Šta je novo?

hdd u lenovo laptopu.

acarinho

Slavan
Učlanjen(a)
30.04.2008
Poena
345
Imam lenovo y70 u garantnom roku mi je crkao hdd, 1tb wd slim, ono sto sam primetio je da je hdd imao nenormalno veliki broj start stop-ova, i sumnjam da je zbog toga i rikno, a sam laptop je mladji od 2 godine. E sad, nema veze to, zamene mi u gigatronu hdd za isti takav, i primecujem da otprilike za 1 radni dan u Hard Disk Sentinel znaci za 24 sata rada imam 120 start stopova, menao sam sva moguca podesavanja na laptopu i nisam uspeo da smanjim taj broj u toku dana, jednom sam recimo dok sam igrao dotu 2 ima oko 20 istih u roku od 3 sata.
Da li neko ima objasnjenje za ovako nesto, treba mi pomoc da ne rikne za godinu dana, kad vise ne budem imao garanciju ?

Probao, na never i nema promene, danas 70 puta, ne znam da nema nesto u biosu ?

Ako je Seagate onda nista cudno imam ja jedan Seagate 640GB start/stop count je preko 55 hiljada i lepo radi , dao sam ga bratu a ja kupio SSD.

Probaj taj HDD na desktop racunaru vidi sta se desava.

I na mom laptopu je tako, tj. sada je sestrin laptop. Ima vise od 30 ili 40.000 ali radi tako vec 5 godina. Ja sam isto trazio savet ovde na forumu i ovaj post mi je izgleda pomogao tada.

Daj tačnu oznaku diska. A, što se tiče zaustavljanja glava, može ovako nešto

Kod:
Device Model:     WDC WD30EZRX-00D8PB0
  4 Start_Stop_Count        0x0032   100   100   000    Old_age   Always       -       87
  9 Power_On_Hours          0x0032   074   074   000    Old_age   Always       -       19489
193 Load_Cycle_Count        0x0032   001   001   000    Old_age   Always       -       766565

Namerno nisam hteo da ga "tretiram" sa wdidle

Za sad mi radi ovo sto je predlozio Mare1601, svaka cast, jedino sto program mora biti stalno upaljen koliko vidim, testiracu ga dalje pa cu videti.
Voleo bih kabi mogao trajno da iskljucim APM.

Nazad
Vrh Dno