Šta je novo?

HDD Samsung Spinpoint F3 - 1TB Made in China ?

nindac

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2004
Poena
309
Imam više od godinu dana Samsungov Spinpoint F3 od jednog terabajta (HD103SJ)
i jako sam zadovoljan: brz, hladan, tih itd. S obzirom da je Seagate kupio Samsunga,
rekoh hajde da uzmem još jednog, dok ih još ima a i cena je povoljna (oko 47 E).
Medjutim ima jedan mali problem. Na mom disku piše "product of Korea" a na ovima
koje sam gledao ovih dana stoji "product of China". Trebalo bi da je sve isto ali .....
Ima li neko iskustva sa ovim "kinezima" ?

Ja imam F3 od 500GB Made in China više od 6 meseci i nemam nikakvih primedbi, ne primećujem da ima lošije osobine od onih Made in Korea (čije sam performanse gledao po netu). Tek je neznatno bučniji i topliji od mog storage F2 1,5TB diska koji je korejanac ali i radi na 5,4k rpm. Kada bih sad kupovao ne bi obraćao pažnju na zemlju porekla.

Takodje ista/slicna prica... imao kineza par meseci, fenomenalan bio - tih, 'ladan i jedan od brzih primeraka vidjenih na ovom forumu. Nazalost, okracao, pa sam bio prinudjen na F4EG (veci, a sporiji), te ga prodadoh, a verujem i da sadasnjem vlasniku radi kao sat :smoke:

Dakle, brzinski je bio na mestu, akusticki isto tako (a cak je bilo nekih prica i pricica da su bas kinezi znatno bucniji od korejanaca)... i nikada nije ni zastucao, SMART cist kao suza ;)

Uzeo sam dva komada F3 od 500Gb a nisam ni gledao gde su napravljeni, važno da rade a sem pouzdanosti sve ostalo mi je sporedno.

Nazad
Vrh Dno