Šta je novo?

HDD problem

slavisaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
450
Pozdrav
Imam externi HDD keyplug 250GB
Imao je dve particije fat32 . Ja sam hteo da formatiram na jednu particijul, to sam hteo da uradim sa disk utility.
medjutim kada krene postupak, cekam neko vreme i stalno ga unmountuje i na kraju izbaci da je greska i da ne moze da pise po zadnjem bloku.
Sve sam pokusavao i sa erase, i da pokrenem disk utility sa instalacionog USB diska, uvek ista greska.
Da li ima neki drugi nacin?

Probaj na drugoj mašini, a ako ni tamo neće, onda je vjerovatno neki bad block ili probaj u drugom USB portu na mašini...

Probo sam u oba usb porta na macbook pro, i nece.
Onda sam odneo kod brata i na windows XP na laptopu, i boot sa USB partedmagic, nije hteo, i onda sa windows 7 sam uspeo , medjutim nije mi dao djavo mira pa kad sam dosao kuci, ponovo sam hteo da partitionisem na Mac OS Extended(journaled) i ponovo isti problem. Iz OS X mountain Lion nece da ga formatira ni u koji file format

Pogledaj log od Disk Utility-ja nakon što ti izbaci da neće, pa postavi...

Evo postavio sam slike.
na prvoj samo radi unmount, i to radi dok ne izbaci tu gresku, to je na drugoj slici, i treca slika je log iz disk utilitija

Prilozi

• IMG_0236.JPG
    IMG_0236.JPG
    185.8 KB · Pregleda: 39
  • IMG_0238.JPG
    IMG_0238.JPG
    161.7 KB · Pregleda: 38
  • IMG_0240.JPG
    IMG_0240.JPG
    198.7 KB · Pregleda: 39
Skini Spin Rite 6.0 ili HDD Regenerator 2011 i daj da ti to malo protrkeljaju. Imaš neki loš sektor najverovatnije i zato neće. Pošto ti je mali disk, možda bi bolji izbor bio Spin Rite 6.0 ali da mu daš tamo da ti odradi full skeniranje sa rotacijama sektora! Stavi ga noću to da radi jer će to svakako potrajati!

Hvala, probat cu to veceras

edit: sad sam video to su programi za Windows?

Poslednja izmena:
Pa jesu, ali bi trebalo da možeš da ih pokreneš! Tj, Spin Rite 6 bi trebalo da može...
A ako ne uspeš vidi da onda na nekom PC-u da to odradiš. Ovi programi izčitavaju fizički HDD i opravljaju loše sektore, tako da file sistem nije bitan, čisto da znaš...

http://blog.iharder.net/2010/07/29/spinrite-run-spinrite-on-a-mac/

Poslednja izmena:
Bilo bi najbolje da ga izvadiš iz fijoke i direktno nakačiš na mašinu.Ako već nisi...

U pitanju je macbook pro, a ovaj HDD bi mi samo prosirio kapacitete za skladistenje podataka.
Uradit cu ovako kako je Vlada rekao, nadam se da cu uspeti

Spin Rite je u obliku bootabilne aplikacije i može da se pokrene sa bilo koje x86 mašine, kako PC, tako i bilo kog Macbook-a sa Intel CPU.
Nađi negde bootbilni image, nareži ga na CD/DVD, ubaci u SD i idi system preferences, startup disk, pa izaberi disk sa Spin Rite-om i klikni na restart. Ako je sve kako treba trebao bi da ti startuje program sa CD/DVD-a.

Ne mogu da ga pokrenem preko CDa jer sam izvadio DVD drive i ubacio drugi HDD, ali sam napravio USB, medjutim tu je jedan problem, Spinrite ne moze da formatira HDD.
Meni treba neki program koji moze da formatira eksterni HDD jer ne mogu da uradim preko Disk utilitija.

Monogo bre komplikuješ stvari lafe! Spin Rite je program koji služi da otkloni ili opravi (ako može) loše sektore i praktično sredi situcaiju na disku. Obično nakon opravke disk koji pre toga nije bio upotrebljiv posle toga bude! To je njegova svrha a ne da formatizuje disk. Formatizovanje ćeš lepo sam da uradiš iz Disk Utility-a nakon opravke iz Spin Rite-a. Ako i posle toga budeš imao problem sa formatizovanjem diska, onda ti još jedino preostaje izvesni Linux tool za sređivanje diskova koji se zove Parted Magic, a iz koga možeš da formatizuješ disk u HFS formatu. Eto...

Poslednja izmena:
Mozda ja ne znam kako spinrite radi :)
Batalio sam ovaj HDD, kupit cu novi i to je to
hvala svima jos jednom.

Ima li kakav program iste namene ali da je za Mac platformu?

Nazad
Vrh Dno