Šta je novo?

HDD za Compaq Armada M700

Fila

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2007
Poena
301
Dobio sam Compaq Armada M700 ali bez HDD, na njemu je bio neki hard od 4gb ATA 66. Hteo bi da kupim drugi veci hdd ali su mi u jednom servisu rekli da na ATA 66 nemoze da se prikljuci hdd ATA 100. Momak koji mi je reko da to nemoze mi nije delovao bas sigurno i mnogo strucno pa molim za neki savet.

sad sam shvatio da mi nedostaje fiokica i konektor za HDD, pa zato mi je i bilo cudno. Ako neko ima to u ponudi molio bi da se javi.

re:

Pozdrav,kako mislis "fiokica" nedostaje?
Na tim lap topovima imas samo maleni limeni okvir koji sluzi da se za njega ucvrsti hard disk i koji sluzi kao neka vrsta i amortizera. Imam neki lim za hard disk ,ali mislim da svaki proizvodjac fura neki svoj oblik.
A sto se tice nekompatibilnosti ata66 vs ata100,to ne bi trebalo da te brine ,vec maximalna velicina hard diska koje "prepoznaje" BIOS ploce u njemu. Moguce da veci hard disk od 30Gb nece biti moguce ugraditi. Ako prodje ugradja veceg diska sa ata 100 ce samo smanjiti brzinu na ata66,a to neces ni primetiti,vec ce ti lap mnogo brze raditi zbog novijeg diska i njegove interne memorije od 2Mb ili cak 8Mb [zavisi koji planiras da ugradis].
Pozz

moze se staviti skoro bilo koji veci disc pa cak i od 250Gb
(On track manager ti resava posao)
,)

sa tim okvirom ide i jedan flet kabl sa dva konektora, na jednom kraju je obican IDE konektor koji ide u HDD a na drugom je neki koji prvi put vidim i on se kaci na plocu.

a599_1.JPG

6335468028306612502_FPC-P6403HDD-02A.JPG

Nazad
Vrh Dno