Šta je novo?

hdd problem

alexandar1602

Slavan
Učlanjen(a)
05.07.2007
Poena
304
Imam sledecu konfiguraciju:
ASUS Commando
8600GTS
4x1GB Geil Ultra
DVD RW 112d
WD320AAKS
i Chieftec LBX-02B-B-SL 400W

problem je sledeci; pre ovog hdd-a sam imao wd od 250gb (sata2 16mb) i poslao sam ga na reklamaciju jer je bucao neverovatno mnogo i kocio se stalno (npr pri otvaranju nekog foldera sa mnogo fotografija on bi se zablokirao skroz uz neverovatnu buku)

sada gotovo isti problem imam i sa ovim wd320aaks (mozda je za nijansu tisi) alio se i dalje koci i blokira u istim situacijama kao i prethodni.

menjao sam sata kabl, menjao i granu napajanja ali isto

Da li mozda napajanje pravi problem? Da li je preslabo za ovu konfiguraciju? Napominjem da konfiguracija radi jako stabilno, nema restartovanja i slicnih problema.

Pozdrav i hvala

ps. da li bi ovo napajanje popravilo situaciju Corsair CMPSU-520HXEU?

Poslednja izmena:
Nisi napisao koji procesor imas ali u svakom slucaju napajanje bi trebalo da bude dovoljno ako je ispravno (a po svemu sudeci jeste i tada ti ne bi pomoglo ni napajanje od milion vati). Simptome koje si naveo su subjektivni tako da na osnovu njih ne moze nesto konkretno da se zakljuci, u krajnjem slucaju nosi racunar u servis posto oni imaju mnogo vise iskustva pa ce ti reci da li j kvar u pitanju ili je to normalno. Mozda je neki softverski problem u pitanju. Jesi li provrteo mhdd i fabricki utility?

Kada si menjao disk jesi li ponovo instalirao
operativni sistem ?

procesor je intel c2d 6420

Nisi napisao koji procesor imas ali u svakom slucaju napajanje bi trebalo da bude dovoljno ako je ispravno (a po svemu sudeci jeste i tada ti ne bi pomoglo ni napajanje od milion vati). Simptome koje si naveo su subjektivni tako da na osnovu njih ne moze nesto konkretno da se zakljuci, u krajnjem slucaju nosi racunar u servis posto oni imaju mnogo vise iskustva pa ce ti reci da li j kvar u pitanju ili je to normalno. Mozda je neki softverski problem u pitanju. Jesi li provrteo mhdd i fabricki utility?

Proverio sam sa wd soft i nema nikakvih gresaka. a nisam sa tim mhdd (ne znam o kom softweru se radi).

Kada si menjao disk jesi li ponovo instalirao
operativni sistem ?

Da, nakon promene sam ponovo instalirao operativni sistem.

Jos jedna zanimljiva stvar, danas sam dobio odgovor da je i sa onim starim hdd od 250gb "sve ok"!

Sumnjam da je soft prob jer od programa imam instalirano samo sledece, ms office, ps, acdsee, bs player i winamp.

Da li problem mozda moze da lezi u mb?

Poslednja izmena:
onda gotovo sigurno da nije do diska

nesto dr. pravi probleme...

Vrh Dno