Šta je novo?

hdmi i ostali problemi

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Ovako..ova tematika mi je maltene totalna nepoznanica pa mi treba savet za ortaka. kupio je 32'' samsungov tv i zeli da poveze komp sa tv-om. ima hdmi i dvi izlaz na grafickoj (nisam siguran koji je model). problem je u tome sto zeli i zvuk (kada npr pusti film na kompu) da reprodukuje na tv-u. zvuk sa kompa regularno prima preko neke starije tehniksove linije koja nema daljinski i na moj savet da zadrzi liniju odgovara kako mu je cim da stalno steluje zvuk na potenciometru (sto je i istina). otisao je u jednu firmu sa sve kucistem i prikljucili su hdmi 2 hdmi kabl i nije bilo zvuka na tv-u. takodje u toj firmi su mu rekli ako instalira win 7, da je moguce stelovanje zvuka.
Sta je vas savet?
hvala :wave:
P.S. ako sam promasio forum molim modove da prebace temu.

To za Win 7 ne mogu da potrvrdim jos uvek nisam isprobavao, moguce je. Na XP-u sam, recimo, kada hocu da i zvuk ide preko HDMI kabla u TV, morao da to promenim u samom Control Panel-u, u sekciji Sound, te kao defaul uredjaj stavim (u mom slucaju) ATI High Definition Audio Device. Medjutim, to znaci, da ce SVI zvukovi iz racunara ici preko zvucnika na televizoru. Prethodno je potrebno instalirati taj ATI High Definition Audio Device. Sad vidim da dolazi u kompletu sa drajverima u ATI Catalyst Control Centru. Ja, recimo imam tu stariju ATI 2600 HD graficku karticu (koja cak nema HDMI, nego 2xDVI, i koristim DVI to HDMI adapter). Sto se tice drugih proizodjaca, ne znam kakva je situacija sa njiovim HD zvukom. Pretpostavljam da radi na isti nacin. Sada, kao sto rekoh na pocetku, ne znam, kako bi se to ponasalo na Win 7, kada bih na primer jedan player, recimo BS Player, obelezio da radi sa ATI High Definition Audio, a da default zvuk ide preko primarne sound kartice. Znaci, ne menjati u samom Control Panelu, vec u programu...
Nadam se da sam pomogao.

Nazad
Vrh Dno