Šta je novo?

HDD provera...

• Začetnik teme Začetnik teme smile
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

smile

Čuven
Učlanjen(a)
30.09.2000
Poena
619
Koji program je najbolji za proveru ispravnosti HDD-a? Jedna poznata firma za prodaju racunara mi vec treci put vraca HDD kao ispravan a on kad se formatira iz DOS-a prijavljuje bed blokove i nema sanse da se instalira neki operativni sistem. Pitao sam ih koji program koriste za testiranje ali nisu hteli da mi kazu. Na kraju cu morati na silu da ga zamenim.

spinrite.

oni verovatno samo odrade zero fill i vrate ti disk. ja bi trazio zamenu ili neka ga formatiraju na tvoje oci da nema losih sektora

Ma ja bih ga odneo kod njih i tu ga formatirao, pa kad vide bad sector-e trazio ne da mi ga nesto budze nego da mi daju nov zapakovan u onu antistatic kesicu, pa da ga na licu mesta formatiramo, pa tek onda stavio u masinu ako je sve OK.

E a pazi ovo : Odnesem ja u firmu mog maxtora sa sve bad sectorima radi reklamacije . I tamo mi lik kaze servisiracemo ga !? Ja pitam kako bre da ga servisirate a on kaze da ima neki program koji su platili 1000 jevreja i koji popravlja te bad sectore . Ja zblanut priupitam koji je to program , a on nece da mi kaze . I sto je najgore vrati mi isti disk bez bad sectora !? Kako bre to ? Jel zna neko ?

to radi sa low level formatom. Svaki disk ima fabricki markirane bed sektore (skrivene) a ll format doda i tvoje u tu listu. problem je ako se sire

Haludza, tip te folirao, dakle sledeci put mu daj hiljadu jevreja po glavi 😀.
Inace, to je tzv peglanje HDD-a, koje se radi usluznim programima koji se skidaju sa sajta proizvodjaca. Primer je recimo MaxBlast 2 za Maxtora itd. Kao sto je jedan od prethodnika naznacio, radi se o low-level formatu koji fakticki ukloni logicke bad sectore (oni su u 99% slucajeva). Logicki BS se javlja najcesce na FAT tabelama, i to je posledica neke greske u zapisu, sto OS protumaci kao BS, tj. kao da je doslo do fizickog kontakta glave i ploce (sto tih 99% nije istina) i obelezi ga kao BS...tako da svaki sledeci format prikazuje da postoje BS-ovi.
Da se vratimo coveku i njegovom problemu, ako ti se to stalno javlja, to znaci da ti disk stvarno ima BS-ove, i ako firma ne namerava da ti zameni HDD, ti se nameri na trzisnu ispekciju, koja se njima da nameri dembelu kaznu i zatvaranje, jer nista drugo uglavnom ni ne kapiraju 🙂. Ja sam jednom to vrlo uspesno izveo i na moju radost, nisu mi zamenili disk, ali je lik platio kaznu od nekih 5 diskova + nije radio mesec dana...

nesharm je napisao(la):
Inace, to je tzv peglanje HDD-a, koje se radi usluznim programima koji se skidaju sa sajta proizvodjaca. Primer je recimo MaxBlast 2 za Maxtora itd. Kao sto je jedan od prethodnika naznacio, radi se o low-level formatu koji fakticki ukloni logicke bad sectore (oni su u 99% slucajeva). Logicki BS se javlja najcesce na FAT tabelama, i to je posledica neke greske u zapisu, sto OS protumaci kao BS, tj. kao da je doslo do fizickog kontakta glave i ploce (sto tih 99% nije istina) i obelezi ga kao BS...tako da svaki sledeci format prikazuje da postoje BS-ovi.
Da se vratimo coveku i njegovom problemu, ako ti se to stalno javlja, to znaci da ti disk stvarno ima BS-ove, i ako firma ne namerava da ti zameni HDD, ti se nameri na trzisnu ispekciju, koja se njima da nameri dembelu kaznu i zatvaranje, jer nista drugo uglavnom ni ne kapiraju 🙂. Ja sam jednom to vrlo uspesno izveo i na moju radost, nisu mi zamenili disk, ali je lik platio kaznu od nekih 5 diskova + nije radio mesec dana...
a kako da nadjem trzisnu inspenkciju? fora je odlicna i trebalo bi da praktikujemo to, cisto da se ovi nasi malo nauce.

pa kad prestanu da prodaju hardove zbog reklamacija... onda smo pukli :beat:

nesharm je napisao(la):
Pa isplativije bi im bilo da su tih 5 diskove gurnuli inspektorima u dzep ili jos bolje suske sto se nazalost najcesce i desava, pa je izmedju ostalog i to jedan od kljucnih razloga zasto se sve usluge, pa i prodaja obavljaju krajnje nekvalitetno ctp;
Ocigledno je da su im ponudili premalo suski, pa su ih uvredjeni inspektori kaznili zatvaranjem 🙂

Nazad
Vrh Dno