Šta je novo?

HDD temperatura

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Ubacio sam HDD na Playstation 2 ali me plasi posto se mnogo zagreva. Sony nema kontrolu temperature da vidim koliko je topao ali kada ga izvadim iz sonija posle malo duze igre jedva da moze da se drzi u ruci, koji stepen gore i mislim bi bilo nemoguce drzatiga golom rukom. Imam Western Digital WD 1200BB pa sam hteo da pitam koliko je otporan na temperatutu i koji mi je temperaturni limit za stabilan (bezbedan) rad.

pa ne valja da ide preko nekih 55 stepeni max,mislim moze ali nije preporucljivo...

da, definitivno ne preko 55-60 ... a i ta je temp. za duzi period diskutabilna :)
sad ne znam kako izgleda PS2 :) ali jel ne postoji neka mogucnost ostaviti ga otvorenog i staviti neke 8-ice da lade HDD?

definitivno previsoka....moras hladiti taj HD...

Yao

Ako sam ja razumeo ne preostaje mi nista drugo nego da lomim plastiku:crash::-devil-: i da ibacujem ventilatore nekako i da se veselim:banana: :bottle:

ili koopi PS3, on verovatno ima veci HDD :d

Ako sam ja razumeo ne preostaje mi nista drugo nego da lomim plastiku:crash::-devil-: i da ibacujem ventilatore nekako i da se veselim:banana: :bottle:
Baktao sam se jedno vreme tim pitanjem.Trazio,chitao i sl.U sushtini za svaki elektronski uredjaj je pozeljna temperatura oko 20 stepeni kad je u pitanju dugovechnost.naravno,to je danas teshko stvarivo jer je sve shto se pravi prenapregnuto elektronikom i optimumom performansi.Moji hardovi su na 30c hladjeni ventilatorom.Tebi je verovatno temperatura preko 50c i to utiche ne samo na elektronske komponente nego josh vishe ne mehanichki deo hard disk jedinice.
U sushtini nije ti to toliko komplikovano:
Morash da otvorish konzolu i pogledash gde bi bilo pogodno mesto za postavku manjeg ventilatora.Znam da je teshko ali bi bilo pozeljno da ventilator duva u hard disk a u smeru van kucista konzole.Lemilicom mozes istopiti plastiku kucista bez nekih vecih problema i oblikovati otvor prema velichini ventilatora.Naravno ovo ti je ogranicheno i gabaritom kucista konzole.
Svaki tv mehanichar moze bez nekih vecih problema da ti to odradi ako ti je smor da se sam petljash.

Polurezenje

Ja sam za sada odsekao donji deo kucista i usmerio dva ventilatora durektno u HDD tako da sam uspeo dosta da smanjim temperaturu, a sto je jos vaznije ventilatori direktno duvaju u integrisanu plocu ispod HDD-a tako da je elektronski deo obezbedjen dobrim hladjenem a za ostalo neznam jer vazduh NE kruzi oko HDD-a vec samo duva direktno ispod njega ali se nadam da je to dovoljno:trust:. Ako mislite da je potrebno jos kazite da razvaljujem:crash: jos vise nema frke :guitar: mada mislim po slobodnoj proceni da je temperatura sada ispod 50C'.

Nazad
Vrh Dno