Šta je novo?

hdmi ne radi kako treba na Biostar TA690G

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, 1920x1080 preko hdmi izgleda usrano, kao da je interlace ili tako nešto, slika se svako malo 'trzne' ili čak zatamni na pola sekunde, kao da sync signal pukne.
Preko vga kabela je sve OK, stabilno mirno.

TV u pitanju je LCD Samsung 40'' A551, full HD model.

Slika u 1366x768 je ok i isto izgleda i preko vga i hdmi, stabilna i mirna, ali nisam uzeo Full HD tv da bih gledao u hd ready rezoluciji.

Ima li ko ideju u čemu je problem?

Probao sam i dvd player preko hdmi kabela (pioneer dv400) perfektno radi...

Poslednja izmena:
Ili je do drajvera za graficku ili do hdmi kabla.
Moj hdmi kabal odlicno radi sa 1360x768 ali sa monitorom koji je full hd prikazuje crno sa svih strana.

Ili je do drajvera za graficku ili do hdmi kabla.
Moj hdmi kabal odlicno radi sa 1360x768 ali sa monitorom koji je full hd prikazuje crno sa svih strana.

Nije do drajvera (valjda), stavio dam zadnji katalist 9.1.
Kažem, full hd preko vga kabela je ok, ali hdmi zeza... kao da ne može da izgura full hd, već samo hd ready

Da li si probao sve hdmi ulaze u tv?
Ako jesi procitaj jos malo uputstvo od tv-a i specifikacije hdmi ulaza.
Moguce da jednostavno ne moze da izbaci full hd sliku od kompa.

Da li si probao sve hdmi ulaze u tv?
Ako jesi procitaj jos malo uputstvo od tv-a i specifikacije hdmi ulaza.
Moguce da jednostavno ne moze da izbaci full hd sliku od kompa.

Jesam, a i tu je *******cija:
hdmi 1 daje sliku i zvuk ali žestoko štuca sa signalom iz kompa (sa dvd plejerom redi OK).
hdmi 2 daje samo sliku, malo je stabilniji (hd ready je miran)
hdmi 3 nisam ni probao...

Manual kaže da komp treba kačiti na hdmi 2 - a tu nema zvuka !?!?! doduše, slika jeste stabilnija preko njega....

Totalno sam zbunjen.....probaći negde na pozajmim grafičku sa hdmi izlazom, da vidim šta će sa njom da bude...

rešeno, valjda

Izgleda da je rešeno: hdmi izlaz na ploči je krivac, izgleda da su to loše napravili.

Vezao sam sve na dvi izlaz preko dvi->hdmi konvertora i sada je slika stabilna i čista, zvuka takođe ima.

Inače, što se zvuka tiče, tu nije kriv sam hdmi izlaz, već je to izgleda 'feature' ploče: zvuka nem ana rezoluciji 1366x768, dok ga na 1920x1080 ima. Svašta...

Poslednja izmena:
Vrh Dno