Šta je novo?

HDTV SBB (Serbia Broad Band)

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Interesuje me više o uređajima koji se dobijaju uz D pakete. Da li neko možda ima koji je proizvođač/model i da li imaju HDMI, DVI, ili D-Sub konektore?

Koji su to D paketi? Ako mislis D3 - to je samo obicna digitalna TV. Malo bolja od obicne analogne, ali nista vredno placanja.
I nista od tih prilkjucaka, samo SCART ili coax.

Daleko smo od HDTV-a na SBB-u. (a iskreno i ne znam koliko bi kanala uopste imalo HDTV, osim HBO i jos po nekog stranog - za koje je njima verovatno malo trziste ljudi da ulazu u HDTV :( )

Hvala... Ja sam stekao utisak da je HDTV u pitanju, usi cuju ono sto im milo :D Doduse, cuo sam da planiraju da menjaju uređaje za neke novije modele, vidim da je ovaj dosta arhaican sto ide uz SBB pretplatu.

dobar je,odradjuje posao bez problema.za hd ce sbb verovatno odabrati istu,kinesku firmu coship koja ima u ponudi risivere sa dvb-c i dvb-s nds kodiranjem.

Djavola je dobar- meni je kvalitetnija slika na analognoj nego na digitalnoj televiziji- besplatna prezentacija za sve zainteresovane...

P.S. Nisam nikaka SBB hater cak naprotiv uvek sam hvalio njihov net ali slika na D3 je jednostavno losija nego na analognoj TV uz napomenu da gledam na klasicnom TV-u a ne na LCD-u

a kad to sbb planira? čisto da znam..
meni je na LCD-u slika dosta bolja nego dok je bio analogni prenos

Poslednja izmena:
Meni je jako puno suma na analognoj, sto je cudno jer sam im em vrlo blizu, em je zgrada nova, em je net dobar... na d3 je uglavnom dobro... mada sad mi jako smeta dekoder pa razmisljam da ga izbacim, jer tv ionako ne gledam, a zenu mrzi da koristi 2 daljinska...

evo kad se već govori o HDTV-u preko kablovske da vam prenesem utiske iz kroacije. bio sam nedelju dana tamo i malo se upoznao sa ponudom kod njih. pre dve godine tamo je svaki veći grad imao svog kablovskog provajdera, tada na tržište ulazi austrijski B.net koji je pokupovao bukvalno sve te jače provajdere i napravio mrežu koja sada broji oko 80000 korisnika. ne znam koliko ima sbb ali pretpostavljam da je više. međutim i sa tih 80k korisnika oni danas imaju mpeg4 DVB-C za SD kanale i H.264 za HD. u osnovnom paketu ima 100-tinjak kanala, i još 50 u dodatnim. osnovni paket je oko 800 din a HD paket od 4 kanala je 300din.
LUXE TV HD
MYZEN.TV HD
NATIONAL GEOGRAPHIC HD
NOVA HD
plus imaju prilično kvalitetne receivere.

a net je bogovski
XCARNet 4096/512 za 1000 din. naravno FLAT.

a imaju i opciju net, televizija i telefon, što je trebao i SBB da uvede dok se nisu ukakili.
net isto 4Mbit FLAT, osnovni paket kanala i Flat telefoniranje za 2000 din.

i onda kad vamo kažu da smo jeftiniji od susednih zemalja, *** pa naspram njih mi smo još pod turcima.

Poslednja izmena:
Dobio sam taj D3 u onom MIX fazonu .. praktično mi je za dž dok imam i internet i nije ništa posebno ...

udenuto u LCD LG 32", povezuje se preko SCART kabla .. očekivao sam bolju sliku nego na analognoj međutim praktično je isto ... eventualno neki kanal tipa HBO je malo bolji poneki onaj Discovery ili CNN takođe, BBC je jedini fenomenalan

sve u svemu ništa posebno, da nije za dž, vratio bih im ga ... :d

kod mene je ogromna razlika jer sam skoro na svakom analognom kanalu imao suma, negde manje, negde vise ali ga je uvek bilo. ovako sam dobio kristalno cistu sliku. Razlike se vide i svi koji nemaju d3 i prvi put su videli sliku su rekli da je mnogo bolja slika. Na analognoj su se kanali koji nemaju suma (nimalo) mogli na prste nabrojati (mozda cak i jedne ruke).
To je slucaj kod mene. Ako vi imate analognu sliku bez suma, cistu, odlicnu, super za vas, nemojte nikad ni uzimati D3.

U tome i jeste problem- slika kod mene na analognoj je skoro savrsena i bez suma dok je D3 naravno po prirodi apsolutno bez suma ali zato dosta gubi na ostrini slike i subjektivni utisak je veoma los..

Poslednja izmena:
kako ti gubi na ostrini slike? probaj da podesis sharpness...

I kod mene slika na d3 gubi na ostrini, scartom je povezano.
Sem odredjenjih kanala vise gledam analognu koja je bez ikakavih smetnji.

A da IPTV nije uslovljen koriscenjem telekom ADSLa odma bih menjao d3.

Na vise mesta mi rekli da IPTV vise nije uslovljen ADSL tj mozes IPTV ako nemas ADSL uopste ali ne mozes kao imas tudji ADSL. Meni se i dalje ne dopada opcija da ide samo na 1 tv i da je program 4:3 SD.

Poslednja izmena:
Vala meni nisu utrpali, rekoh neka hvala ne zelim ni da probam :D

Risiver je skartom vezan za TV i slika je primetno losija od analogne- znaci kad se brzo swapuje isti kanal recimo B92 na kojoj ide Liga Sampiona lako se primeti ogromna razlika u ostrini

Ja sam na jednom mestu više puta video D3 i kvalitet primetno bio bolji od analogne čak i na katodnoj cevi... Možda i od uređaja zavisi. Mada, ne smete da domaće televizije uzimate za primer, ako ih hvataju iz vazduha... tu ima previše a>d d>a a>d d>a a>d d>a a>d :)

Pa kao da ima mnogo izbora,scart kablom sta bi drugo.

Kod mene na anlognom signalu nema suma ali je slika dosta bolja preko d3 dekodera,u prvo vreme samm mislio da je ista ali sam se posle navikao tako da na tv i nemam memorisane analogne programe a problem sa viskom daljinskih resen onum univerzalnim 8u1 ,lcd.

ja imam total tv ali receiver je isti samo u dvb-s formatu. danas premeštao xbox pa mi se oslobodio prostor i reko da prebacim i receiver, kad sam ga ugrabio skontao sam da se scart skoro totalno iščupao. taman je bio spojen da ostvari kontakt. uzeo novi bandrige scart i lepo ga spojio, evo slika 10x čistija, a i onako je bila dobra.

Nije neka razlika, ali imam par kanala više na D3. Na velikom TFT-u je baš izražena pikselizacija, a slika je kao kad pustiš neki 2-CD DVDRip. Takođe da nije džabalesku, vratio bih im uređaj. Zanimljivo je što postoji timeline svih kanala, opisi filmova i generalno je interesantan interfejs. Ko voli da gleda TV i ima vremena za to, mogu da preporučim D3.

Nadam se samo da će uskoro da krene i neka veća rezolucija.

Ako uzmem d3 ima li sanse da povezem na 2 tv-a naravno bez da uzimam 2 risivera?
Ako nije jel mi ostaje barem analogni signal u kabelu pa njega nekako prespojim na drugi tv?
mozda glupo pitanje but jb$a :trust:

Poslednja izmena:
1 tv na D3, ostali na analogno kao i do sad.

istim ovim kablom sto mi sad ide sbb?

Pa da. Nemaju oni načina da iz kabla izbace analogni signal osim ako ga u centrali ne isključe. Mislim u teoriji i to je moguće, ali naravno da to ne rade :). Pa neko je već u ovoj temi čini mi se već rekao da na taj način koristi.

e to mi je bitno...
Hvala!

Nazad
Vrh Dno