Šta je novo?

HDR i televizija

Packy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2008
Poena
360
Ne znam da li je ovo pitanje vezano za temu. Ali našao sam TV od 22.000 din. JVC, 32 inča sa svim mogučim čudima. HBBtv, HDR, tjuner HEVC, rezolucija Full HD (što baš nije često za televizore ove veličine)., vaj-faj... Android na kojem odlično rade sve stream platforme: Netflix, HBO Max, Prime Video, Disney, SkyShowTime... Sve sam pohvatao. I šta je HBBtv. Hrvati ga imaju na HRT1 i na Nova. Na HRT1 postoji i videoteka. Mogu da se gledaju razni filmovi, serije. Jedino mi nije jasan HDR. Na hrvatskim kanalima slika je odlična, ali na ostalim je bleda.
Elem, poenta je. Kad sam isključio HDR na Iris i na EON (na koje sam pretplaćen) slika je mnogo bolja.

Moje pitanje je: Da li HDR zavisi samo od televizora ili i TV kanali moraju da podržavaju ovu funkciju?

Inače, na samom televizoru opcija HDR ne može da se isključi.

mod: izdvojeno iz ove teme

Poslednja izmena od urednika:
HDR mora da ide od kamere koja snima, preko medijuma za prenos slike pa do televizora koji može da ga prikaže.
Mnogi jeftiniji televizori samo "imitiraju" HDR tako što zatamne sliku, a pojačaju kontrast i slično.
Iris nema ni 4k kanale, niti HDR, zato je slika na tv-u bolja kada se isključi ova opcija.

Mislim da ne imitira HDR. Jer hrvatski kanali preko antene imaju odličan kontrast boja, mnogo bolje nego na maminom Tesli od 43 inča koji nema HDR. Takođe, mnogo bolje od srpskih zemaljskih kanala.

Probaj one 1080p HDR filmove, vidi kakva je slika. Ja do skoro nisam znao da postoje 1080p televizori sa HDR-om. Nema ih puno znam, ali ja sam do skora vezivao HDR samo za 4K isto kao i DV.

Nazad
Vrh Dno