Šta je novo?

HDD problem

micri

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i5-13600KF/BE QUIET! Dark Rock Pro 4
Matična ploča
GIGABYTE Z790 UD AX
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
GPU
AsRock RX6900XT OC Formula
Storage
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Zvuk
Wharfedale Diamond 10.1/HK 650/Sennheiser GSP670
PSU
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Kućište
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
Monitor
Zowie XL2740/Hisense 65u8gq
Miš & tastatura
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Ostale periferije
Apple iPhone 13 Pro
Tablet
Ipad 2017
e ovako prodao sam stari HDD (ATA) na kome je bio sistem i krenuo sam da podignem na novi (wd 500aaks) i dodje do dela kada treba da se odabere particija ja stavim odgovarajucu i nece pishe kako particija nije kompatibilna sa xp da je obrishem i napravim novu ja to uradim i on opet probao sam i na druge particije i nece probao sam i na drugi HDD (SATA) nece i onda sam uzeo neki stari HDD od 80gb da podignem na njemu i onda sam probao bez veze na WD i hoce i podigne sitem sve extra i uzmem da izkljuchim staru atu ja izkljuchim on mi izbaci boot failure ja ga prikljuchim on digne sistem:S i onda sam ushao u partition magic i on mi izbaci error (PowerQuest has detected an error 111 on the partition starting at sector 51456258 on disk 1(WD):wall:) i kaze kao moze da popravi problem i ja odem yes i on nishta ne uradi i kad udje u program ne mogu nishta da uradim sa njim samo da ga formatiram i ne prikazuje mi particije samo jedna ogromna (zuta) i pishe WD 5000aaks BAD :S i komp se dosta usporio sada ne znam shta da radim sutra ili u ponedeljak treba da mi stigne josh jedan WD od 500 i prebacicu sve na njega pa cu da formatiram stari WD pa cu da vidim da li ce tad da se glupavi ako je neko imao slichan problem ili zna kako da ga rechim molim ga da mi to kaze poshto cu da poludim unapred hvala

Nikada nemoj nov Hard da formatiras sa Partition magic-om, hoce posle toga da se desi da Windows nece da ti prepozna hard. Formatiraj ga iz Windows setupa. Kad to odradis pravi particije sa bilo kojim programom.

E pa ja sam trenutni sistemski disk formatirao Partition Magic-om i to quick format i evo ga dan danas radi.
Prvo sam ga stavio u fijoku pa onda PM dve particije i radi, preziveo je tri WinXP setupa (1 put godisnje) i radi bez problema.
A ovaj novi smug-smug 640gb koji sam formatirao iz WinXP-a je izgubio particije za cas, uvece ga ugasio sutradan se vratio sa posla da pogledam postu itd... kad ono prc nema ni jedne particije.
Najcrnje od svega je sto je za svaku particiju bio full format ali ne biva...

Poslednja izmena:
E pa ja sam trenutni sistemski disk formatirao Partition Magic-om i to quick format i evo ga dan danas radi.
Prvo sam ga stavio u fijoku pa onda PM dve particije i radi, preziveo je tri WinXP setupa (1 put godisnje) i radi bez problema.
A ovaj novi smug-smug 640gb koji sam formatirao iz WinXP-a je izgubio particije za cas, uvece ga ugasio sutradan se vratio sa posla da pogledam postu itd... kad ono prc nema ni jedne particije.
Najcrnje od svega je sto je za svaku particiju bio full format ali ne biva...

Zavisi od Harda, drugar je nov Seagate formatirao sa Partition Magic-om i posle toga Windows setup mu uopste nije prepoznavao hard, sve dok ga nije formatirao na drugom kompu iz Windowsa. Posle toga hard mu radi OK. :type:

ok hvala vam u ponedeljak bi trebalo da mi stigne nov HDD of 500 pa cu na njega da prekopitam fajlove pa cu da formatiram stari HDD preko windowsa nego preporuchite mi neki drugi program preko koga cu da pravim particije

isto glas za acronis,
partition magic je po meni izvor problema

Zavisi od Harda, drugar je nov Seagate formatirao sa Partition Magic-om i posle toga Windows setup mu uopste nije prepoznavao hard, sve dok ga nije formatirao na drugom kompu iz Windowsa. Posle toga hard mu radi OK. :type:

Koju li je verziju koristio ...

mozda neku stariju....

Koju li je verziju koristio ...

mozda neku stariju....

Ja sam taj drugar :d
Incident se dogodio početkom 2007. Koristio sam najnoviju verziju Partition Magica koju sam tada pronašao ( ne sećam se tačno oznake ). Sve u svemu, kad sam rešio problem nisam se više upuštao u problematiku, bio sam samo srećan da hard radi. Radi još uvek bez problema, da kucnem u drvo. :smash:

juche mi je stigao nov HDD i sve sam lepo prebacio sa starog i formatirao stari preko windows-a i krenuo da dizem sistem i on krene da formatira pa posle da kopira i sve to lepo odradi samo shto kad se restartuje on opet krene da podize sistem i sve tako u krug pa sam onda kad se restartovo ushao u bios i stavio frist boot HDD na kome sam stavio da se instalira sys. i on mi izbaci invalid partition :S pa sam posle probao i na drugim particijama i isto pa sam probao i na novom HDD i nishta posle sam prikljuchio opet atu i krenem i sad mi je pocheo da izbacuje da particija nije kompaktibilna sa XP i da je izprishem i da napravim novu i ja to uradim i on mi isto izbaci :mad:

Ja sam taj drugar :d
Incident se dogodio početkom 2007. Koristio sam najnoviju verziju Partition Magica koju sam tada pronašao ( ne sećam se tačno oznake ). Sve u svemu, kad sam rešio problem nisam se više upuštao u problematiku, bio sam samo srećan da hard radi. Radi još uvek bez problema, da kucnem u drvo. :smash:

Pozdrav drugar. :D

@micri:
Nemam vise ideja sta da radis. Ako ne uspes da resis problem odnesi komp u neki servis pa nek ti oni provere hardove i instaliraju OS.

Nazad
Vrh Dno