Šta je novo?

HDMVI VS WiFi, Chromecast, etc...

awesome5

Poštovan
Učlanjen(a)
25.06.2014
Poena
54
Probao sam oboje. Oboje pustaju sadrzaj na TV-u, samo sto je jedan bezican. Pa me onda zanima
zasto bi neko kupio Chromecast of 40+ eura kada jednostavno moze da nabavi HDMI kabal za 2-3 eura?
Da li je bezicnost toliko cijenjena?

Zato što na CC možeš da puštaš sa bilo kog uređaja u mreži (telefon, tablet, PC ...) bez potrebe da imaš gomilu različitih kablova (treba mi slimport za telefon, MHL za tablet, klasičan HDMI za PC), razvlačenja kablova, mogu da kastujem ekran sa telefona i tableta dok sam na kauču/fotellji, a teško da bih našao slimport/MHL kabl od 3-4m...

Mogu da pustim film direktno sa NAS-a preko PLEX servera i da to uradim sa telefona bez potrebe da palim/prilazim računaru.

A i CC sam platio 35$+2$ sales tax, a ne 40+€.

Slimport kabl + MHL kabl + dobar klasičan HDMI kabl (neki po 1.4a standardu i sl.) bi me makar izašli koliko i CC, ako ne i više.

Poslednja izmena:
A jel mozes da pustis nesto drugo sem yify-a 1080p ili ne daj boze neki remux/iole bolji bitrate a da na mreznu opremu ne potrosis "bubreg" ;)
Za kvalitet, kabl je (jos uvek) najbolji...

Imam već godinama TP-Link TL-WR1043ND ruter, sad planiram prelazak na neki dual band ruter po AC standardu. Nikad mi nije bilo žao da dam 100€ za kvalitetan ruter koji mi traje godinama. Ako već imam 4bay NAS sa 4x3TB diskovima i svi uređaji imaju ili Gb lan ili n-standard wifi neću sigurno da ga držim na 100mbps ruteru koji uvaljuju provajderi.

Nevezano za to ko kakvu opremu ima, CC ne koristim za puštanje BR/BR remux-a preko njega, glupo je i za to imam HDMI kabl to TV-a i AV receiver i zvučnike.

S druge strane, BR/remux-e teško da ćeš da držiš na telefonima/tabletima.

CC je izuzetno praktičan jer mogu lako klincima da pustim crtane, na gomilu nevezanih klipova na YT povežem u listu u par poteza, žena može da gleda svoje serije direktno sa NAS-a i ih da pusti sa svog telefona bez potrebe da se ja pomeram od računara ili nešto radim, mogu da prikazujem slike sa telefona direkno na TV-u bez da ih prebacam na PC ili jurim kabl... Ne moram čak ni da budem u istoj sobi da bi upravljao time. Ajd objasni kako sve to može da radi jedan HDMI kabl?

Sem ako baš izdvojim vreme i sednem da odgledam neki BR film koji puštam preko PC/HDMI kabla za sve ostalo koristim CC, izuzetno je lako i jednostavno.

Vi kao da CC košta svoju težinu u zlatu, a ne 35$

Poslednja izmena:
A jel mozes da pustis nesto drugo sem yify-a 1080p ili ne daj boze neki remux/iole bolji bitrate a da na mreznu opremu ne potrosis "bubreg" ;)
Za kvalitet, kabl je (jos uvek) najbolji...

Wifi N standar , sto je danas vise nego pristupacno je dovolja i za vece bitrateove ne samo za yifi i slicne ;)

A može li neko da uporedi kvalitet video renderinga Hromkasta sa nekim dobrim BD plejerom?

Wifi N standar , sto je danas vise nego pristupacno je dovolja i za vece bitrateove ne samo za yifi i slicne ;)

U pravu si ,ali mislim da je poenta bila u mogucnosti samog uredjaja da izgura nesto malo kvalitetnije od 720p ,za iste pare amlogic s805 mnogo vise mogucnosti

Je l' ti radiš za taj Amlogic? I otkud ti da Hromkast ne može da "izgura" više od 1080p? Samo, molim te, sve što pričaš potkrepi linkom na izvor.

evo ja sam na brzaka ,probao par filmova(da se odmah ogradim ,ne skidam filmove od 20Gb,pa ne znam da li Chromecast moze da gura)za 35 $ i vise nego dovoljno,Video servise i ne pominjem...:)
dwtngx.png

117qqrk.png

8yf4gl.png

Ovo sam ošacovao kao sledeću igračku. Zanima me šta je potrebno da se pusti nešto sa telefona S3, na tv? Neki dodatan softver, ili je potrebno samo da su umreženi?

Na kiketu imas ugradjenu opciju kloniranja ekrana, ja na goclever quantumu 450 i monster android tv box koristim samo klon...

Vrh Dno