Šta je novo?

HDD za DVR

NenadPaja

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poena
159
Treba postaviti 4 kamere za video nadzor i da pustim u pogon DVR
Prvi put se srecem sa njim i sad neznam da li treba neka priprema HDD-a,to jest u kom formatu i kako da ga formatiram,da li to DVR radi ili moram preko PC-a?
U DVr ide Sata diskovi ,na njemu ne pise koji proizvodjcac mora ici ,pa se pitam da li moze bilo koji sata hdd ili neki drugi, pa zato pitam one koji se bave time da mi kaze?
Ako sam izabrao lose mesto za post slobodno je prebacite
Hvala

Ide ti obican sata hdd, pozeljno za 4 kamere je 500gb, po secanju nesto valjda treba da se formatira na fat32 ( mozda gresim ).
Super je stvar DVR, mozes da biras vreme sta ces da gledas, prebacis na fles i td...
naravno, uz ip adresu mozes i preko neta da pratis

ok ali to formatiranje da li to radim u kompjuteru pre ubacivanja u dvr ili dvr moze to da odradi ?
I da li si suguran da je fat32

Postoje diskovi namenjeni video strimingu.

Kod WD-a oni diskovi koji imaju u u oznaci AV, kao npr ovaj
http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-av-gp-2tb-64mb-sata300-wd20eurs/comp_comp_hdd/26/1925

ili od Seagatea koji u sebi imaju oznaku SV
http://www.itsvet.com/proizvod/seagate-2tb-64mb-7k-sata600-sv35-st2000vx000/comp_comp_hdd/27/2339

ti diskovi su namenjeni upravo onome sto tebi treba i razlikuju se od drugih desktop diskova po drugacijim algoritmima za korekciju gresaka, o tome smo ovde pricali mnogo puta.

Svi DVR uređaji koje sam ja video imaju u sebi opciju da pripreme HDD, znači formatiraće ga kako njima odgovara. Sa jednim starim uređajom sam imao problem, video sam mogao da prebacim preko mreže, ali nisam mogao da ga pogledam, totalno nepoznat kodek. Brzo je završio karieru. Jeftini analogni uređaji uglavnom traže internet explorer za pristup, proveri pre kupovine.
Što se tiče HDD-a, uvek je bolji namenjen baš za tu primenu. Jednom nisam imao izbora (novca), stavio sam Seagate sata 120 GB 5400 obrtaja - 4 kamere, radio je 2 godine bez problema.

Nisam imao prilike da stavljam HDD u DVR ali sam izvadio jedan PATA od 320GB iz zagorele DVR mašine, stavio ga u kompjuter i bio je formatiran na FAT32 ali fajlovi koju su bili na njemu su se na windows XP pojavljivali samo kao
?????????.???. Sad dali su bili korumpirani ili je bio neki nepoznati format, neznam.

Nazad
Vrh Dno