Šta je novo?

He he he Lords Of The Realm 3

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
...stigao kod chiche :)
Prvi utisci - vise nego dobri.
Sve je slicno kao nekad.
A sad za one koji to "nekad" ne pamte, imate mapu kraljevstva izdeljenu na posede, na kojoj pravite armiju, gradove, gradjevine itd. na kojoj se sve odvija u tzv. kvazi-real time-u (real time usporen do j**a :)) Kad se 2 armije susretnu krece obracun na novoj mapi u klasicnom real-time rezimu.

Vrlo dobra stvar, pogotovo sto dobrih strategija vise nema tako cesto, vec nam serviraju C&C Generals :d i slicnu boraniju (i pasulj :))

Svasta!!!!
Obrnuo sam u zivotu preko 1.000.000 igara a nikad nisam igrao ovo.
Ajde neko poredjenje na igru,posto mi se cini zanimljiva po screenovima!

Pozdrav

OptiPlex je napisao(la):
...imate mapu kraljevstva izdeljenu na posede, na kojoj pravite armiju, gradove, gradjevine itd. na kojoj se sve odvija u tzv. kvazi-real time-u (real time usporen do j**a :)) Kad se 2 armije susretnu krece obracun na novoj mapi u klasicnom real-time rezimu...

Pa ne vidim gde ces bolju predstavu kako se igra od ove. U sustini to podseca na Shogun ili nesto slicno, sa tom razlikom sto se na glavnoj mapi kraljevstva sve odvija u kvazi-real time-u, a ne potezno. Kad se 2 armije susretnu dodje do bitke koja metodoloski nalikuje bitkama u Shogunu uz grafiku kao u Age-u, uz par fazona oko taktike...eto, najprostije ;)

OptiPlex je napisao(la):
Pa ne vidim gde ces bolju predstavu kako se igra od ove. U sustini to podseca na Shogun ili nesto slicno, sa tom razlikom sto se na glavnoj mapi kraljevstva sve odvija u kvazi-real time-u, a ne potezno. Kad se 2 armije susretnu dodje do bitke koja metodoloski nalikuje bitkama u Shogunu uz grafiku kao u Age-u, uz par fazona oko taktike...eto, najprostije ;)

opti nemoj da khm khm pojmove :) Shogun podseca na doticni serijal a ne obrnuto, no to sad nije bitno nego treba da vidim kako da dodjem do nastavka igre koja je obelezila moje pocetke blejanja pred monitorom...

na koliko je diskova?

jel ima izgradnja zamkova kao u prethodnim delovima ?!?! to je bilo najzanimljivije... kao i opsedanje dotichnih... superrrrr...

Ser_Zile je napisao(la):
opti nemoj da khm khm pojmove :) Shogun podseca na doticni serijal a ne obrnuto, no to sad nije bitno nego treba da vidim kako da dodjem do nastavka igre koja je obelezila moje pocetke blejanja pred monitorom...

na koliko je diskova?

Ma znam ja ko podseca na koga, ali kako to objasniti coveku koji to nije probao ? :)

Staje na 1 disk

@G!!!
Da, ima :D
Mada, ovo ti kazem po sotovima, jos nisam stigao dotle da opsedam neki zamak, picio sam samo tutorijale i poceo par scenarija cisto da osetim atmosferu

wooho :) uzimam :D ima li multiplayer?!?

Kakva je grafika? Muzika u drugom delu je bila fenomenalna, kakva je sada? Ako su ova dva uslova takodje ispunjena (kao i igrivost iz prethodnika), onda mislim da cu ipak da se vratim u "igracku populaciju" :d

Ser_Zile je napisao(la):

na koliko je diskova?

kako ja da napravim bezicnu mrezu u mom gradu

da bre muzika je bash bila dobra... chak su je koristili kao podlogu za vremensku prognozu na jednom nashem popularnom tv kanalu :) :p

G!!! je napisao(la):
da bre muzika je bash bila dobra... chak su je koristili kao podlogu za vremensku prognozu na jednom nashem popularnom tv kanalu :) :p

jao jeste, sad sam se i ja toga setio :)

igru cu dobiti danas ili sutra pa cu vam napisati sta i kako...

Prosli Lords of the realm je bila po pitanju vremena izuzetno zahtevna i pruzala je dane i dane zabave . Znaci prodje ti dan dok trepnes. Ako se ispostavi da je i trojka takva! Pa naredna dva meseca mi nece trebati nista drugo:) ( od zabavnog software-a naravno).
Poz

Igrao sam i keca i dvojku, i to su bile igre koje su me navukle na strategije... jedva cekam da probam trojku...

Ajde nek' neko od vas baya koji ste vec probali igru, kaze rec dve o HW zahtevnosti.

alokiN je napisao(la):
...neko od vas baya...

Evo, samo trenutak :) kad nas vec tako lepo molis :D

Zvanican Readme:

LORDS OF THE REALM III requires a PC running either Microsoft(R) Windows(R) XP, Windows 2000, Windows 98, or Windows Millennium Edition. It must also meet the following minimum requirements: OS: Windows 98/Me/2000/XP CPU: 800 MHz Intel Pentium(R) III or AMD Athlon(TM) Processor or better RAM: 128MB RAM (256MB RAM for Windows 2000/XP) Video: Lords of the Realm III requires at least a DirectX(TM) 8.1 compatible video card using the NVIDIA(R) GeForce(TM), ATI(R) Radeon(TM), or more recent chipsets (specifically, a video card that supports DXT1 and DXT3 texture compression), with a minimum of 16MB video memory. Audio: DirectX(R) 8.1 compatible sound card Hard-Drive Space: 850 MB CD/DVD Rom Speed: 24X CD-ROM or faster Windows compatible keyboard and mouse. Internet (for multiplayer): 56K dialup connection is only supported for 2-player Battle Maps Cable, DSL or faster direct Internet connection supports multiplayer for up to 8 players B. For optimal performance, play LORDS OF THE REALM III on a PC that meets or exceeds the following specifications: OS: Win 2000/XP CPU: Pentium 4 1.5 GHz or faster RAM: 256MB RAM Video: 32MB video card using the Nvidia GeForce 3, ATI Radeon 8500, or more recent chipset Hard-Drive Space: 850 MB CD/DVD Rom Speed: 32X CD-ROM or faster Internet (for multiplayer): Cable, DSL or faster direct Internet connection

Toliko od nas, baya :)
Inace, imam Radeon 9700Pro, 512 mb rama i Atlona 2.x ghza, tako da nisam u mogucnosti van ovoga da vam dam neku subjektivnu procenu kako bi igra radila na nekoj slabijoj masini. Ovde, dakako, klizi

Poslednja izmena:
Super! Ja imam Palomina na 10.5x155, r9000 i 256 rama, tako da bi( sudeci po ridmiju) igra trebala pristojno da radi na ovakvom kompu.

P.S. Hvala za info I BTW da li je zadrzan nivo zaraznosti proslog nastavka?

Poz

alokiN je napisao(la):
P.S. Hvala za info I BTW da li je zadrzan nivo zaraznosti proslog nastavka?

Uh, to je subjektivna stvar. Ja bih rekao da jeste, ali znas kako, svasta se u medjuvremenu pojavilo, ko zna kome ce ovakav smek prijati a kome ne.
Najbolje da dam ovakav diplomatski odgovor :d - Sto se mene tice - da ! :)

Pa zasto izbacise turnove? Ovo je sada previse dinamicno za mene:)
Nije lose malo kad se udje u fazon, ah da, nedostaje mi auto calc(bar ga ja nigde na onom interfejsu nisam zapazio) bot koji mi vodi vojsku je izuzetno glup, mada verovatno kad se malo naviknem nece mi smetati da vodim tri bitke odjednom.

Grafika nije losa.

Poz

ja ne znam dal sam corav ali meni se cini da ima premalo opcija u igri.
gde su detalji od poreza do oruzja koje pravis?
nekako samo raspodelim one baje po teritoriji i vodim bitke...
za sada mogu da kazem da bi pre igrao druge deo opet nego ovo ali mozda gresim...

To je i mene zbunilo na pocetku. Smanjivanjem kompeleksnosti igre na mikromenadzment planu prebacuju loptu na vojnu strategiju, zato kontam da su ukinuli turnove jer ti sve vreme sakupljas vojsku i rasporedjujes je po mapi, a jos kad bi se bakcao kamenolomima,poljoprivredom, proizvodnjom oruzja trebao bi ti bar jos jedan mozak i par ruku:)

Zao mi je sto vise gradjanima ne mogu da kupujem pivo kako bi im podigao happynes:)

Meni je ipak onaj stari koncept bio "jaci".

Poz

Poslednja izmena:
shta!! znahci klasika... totalno upropaste koncept prethodika i pojednostave ga do maximuma nabudze grafiku i to je to... glupost.. stvarno..

Igra sem imena, nazalost, nema bas puno sustinskih dodirnih tacaka sa proslim nastavkom. Pomalo cak odise i povrsnoscu. Znaci kada sam poceo da igram, jedno 5min sam zbunjeno gledao u interfejs i onda sam shvatio: "Pa ovo nema veze sa proslim delom". Tuzno ali istinito.

jako tuzno na nesrecu nas koji smo cekali nastavak ne bi li igrali makar istu onu dvojku sa malo lepsom grafikom i pod novim win-om.
sta je tu je sledeci deo kontam da nece ni izaci a ovu trojku kao da su radili mesec dana a mislim da ovo moze da se uradi i za kraci vremenski period...

Vas nista ne moze da zadovolji :)

pogotovo ne moze da me zadovolji kad nastavak bude totalan krsh od prethodnika...

Ja ne kazem da li je ovo bolje od dvojke vec kazem da je i ovako samo za sebe dobra i zarazna igra. A za svaku igru mozemo naci prethodnika/inspiraciju koja je izasla pre x godina i koja je bila dosta bolja :) Sad ce po vama ispasti da je igra krs, a da nije nje i Lords Of Everquest-a ja zaista ne znam sta bi rts ljubitelj mogao da igra u zadnjih 6 meseci. A ako prosirimo na Homeworld 2 opusteno mozemo reci i u zadnjih godinu dana
BTW jel' bi i HW2 mogao da se podvede pod krs jer nije nista bolji od prethodnika :d ?

Poslednja izmena:
pa hw2 nije bash krsh ali je polu-krsh :) u svakom sluchaju bolji je nastavak nego lords of the realm

Ser_Zile je napisao(la):
jako tuzno na nesrecu nas koji smo cekali nastavak ne bi li igrali makar istu onu dvojku sa malo lepsom grafikom i pod novim win-om.
sta je tu je sledeci deo kontam da nece ni izaci a ovu trojku kao da su radili mesec dana a mislim da ovo moze da se uradi i za kraci vremenski period...
Bas lepo, mogao bi da doneses CD sa igrom kod zmaja! :D

Vrh Dno