Šta je novo?

Hdd rack?

dare89a

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poena
54
Srecna nova godina i svi praznici :) Interesuje me da li je moguce koristiti hdd 3.5 u hdd doku ali samo ponekad. tj . Ukljucivao bih ga samo da nasnimim nesto i kad kopiram sa njega na pc. Ne bi stalno bio ukljucen. Citam da se pregrejavaju dosta, e sad kontam da je to ako rade stalno. Ima li neko savet ili predlog? Hvala :party:

Brkas malo pojmove, jel ti treba hdd dock ili rack? Ja ima npr 2 hdd rack-a , u jednom je 2.5" hdd a u drugom 3.5" hdd i povremeno ih koristim, kao rezervu da na njih prebacim neke vaznije stvari i sve radi kako treba. Samo gledaj pri kupovini da kupis neki aluminijumski rack, jer bolje odvodi toplotu i tjt.

zavisi od modela diska, broj obrtaja, koliko ce se grejati. greju se vise i ako stalno citaju/upisuju, npr tokom defragmentacije ili veceg kopiranja.
valjda se taj dok direktno kaci na (e)SATA? onda mozes lako pratiti temperaturu.

Hdd rack mi treba. 7200rpm toshiba hdd bi isao unutra za povremeno kopiranje. Znaci ne bi stalno radio. A ima nekih lc power usb 3 modela koji su mi zanimljivi...

Ok. Znaci aluminijum i usb 3. Hvala na savetu.

Jes't ti lep avatar, bas si "orginalan"... :S:

To kuciste mora imati svoj dodatni izvor napajanja ako je 3,5" hdd... bilo da se dodatno napaja strujom iz jos jednog usb konektora ili da ima svoj transformator i strujni kabl.
3,5" hdd trose vise struje od 2,5" hdd...

mislim da je eSATA bolja varijanta od bilo kog USB-a, pa i USB3. pogotovo sto (svakako) imas posebno napajanje.

eSATA nema svako USB ima...

znam, i sramota je sto toliko naplacuju eSATA, kad tu valjda ni ne treba neka dodatna elektronika (koja uvek unosi neko kasnjenje).
ako uzmes bez eSATA, mozda bi mogao sam da ga 'nabudzis'.

Da li fioka za hdd sa sljedeceg linka podrzava 4TB diskove i vece?
http://www.lc-power.de/index.php?id=403&L=1
Planiram da uzmem 4tb disk za storage i da ga ubacim u externo kuciste posto bi se palio samo u slucaju kad treba nesto da nabacim na njega.

Pustio sam mail LC-Power support-u i odgovorise mi u roku od sat vremena. Dakle enclosure LC-35U3 podrzava diskove do kapaciteta 4TB tako da zadovoljava moje potrebe. Eto ako jos nekoga bude interesovalo, da zna. Tako da kontam da cu uzeti njega i neki interni disk od 4TB i zavrsiti pricu oko toga...

Uzeo sam gorepomenutu LC-Power hdd fioku i hdd Seagate 4TB ST4000DM000 i rade zajedno bez problema. Temperatura diska nakon visesatnog, besprekidnog upisa nije isla preko 41c.

Nazad
Vrh Dno