Šta je novo?

HDMI --> Cinch - POMOĆ?

vexa

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2008
Poena
309
Htio bih da znam kako mogu napravit navedeni kabal ako neko zna, dakle sa HDMI u racunar na cinceve u TV? Da li je moguce uzeti neki HDMI kabal na oba kraja pa kako napraviti na drugoj strani da budu cincevi, pokusavao sam da nadjem i semu zica HDMI kabla ali nisam uspio...NEko mozda zna vise o ovome, jer cijene su inace za ovakav kabal previsoke i tesko ih je naci sem u inostranstvu po previsokim cijenama:)

Takav kabl ne postoji bez aktivnog elementa, pošto je u pitanju digitalno - analogna konverzija. Zato i mora da bude skup.

Kao sto ti je vec receno ne mozes napraviti takav kabl, jednostavno su potpuno razliciti signali koji idu kroz takve kablove i ne mozes spojiti bez D/A konverzije. Ako ti je to neophodno imas vise opcija:
- da promenis graficku kartu i uzmes neku stariju koja ima analog (cinc ili S-video) izlaz
- da promenis televizor (ako njega povezujes sa racunarem)
- da kupis pomenuti skupi adapter

Komponentni. Samo mi nije jasno kako kroz njega provlace 1080p kad je, koliko znam, maksimum za komponentni kabl 1080i.

Poslednja izmena:
Kao sto ti je vec receno ne mozes napraviti takav kabl, jednostavno su potpuno razliciti signali koji idu kroz takve kablove i ne mozes spojiti bez D/A konverzije. Ako ti je to neophodno imas vise opcija:
- da promenis graficku kartu i uzmes neku stariju koja ima analog (cinc ili S-video) izlaz
- da promenis televizor (ako njega povezujes sa racunarem)
- da kupis pomenuti skupi adapter

Da neophodan je jer preko jednog cinc kabla spajam cetiri televizora istovremeno u svim sobama, sad novi racunar i zalosno je ubacivati stariju kartu zato trazim da ide preko HDMI pa nekad kad se uzme LCD TV onda nece biti problema :) Vidio sam kablove koje je Maxxx postavio bas preko ebaya ali se pitam sta to ustvari znaci da ima kablo ali da ne bi mogao dobiti sliku opet?

Pa lepo ti pise, graficka karta mora da ima funkciju izlaza komponentnog video signala (kroz HDMI) da bi sa ovim kablom uopste dobio sliku na TV-u. E sad pravo je pitanje kako saznati koja graficka karta to podrzava jer mislim da vecina nema ovu funkciju, neka me neko ispravi ako gresim.

Nazad
Vrh Dno