Šta je novo?

HDD Problem

masaj

Cenjen
Učlanjen(a)
21.05.2013
Poena
170
Sta da radim sa ovim hard diskom .Moze neka vasa ocena ,dobrodosao svaki predlog.

hdd-problem.png

Evo jos jedna slika iz Hd sentinela,sta tacno znace ove vrednosti oznacene zutim trouglovima?

ssss.png

mislim da nije ozbiljno, to bi trebalo da su sektori 'na cekanju' (pending). oni ce biti smatrani losim ako bude (ponovo) problema pri sledecem upisu na njih.
ako se taj broj ne povecava i nema drugih gresaka, ja bi ignorisao. (mozda jednom nestalo struje ili slicno)

Ljudi, imam problem, ne znam gde da pitam za pomoc....
Naime.... Laptop je prestao da radi, tj ne moze da se podigne sistem. Kupim hdd rack za 2.5 inca i ubaciim hdd i probam da ga prikljucim kod cimera na laptop, medjutim ne moze da ga prepozna. Odnosto kad udjem computer pise samo particion f i g, ali ne pise koliko imaju prostora, niti mogu da udjem u njim. Ne mogu ni da kliknem ono menage, disk menagement, jer ne moze da ucita niti jedan hdd.
Da li neko ima ideju kako ovo da sredim? Da li je hard crkao ili je nesto drugo problem? Imam dosta vaznih fajlova na kompu (izmedju oostalog i napisan DIPLOMSKI) i mnogo mi je bitno da ih recoverujem.......
Molim za pomoc! Savet! Sugestiju!!!

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?311319-Data-Recovery-SW

a i ti brate, ako nisi bekapovo diplomski, nemam komentar, stvarno...
ako nista ne pomogne, ima servisa koji se bave time nadji ih na googlu ne znam koji su, tipa ako je crkla elektronika, zameni pa ti bekapuje, itd...
....
OT:
Meni je isto crko HDD na diplomskom, tad nije ni bilo ni CD rezaca cestito, snimo sam na 20 flopija svaki dan.... rezac bio 300DEM!
A PRinco iz tog vremena, evo sad se cita ko nov DVD, toliko o tome, zelim ti svu srecu!

@patjko
pogledaj sta kaze SMART iz nekog programcica kao npr 'crystal disk info'.
mislim da je samo otisla tabela particija (MBR) sto nije previse ozbiljno iako tako izgleda. mozes da popravis MBR odlicnim besplatnim programom 'testdisk'.
ako ne moze da popravi particije, uz njega ima i program 'photorec' koji ce da spase fajlove (izaberes zeljene ekstenzije).

dosta hvale 'zero assumption recovery' (ZAR), ali on nije besplatan. ima i gomila drugih.

inace, takvi problemi se javljaju ako se ne koristi 'safe removal', pa bi to trebalo obavezno koristiti (i/ili iskljuciti 'delayed write' za usb)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno