Šta je novo?

hdmi to hdmi (pc na tv) problem

|smile|

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
619
povezao sam pc sa tv-om
hdmi to hdmi
sliku imam na tv-u samo kada se pali komp, krene ucitavanje windowsa i onog trenutka kada se pojavi desktop na ekranu monitora tog momenta se na tv-u pojavlje no signal i nikako nemogu da ga nateram da proradi :(

ima li ko kakvu ideju?

gr: AMD Radeon HD 6700
tv: Samsung LE32D550

Probao sam da updejtujem frimware na TV-u ali je poslednja verzija vec na njemu, updejtovao sam drajvere na poslednju verziju i nista.
Onda sam izbrisao drajvere graficke i dok se komp resetovao i bio u onoj difoltnoj rezoluciji imao sam sliku na tvu kako i treba, onog trenutka kada se drajveri instaliraju na grafickoj tada opet na tvu imam no signal.

Da li je imao neko ovakav problem?

Vezi na tv-u kabl na hdmi 2 ulaz.Onda u grafickoj kartici u catalist centry udji i tamo imas podesavanja kako da sa jednog monitora prebacis sliku na drugi ekran.
Trenutno koristim nvidiu pa sam zaboravio kako se kod radeona podesava.Mislim da se zove opcija creating desktop propertis i tamo ce ti se pojaviti dva monitorai ako hoces sliku na nekom od njih moras da obelezis na koji monitor da pusti sliku.
Javice se vec neko ko ce ti detaljnije objasniti.

najvise sto sam uspeo da naguram je 1280x960 na TV-u, svaka rezolucija preko mi izbacuje No Signal :(

Poslednja izmena:
Mislim da je tu frekvencija osvežavanja slike na TV-u problem, proveri to
A i potrebno je da budu iste frekvencije osvežavanja na monitoru PC-ja i TV-a, inače će se javljati "glitchevi"

nije problem, upravo sam probao sa laptopom preko DVI to DVI i radi 1920 x 1080 60hz
znaci problem je u drajveru ove kartice na desktopu ili je pokvarena:( definitivno nije do TV-a
a uspeo sam preko laptopa hdmi to hdmi isti kabal i sve je ok
definitivno do graficke na desktopu

Poslednja izmena:
Definitivno je do grafičke na desktopu, ali su u pitanju njena podešavanja za frekvenciju osvežavanja slike na TV-u, podesi to na 60 Hz, kao što si probao sa laptopom
Nisi napisao da si to probao

Vrh Dno