Šta je novo?

HDD sve bucniji

Miki D

Slavan
Učlanjen(a)
29.05.2008
Poena
320
U pitanju je WD 160 GB.... Hard postaje sve bucniji i bucniji, i kad nista ne radi dosta se cuje kako vrti plocu.
Ali nije samo buka u pitanju nego su i vibracije sve jace, pricvrscen je elasticnim trakama u 5.25 slotu, i tako uspeva da prenese vibracije na kuciste.... i to bas dosta.. sta bi bilo tek da ga vratim na svoje mesto gde ima direktan kontakt sa kucistem
Pre 5-6 meseci kad sam ga pricvrstio tim trakama, bio je skroz necujan i bez ikakvih vibracija

Testirao sam hard, nema bad sektora... a evo i ostalih rezultata, ne znam da li su ok

Sta se desava sa ovim hardom i sta da radim sa njim? Ne verujem da bi uvazili reklamaciju pa da ga zamene...

Prilozi

• HDTune_Benchmark_WDC_WD1600AAJS-00WAA0.png
    HDTune_Benchmark_WDC_WD1600AAJS-00WAA0.png
    61.7 KB · Pregleda: 58
Moguće da mu ležaj nije u najboljem stanju, snimi sve što ti je bitno za svaki slučaj.

Samo jos da dodam jos nesto, sto sam tek sad provalio

Temperatura harda je isto skocila i to dosta, oko 45 je sada (otvoreno kuciste)... Letos kad su bile one vrucine ne znam da li je nekad presao 35 stepeni uglavnom je bio oko 30 i uvek mi je zatvoreno kuciste bilo.... ovih 12-15 stepeni nije bas mala razlika a sada dosta niza sobna temperatura

Backup diska, za početak, obavezno.
Pa ako crkava, bar si se obezbedio sa podacima (a verovatno crkava).

kako je moguce smanjivati vibraciju diskova?naime imam 2 WD od 320gb, AAKs modeli, mada nisu isti,
b3a0 i vya0, nisu u raid-u, i zbog njih i kuciste preuzeo vibraciju....dali je problem da je temp 34c oba diskoa?
znachi, jednom se cuje, jednom se ne cuje tj ako stavim ruke na kuciste oseti se vibracija, pa se pretaje i to konstanto radi.

sta da?

Vrh Dno