Šta je novo?

HDMI & DVI ULAZI

bugi bugisa

Slavan
Učlanjen(a)
07.12.2007
Poena
319
postavljam pitanje zasto monitori koji imaju hdmi ulaz su skuplji(samo zbog ulaza vise ili... ???)
interesuje me da li hdmi ulaz reprodukuje bolju sliku od dvi-a
koliko sam upoznat prakticno je slika ista digitalna
a razlika hdmi ulaza je reprodukcija zvuka sa samog monitora
sto znaci monitori koji imaju hdmi ulaz ili dvi su isti jer zvucnici na samim monitorima su losi
zakljucak monitori koji imaju hdmi su skuplji od monitora sa dvi ulazom i to je prakticno bacanje para jer meni licno je bitna slika a hdmi i dvi daju istu sliku
molim moderatore ako tema vec postji neka ovo obrisu( ja nisam nasao) pozz.

sam sebi si postavio pitanje, odgovorio, doneo zakljucak i zamolio moderatore da obrisu temu? super |))

elem ne sme da bude razlike izmedju hdmi i dvi i ugradjeni zvucnici u monitor su sigurno djubre, tu se slazem sa tvojim zakljuckom. HDMI moze biti koristan da se zakaci jos neki uredjaj (npr sony) sa strane ili tako nesto. Kaciti PC na PC monitor preko hdmi ako ima dvi, je nepotrebno (mada mozda ne i nezgodno, jer je hdmi konektor uzi i jednostavniji za manipulisanje)

pa eto pisano je o hdmi i dvi
ali konkretno i direktno razlika izmedju ta dva ulaza nije
postavio sam temu jer korisnike racunara bune ti ulazi (i ja sam jedan od njih) mislio sam da se sa hdmi
ulazom se dobija bolji kvalitet slike sto nije tacno
pa shodno tome ako monitor nema hdmi a ima dvi prakticno kupuje isti monitor(hdmi monitori skuplji)
hdmi ulaz vise je namenski ulaz nego sto se dobija kvalitet slike
ovo pisem zbog korisnika koji kupuju monitor da ih ne bune ulazi

Ajmo jednom za svagda...

Prica koja kruzi svuda da je Hdmi = dvi+zvuk
Nije tacna

postoji i dvi-a konektori koji mogu da prenose zvuk .... Dvi kabl ne moze da prenese zvuk... ali opet to se resi konvertorom DVI to HDMI i ide zvuk iz DVI porta bez problema ( naravno ne svakog) ali mnoge graficke imaju takvu mogucnost na DVIu
Tako da nemojte vise HDMI je isto sto i dvi samo jos zvuk

HDMI=DVI... U sustini ono sto nas zanima odnsono kvalitet slike odnosno video signala- Da jesu isti... HDMI je nastoa iz DVI specifikacije tako da razlike u kvalitetu nema...
NA 100 mesta cete procitati HDMI daje bolju sliku ... potpuno netacno

Jedino sto HDMI ima sto dvi nema je odnosno sta je dvi novo deno
HDCP High Definition Content Protection
CEC (Consumer Electronics Control)
Manji i lagodniji konektor
Podrsak za YUV Color Space

Poslednja izmena:
dilema

hvala moderatoru na objasnjenju nadam se da ce biti od koristi
tako da me ostali clanovi foruma ne pitaju da li ovaj monitor koji posedujem ima hdmi
:wave: :wave: :wave:

Zavisi od toga sta planiras :) Ako imas ps3 onda znaci imati monitor sa hdmi ulazom :D

Nazad
Vrh Dno