređenje je bilo čisto uvodnih 5 minuta HS-a i Mass Effecta. Da naglasim da i HS ima fenomenalnu uvodnu animaciju sa grafičke strane, isto kao i ME, kao i da likovi kada to jednom prođe takođe izgledaju dosta gore i na jednom i na drugom trejleru.

Vau, kakav argument. "Pali tamo, imam 10Mbit net". Džaba kad si ćorav ili neobjektivan :) Ili oba. Skinuo sam i ja sa svojim megabitom sve HD trejlere koji su se mogli skinuti u poslednjih mesec dana. Što, misliš da tvoj 10Mbit net skida daleko bolje iste HD snimke od mojih 1Mbit? To je argument koji ti može proći sa nekim ko ne prati ništa, pa misli da toga ima terabajte i terabajte, ali ne i sa mnom koji sam poskidao sve to takođe.

Inače, rečenica u kojoj je pomenuto poređenje je bilo čisto uvodnih 5 minuta HS-a i Mass Effecta. Da naglasim da i HS ima fenomenalnu uvodnu animaciju sa grafičke strane, isto kao i ME, kao i da likovi kada to jednom prođe takođe izgledaju dosta gore i na jednom i na drugom trejleru.

Nisam ni ćorav ni neobjektivan, imam 10+ kad sam bio na pregledu za vožnju, za vid, a malo se i razumem u grafku, pride. Mass Effect isto nema ništa specijalnu grafiku, dosta lošije od Bioshocka ili MohA na istom engineu, što je i logično, ako znamo da ima mnogo mnogo više nivoa, tj. contenta, a logično je da se dosta toga ponavlja... Heavenly Sword teško može da se nazove grafičkim draguljem, izgleda pristojno, ali to je sve...

Ja sinoc skinuh demo, i stvarno se odusevih. Facijalna grafika je fenomenalna, ja barem do sada nisam video da se u ijednoj igri usne pomeraju kako se reci izgovaraju, vec je sve nekako shi. (svi znate). Elem, demo je prekratak da bi se dala neka bolja ocena same igre, ali je grafika i ono malo nekih poteza (klizanje niz konopac, preskakanje i sama borba) uradjeno vrhunski.

Znači jučer stigla igra, počeo da igram oko 6 popodne...
IGRA JE BRUKA!!!
Nisam odmah skontao kako se upravlja sa balistikom u igri... sve vreme bio zavaljen u krevetu, i odu djulad u vis... a ono kad sam se nagnuo napred, pade ispred mene... vidi, vidi, a nikako mi ne ide u glavu zašto neće djule onamo, gde guram analogni... Pa tad sam se tek uživeo u igru!
Ono kad ona mala sestra od Nariko (ili šta li je...) brani matorog na mostu, kad je ranjen... FENOMENALNO!
Pojavljuju se u PIP (Picture In Picture) fazonu dešavanja, koja ne bi bila vidljiva iz igračeve perspektive, ali nije animacija, već i dalje upravljač likom (mislim ribom...)
Stigao sinoć do misije gde treba ubiti Flying Fox-a, tu sam već odustao, iako sam rešio da završim igru još sinoć...

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno