Šta je novo?

Hardver HDD Seagate ili Toshiba

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Џош

Cenjen
Učlanjen(a)
16.03.2021
Poena
125
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3400G
Matična ploča
ASUS PRIME B450M-A
RAM
16GB DDR4 3000 MHz
Mobilni telefon
Samsung A55 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, planiram da kupim neki od ova 2HDDa, i sada ne znam koji je bolji, pa ako ima neko stručan ko bi mi mogao reći... Inače imam prijatelje koji su koristili Seagateove HDDove ali eksterne, i imali su kvarove posle svega par meseci korišćenja, sada ne znam kakva je situacija sa internim. Pretpostavljam takođe da bi uz oba modela išao i SATA kabl? Jer ništa ne piše...

uglavnom ne ide SATA kabl uz hard disk

Tošibe od 1 i 2 TB bije glas da su loše

Meni je pre neku godinu crkao seagate od 3TB i to mesec dana po isteku garancije od 3 god. Sada imam Toshibu P300 (ali prva generacija HDWD120) od 2TB i radi bez greske vec 190 dana dok matori Samsung od 2TB radi vec 617 dana takodje bez greske :D
Koji god da odaberes bitno je da imas backup podataka na nekom drugom mestu (externi hdd, cloud...) ako su ti uopste bitni...
Na kraju krajeva izaberi onaj koji ima najduzu garanciju... ;)

Meni je pre neku godinu crkao seagate od 3TB i to mesec dana po isteku garancije od 3 god. Sada imam Toshibu P300 (ali prva generacija HDWD120) od 2TB i radi bez greske vec 190 dana dok matori Samsung od 2TB radi vec 617 dana takodje bez greske :D
Koji god da odaberes bitno je da imas backup podataka na nekom drugom mestu (externi hdd, cloud...) ako su ti uopste bitni...
Na kraju krajeva izaberi onaj koji ima najduzu garanciju... ;)
Pa u Jakov Sistemu oba imaju garanciju oko 2 godine, ali i mene više privlači Toshiba. Imam jedan eksterni Seagate od 1TB i upravo zbog straha od gubitka podataka želim da kupim interni HDD neki

Za forumaše koji imaju Toshibu P300... da li je bučan dok radi? Kakva su iskustva? Negdje sam čitao da se žale na nivo buke u odnosu na WD Blue ili Seagate IronWolf

Na kraju uzeh Seagate ovaj od 2TB. Nisam ga još povezao, nadam se da će me služiti dugi niz godina, ova Toshiba je samo za onlajn kupovinu, a ja ne volim da naručujem stvari tako onlajn posebno komponente za računar, a i zaposleni tamo kažu da su obe firme zaista dobre, i da šta god uzeo nema greške

Za forumaše koji imaju Toshibu P300... da li je bučan dok radi? Kakva su iskustva? Negdje sam čitao da se žale na nivo buke u odnosu na WD Blue ili Seagate IronWolf
Ja ne cujem nikakvu buku sem šuma ventilatora i hard diskovi u kucistu (fractal design arc midi r2) su pricvrsceni pomocu šinica koje umesto srafova imaju gumene drzace. Kuciste mi stoji ispod stola odmah pored nogu.

Probah da povežem, ali izgleda ne može gde da stane... U ovom mom šugavom kućištu ima mesta samo za dva SSDa od 2.5" ne može HDD ovaj veći nikako, niti u nekom drugom delu u kućištu jer razmak između rupica za šrafove na samom kućištu i HDDu nije isti, ne znam šta da radim, da li da vratim i menjam za eksterni ili ima neki način da stoji pristojno?

Model je IG-Max D192 U3, ali sumnjam da se može naći mnogo info o ovom kućištu, ni ja nisam uspeo

Na dnu kucista sa desne strane tj pored napajanja? Hdd bi trebalo da se srafi sa donje strane kucista... na internetu postoji samo jedna slika na kojoj se vidi skoro pa nista :)

Na dnu kucista sa desne strane tj pored napajanja? Hdd bi trebalo da se srafi sa donje strane kucista... na internetu postoji samo jedna slika na kojoj se vidi skoro pa nista :)
Našao! Uspeh da ušrafim, sada je sve ok :) ... Nego jel normalno za HDD da pravi ponekad zvuk? Meni se uvek desi par minuta posle paljenja kompa da se jednom čuje kao neko grebuckanje i to je to, posle se više ništa ne čuje dok sledeći put ne upalim komp. Valjda je sa njim sve ok

Nazad
Vrh Dno