Šta je novo?

HDMI zvuk

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
povezao sam plazmaTV na kompjuter preko HDMI ali nema zvuka, jel postoji mogucnost da graficka salje zvuk preko istog kabla? (u pitanju je ATI 4850)

pogledaj u Sound podesavanjima u Control Panelu, pa prebaci da ti je default izlaz na grafici, a ne na Line OUT zvucne

Ja sam u KM playery morao da idem u Options/Preferences/Audio Procesiing izaberem Ati hdmi output,

pogledaj u Sound podesavanjima u Control Panelu, pa prebaci da ti je default izlaz na grafici, a ne na Line OUT zvucne

Ovo sto je IzNoGooD napisao vazi samo u slucaju da hoces da ti sav zvuk ide na tv (od svih aplikacija, tj ako ti je tv ujedno i monitor). Medjutim ako TV koristis samo kao povrsinu na kojoj gledas filmove :D onda namesti u programu koji koristis, u slucaju da je to Media Player Classic: desni klik, options, output, audio renderer -> ati hdmi output ili realtek hdmi output, nebitno kako se zove. Sacuvas to podesavanje i svaki naredni put ce mpc slati zvuk direktno na tv.
Ja sam bas tako uradio jer mi svi ostali zvuci na HTPCu idu preko nekih 2.0 zvucnika (znaci back panel, ne hdmi), posto komp koriste cale i keva za net/skype na monitoru.

Nazad
Vrh Dno