Šta je novo?

HDD rack za 2,5"HDD

Lomnica_city

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
380
Sredio sam nabavku novog HDD-a pa mi sad treba neki dobar HDD rack jer ramisljam da zadrzim stari HDD posto je malo zaj... da nabacim DVD-RW za laptop a i mnogo je jeftinije nabaviti HDD rack pa... predlozite najbolje sto ima do 20 evra!?
Pozdrav ,)

Dajte bre ljudi,zar bas NIKO NIKAD nije koristio neki 2,5"HDD rack a da ga nije kupio kod kineza za 5 evra!?Predlozite nesto dobro,vazno da nije bas neki hermeticki zatvoren plastikaner da letos ne skuvam HDD!
Pozdrav ,)

Nesto sumnjam da ces ga bas naci za cifru koji si dao (20e)....rack za 3,5" je oko 40-50e,a ne verujem bas da je za 2,5" duplo jeftiniji.......

I ja sam tako mislio ali sam se prijatno iznenadio da Coolink HDIUB2S externi usb rack 2.5" mozes kupiti za 14.20 e, da li je cena sa pdv-om ili bez neznam ali nije ni bitno :) Da ne reklamiram gde se moze kupiti pogledaj baner gore :D :d

Nema problema,povecacu budzet na 3K dinara,moze li sad nesto da se nadje a da vredi tih para?
Pozdrav ,)

imas transcend za 2.500din. kvalitetnije od toga neces naci kod nas. osim ako neka firma ne uveze nesto od vantec-a recimo. e ti rekovi su tek odlicni. :)

Joker je napisao(la):
I ja sam tako mislio ali sam se prijatno iznenadio da Coolink HDIUB2S externi usb rack 2.5" mozes kupiti za 14.20 e, da li je cena sa pdv-om ili bez neznam ali nije ni bitno :) Da ne reklamiram gde se moze kupiti pogledaj baner gore :D :d

koliko je veliki coolink? hajde ako ti nije problem izmeri ga posto me zanima da li je manji od mog proslog reka. i kakav mu je usb prikljucak? posto ima dve vrste mini usb prikljucka. onaj malo manji mi se ne svidja, deluje nekako slabasno. dok je onaj standardni koji vidjas na vecini foto aparata daleko bolji. na coolink sajtu nema nikakvih informacija. usput... u beogradu ga ima za 11.84€ sudeci po pc berzi. :)

Poslednja izmena:
Nemam ja coolink-a nego ga ima u cenovniku, ove podatke sam nasao:
dimenzije: 128 x 75 x 13 mm
tezina: 73 g

I moj glas ide za Trascend. Imam ga dve godine i tople preporuke. Ima ga i kolega koji ga je kupio nedavno, model različit od mog ali mi se isto dopada, tanak zaobljen, jedina mana mu je što mu je futrola platnena a kod mene imitacija kože čvršća i robusnija pa ga bolje štiti ako ga slučajno ispustiš.

A koji je tvoj model Transcend-a,bas ste me zainteresovali sa par pohvala za isti?I naravno gde mogu isti da kupim/narucim da ne otvaram novu temu u Domace trziste!?
Pozdrav ,)

Twix je napisao(la):
Nesto sumnjam da ces ga bas naci za cifru koji si dao (20e)....rack za 3,5" je oko 40-50e,a ne verujem bas da je za 2,5" duplo jeftiniji.......

Gresis jer za 3.5" moras da imas externo napajanje a 2.5" se dobija bez toga vec je napajanje samo USB

Ja koristm oko 2 godine DTK DEN-251 i nemam nikakvih problema. Nije naravno sampion lepote ali pre 2 godine je kostao manje od 20€

:wave:

mddusbhddden251_big.jpg

Poslednja izmena:
Lomnica_city je napisao(la):
A koji je tvoj model Transcend-a,bas ste me zainteresovali sa par pohvala za isti?I naravno gde mogu isti da kupim/narucim da ne otvaram novu temu u Domace trziste!?
Pozdrav ,)

sad je aktuelan ovaj model:
12139.jpg

ima ga kod nas u sve tri boje, pa koja ti se vise svidja. malo je manji od prethodnog modela. ima ga u hg spot-u i webhouse-u. mislim da ga ima i u pin-u ali za to nisam siguran.

danas sam otisao u hg spot da kupim transcend , kostala je oko 2400din , ne secam se tacno...i vidim pored neki coolink za 1150... tacno sam imao 1200din i kao mrzi me da promenim neke evre...ja uzeo coolink...

i mogu vam reci da je super za sada... izgleda 5 puta lepse nego na slici na kutiji, extra mali i koristi samo jedan kabl za napajanje, tj jedan iz koga idu 2 u racunar...

takodje se dobija neka krh fotrola i zavrtac :) , koji je meni extra dobro dosao jer nisam imao pomenuti...

poz

Ajd bas da vidim sta mogu da nadjem u Nisu posto vec duze vreme nema novih predloga,izgleda da nema vise niko nista da doda,pa javljam utiske!
Pozdrav ,)

Meni je pre neki dan drugar dosao i doneo neki Canyon, mislim da se tako pise, ne znam koji je tacno model, bas mi se svideo, ima i torbicu i kablic za 2 USB. Aluminijumski je a koliko se secam rekao mi je da je bio negde oko 1200 din e sada gde nemam pojma (njemu je firma kupila taj rack). Ako ti ovo nesto znaci potrazi malo po radnjama i internetu.

Da malo osvezim temu. Meni treba 2.5" rack pa me interesuje neki kvalitetan. Treba da radi na velikom broju razlicitih ploca, da se napaja sa samo jednog usb porta i da bude 1.1 kompatibilan na isti nacin ili eventualno sa dodatnim napajanjem sa jos jednog usb porta. Citao sam po forumu da su ljudi imali problema sa raznim rekovima (morali su da pogode pravu kombinaciju portova kako bi OS prepoznao HDD, ili da nece na svakoj ploci da radi zbog lose elektronike kod napajanja), pa mi treba neki koji ce raditi bez obzira na koji se port ubode (da li direktno na plocu ili na neki na kucistu) i bez obzira na plocu.

Probaj da nadjes Thermaltake USB Rack za 2.5" HDD. ja imam isti za 3.5" i mogu ti reci da je odlican. Malo je gabaritniji zbog coolera ali zato temperatura ne prelazzi 30 stepeni a ne kao na nekim kung fu na kojim mozes i jaja da przis. Da se vratimo temi. Drugar ga ima i on koristi FireWire koji se isto nalazi na reku. Radi odlicno i koristi jedan USB kao napajanje.

Uzeo sam Transcend StoreJet,onaj sivi sa slike koju je postavio velko,odlicno izgleda,izrada perfektna,naravno od aluminijuma je i,iako dolazi sa 2 USB prikljucka,samo jedan je dovoljan za rad a inace radi odlicno!
Jedini problemcic na koji sam naisao je bio sto nikako nisam mogao da formatiram hard koji je u njemu,a trazio je formatiranje,pa sam pokusao preko Windows instalacionog CD-a (izvadio i vratio HDD u laptop pa onda pokrenuo instalaciju),formatiranje je uspelo ali nije se video u Windows-u kao formatiran!?Onda sam pomislio da su se zeznuli sto su na kutiji napisali da ne trebaju drajveri za XP pa sam pokusao da update-ujem drajver na sta je on Windows odgovorio da na CD-u nema drajvera!?
ALI resenje je bilo na dohvat ruke,pokrenuo sam doticni CD da vidim zasto sam ga dobio uopste,i odmah na pocetku se bira koji je uredjaj u pitanju (1.8" ili 2.5") i pored stoji opcija:"Initialize",koja je jako brzo zavrsila posao nakon sto sam u njoj odabrao USB-HDD opciju i kliknuo na:"Initialize",sto je uredjaj po Windows-ovom vidjenju pretvorilo od izmenljivog uredjaja u lokalni disk,odnosno novu particiju i sad sve radi savrseno,svaka preporuka!!
Inace u Webhouse-u,odakle su mi poslali do Nisa,hvala im,je trenutno cena oko 2300 dinara i apsolutno se isplati!Sa njim sam dobio i lepu platnenu torbicu koja je ponistila i ono malo buke koja se cula tako da je sad apsolutno necujan!Sad ga slatko punim i bekapujem sve,a vama preporucujem isti,ako vam treba tako nesto!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno