Šta je novo?

HDMI stand by

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Samsung LCD tv povezan sa kompom, kada ide preko vga ponasa se normalno kao i lcd monitor tj. kad ugasim masinu monitor ode da spava, kada je vezan preko hdmi-a, kada ugasim masinu dobijem no signal prozorce na tv-u, kako da preko hdmi-a ide u stand by kao preko vga?

Tesko, preko hdmi mora imati onaj any-net ili kako se vec zove kod njih. Znam da je to moguce preko hdmi na avr koji imaju podrsku nekoliko razlicitih standarda za razlicite brendove.

Ta podrska za kontrolu uredjaja preko HDMIa se zove HDMI-CEC

Upravo o tome se i ja raspitujem u ovom threadu.
Pored gasenja, ukoliko bi postojala podrska u GPUu za CEC, moglo bi se preko daljinca od TVa kontrolisati programi na PCu za pustanje muzike, filmova i sl...

wikipedia je napisao(la):
Trade names for CEC are Anynet (Samsung); Aquos Link (Sharp); BRAVIA Sync (Sony); HDMI-CEC (Hitachi); Kuro Link (Pioneer); CE-Link and Regza Link (Toshiba); RIHD (Remote Interactive over HDMI) (Onkyo); SimpLink (LG); HDAVI Control, EZ-Sync, and VIERA Link (Panasonic); EasyLink (Philips); and NetCommand for HDMI (Mitsubishi).

Poslednja izmena:
@Jox ako ti nesto znaci gt220 od nvidie, koju koristim, nema tu mogucnost :wave:,

Da,to sam i ja skkntao.. Mislio sam da je do monitora (Samsung p2450h), ali eto slucajno naleteo na temu pa skontao da nije do njega. Kupio sam ga pre neki dan,ali nisam probao dvi kabl. Danas cu probati pa javpjam. Ukoliko je problem do hdmi kabla,necu ga koristiti.
Mada iz vase price nista ne kontam. Sta je problem sa tim kablom i monitorom ?

Ima li kakvih pomaka po pitanju stand-by rezima na hdmi-u? :wave:

ja imam isti problem sa HD5870 i Samsung XL2370. zna li neko kako rešiti taj problem. strašno me nervira stalno gašenje kompa ručno

meni je od skorije poceo da salje tv u standby... nemam pojma sta se promenilo, verovanto noviji driveri...
kabl je dvi-hdmi, ali onaj koji provodi i zvuk...

meni je od skorije poceo da salje tv u standby... nemam pojma sta se promenilo, verovanto noviji driveri...
kabl je dvi-hdmi, ali onaj koji provodi i zvuk...

Kod mene driveri ne pale, mozda bi up firmware-a na lcd-u resio stvari

graficke su integrisana hd3200 i od juce 5750...
tv je lg 42ld420.. trebalo bi i da pise u moja masina...
os je ubuntu 10.4/10.10 i windows 7.
drajveri su uvek najsveziji.

info+menu+mute+power on control>suboption i vidim da mi je anynet+ bio na off, prebacim na on, pojavi se u tools-u anynet setup ali ne nalazi vga preko hdmi-a, verovatno moze samo samsung<>samsung uredjaj? Videcu da stavim novi firmware veceras pa javljam rezultate.

EDIT:

probao up firm-a nece ni sad, idemo dalje :)

Poslednja izmena:
Precesljao net, nema nista za sada, potrebno je da nvdia/ati omoguce cec, bez toga nema standby-a. :wave:

Nazad
Vrh Dno