Šta je novo?

hdtv wtf da radim sa njim :)

MaNiAcK

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2003
Poena
619
Kupio sam samsung LE 23R32 lcd tv. Do sada sam tv povezivao sa kompom preko s-video izlaza, ali kolko kontam za ove HD tv-ove postoji neko bolje resenje. Na grafickoj imam DVI analog i s-video. DVI koristim za monitor. Tv bih koristio samo za filmove sa kompa. Moje pitanje je ukratko:

Kako da najbolje povezem TV sa kompom i sta treba(ako nesto treba) da kupim za to.

Fala!

Pa pogledaj koje ulaze imaš na TV-u, i koje slobodne izlaze imaš na grafičkoj. Onda ih utakneš, a to ti je najbolji način povezivanja :D. Ako treba nađi adaptere za kablove.

Limitiran si hardverom, te rezolucijom filmova koju skidas sa neta (1280*720). stoga uzivaj kako jeste sada.

Kada nabavis 1080p filmove, 1080p LCD TV... e onda ces mozda primetiti razliku da li si fullHD televizor spojio s-video ili DVI vezom...

U prevodu da ne diram nista i da ga povezem preko s-videa kao i stari? E tu imam jedan problem: ne mogu da nateram glupi win da ukapira da imam 16:9 tv... Nvidia graficka je u pitanju i skinuo sam nove drajvere ali i dalje mi ne nudi 16:9 rezolucije kada stavim tv za primary. predlog?:wall:

Tesko, ako ima samo DVI (koji verovatno koristi za monitor) i tvout...
Moj iskreni predlog je da sada koristis tako kako jeste, jer su HD filmovi koj su "u opticaju" uglavnom mnog blize rezolucije 1024x768 nego onoj pravoj HD 1920*1080, a tu
slabiju rezoluciju moze da ti "priusti" i s-video prikljucak (1024x768 max).

@Maniack
16/9 i nije standard za stari TVout... ostaje ti mozda neka slabija 16/9 rezolucija ili ulaganje u graficku sa 2 DVI izlaza (ili DVI+VGA) gde mozes da biras rezoluciju tj. aspect ratio koji oces.

Poslednja izmena:
Ja imam na svojoj gravickoj DVI, onaj prikljucak za analogni monitor(VGA?), i s-video. Na tv-u imam ulaz za VGA(ako je ono gore napisano VGA)... Jel bih mogao onda da kupim duzi kabl i da ga povezem tako(duzina kabla je oko 15m)?

Da, koristices VGA sa graficke na tv, samo 15m?? Svaka ti cast ako nadjes toliki kabl.

Ja sam povezao Samsunga sa PC preko takvog VGA kabla i dobio full 1080p (naravno TV je full HD), ali je duzina kabla bila svega 3 metra...

Medjutim, nisam na PC imao nikakav materijal tog kvaliteta, pa sam pustio nesto slabije i rezultat nije bio los.

U toj varijanti inace TV moze da ti sluzi i kao monitor za PC, ali meni se to bas i nije dopalo.

uspeo sam u medjuvremenu da ga povezem sa gore pomenutim kablom i slika je jednom recju EXTRA. Ne moze da se poredi sa s-video. Bukvalno kao da je monitor upitanju. Ici cu suta malo po gradu da vidim da li neko moze da mi napravi 15 metra kabla pa cu vam javiti sta sam uradio. p0z!

Evo da zavrsim pricu. Otisao sam danas u BG elektronik posle cele noci kopanja po netu o limitima vga kabla za hi res i pazario 10m doticnog za 1200din i sve radi perfektno. Jedino mi fali pola metra kabla pa ne ide bas uza zid al sta da se radi. Inace ako nekoga zanima oni u prodaji imaju i 20m ali kazu da je to predvidjeno za projektore tako da ne znaju kakav je gubitak saignala za ovo sto meni treba, Hvala svima na pomoci

15m? :zgran:
Koji si ti maniack.... :d

Nazad
Vrh Dno