Šta je novo?

HDD video nadzor

OldMan

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700F & DEEPCOOL AG400
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
2x16GB ddr4 3200 kingston fury beast
GPU
Asus GeForce RTX 4060 Ti DUAL O16G
Storage
SSD Silicon power 512GB + 2TB sata III
PSU
SEASONIC Core GX ATX 3.1 750W
Kućište
Lian li O11 air mini
Monitor
benq GW 2780
Miš & tastatura
genesys
Mobilni telefon
poco f3 8/256
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Ne znam da li je pravo mesto za pitanje, ali evo:
U pitanju je uređaj za video nadzor. Uređaj nije klasičan rašunar nego neka vrsta DVD snimača sa hard diskom. Deo sadržaja se može snimiti na cd ili dvd i potreban je program da bi se to pregledalo jer windows ne prepoznaje taj format snimanja i vidi cd kao medium nepoznatog formata bez fajlova. To nije problem. Problem je kada se hard disk iz uređaja ubaci računar, kao secondary master ili slave, bios ga vidi, ali ne i windows. Šta treba uraditi da bi se taj disk video u windowsu i da naravno ne nestanu podaci sa njega?

Pa opet ti treba program da bi video sadrzaj. Bas sam se danas 'ebavo sa jednim takvim uredjajem. Kada ubacis hard disk u kompjuter Windows vidi celu povrsinu diska kao Unallocated space, a cak ga i svi programi za particionisanje vide kao potpuno prazan disk.
Najbitnije je da ne pokusavas da pravis nikakve particije i tome slicno posto ces tako unistiti podatke - Windows tako i treba da ga vidi.
Ne znam koji ti je model uredjaja, ali ja sam za ovaj moj nasao u programu za pregledavanje materijala opciju EXTRACT VIDEO - ona ti nudi da odaberes hard disk sa materijalom i premotavas materijal napred nazad i odaberes segment koji zelis da sacuvas (u native formatu ili mozes odmah da ga konvertujes u AVI).
Malo je komplikovano, ali snaci ces se.

E, da, jos jedna stvar, nisam nikako uspeo da pristupim disku kada sam ga povezao preko USB rack-a, morao sam da ga direktno spojim sa kompjuterom.

ma ima dva miliona razlicitih kineskih uredjaja takvih, najbolje je da to uradis iz uredjaja na kome se to snimalo, obicno ima neki software da se pristupi preko mreze....
*******o dosta

Probaj iz linuxa da vidiš hdd moguće je da je neki linux filesystem tipa: ext3, ext2, ReiserFS...
Njih windows obično vidi kao Unallocated space.

Ili imaš ovo explore2fs programče kojim možeš da izčitaš ext2, ext3 particije iz win-a, ili ovo Ext2 Installable File System for Windows

Poslednja izmena:
obicno je neki embeded linux, tako da te stvari ne pomazu

obicno je neki embeded linux, tako da te stvari ne pomazu

Predhodni moj post sam poslao i preporučio programe baš zato što predpostavljam da je embeded linux u pitanju. I naravno on 100% mora da ima neki od pomenutih file systema.

Hvala na odgovorima, vlasnik uređaja našao experta za te stvari i lišio me otvaranja mog kompjutera, čupanja kablova i ostalog .ranja.

@duksa88 Ako misliš iz video nadzora sa embeded linux-om ne za sada. Ali preposavljam da se ne izmišlja topla voda već se koriste postojeći file systemi. Tj. ne verujem da neki prizvođač recordrera pravi svoj file system malo je više koplikovano tako nešto.

Znam čime se baviš tako da predpostavljam da imaš mnogo više iskustva i nije na odmet da nam objasniš u čemu je problem.

@duksa88 Ako misliš iz video nadzora sa embeded linux-om ne za sada. Ali preposavljam da se ne izmišlja topla voda već se koriste postojeći file systemi. Tj. ne verujem da neki prizvođač recordrera pravi svoj file system malo je više koplikovano tako nešto.

Znam čime se baviš tako da predpostavljam da imaš mnogo više iskustva i nije na odmet da nam objasniš u čemu je problem.

pa bilo bi glupo da posle tvog posta ja stavim da se izmišlja topla voda jer se koriste novi file systemi. Verujem da neki prizvođač recordrera pravi svoj file system.
Upravo tako, kinezi cudo...
I fajl mozes da otvoris samo iz njihovog utiltija, ma ludnica, od toga bezati ko djavo od krsta. Kad ti crkne disk, kazu ubaci novi....glupost cista, neverovatno ali tako je.

Vrh Dno