Šta je novo?

HDD password

Athlon

Čuven
Učlanjen(a)
03.06.2002
Poena
619
Na ebay sam kupio za $80 40 Gb hard drive, ali kada sam ga instalirao sistem kaze da je hard drive zasticen passwordom i da unesem password. Kako je HDD kupljen "kao sto je" da li postoji nacin da nekako izbrisem postojeci password. Laptop je Dell Latitude. Svaka ideja dobro dosla.

Objasni gde si instalirao hard i kada ti trazi password: odmah kod BIOS-a ili kad dize Win. ili kad u Win-u hoces da mu pristupis/procitas podatke ????

Stojcha je napisao(la):
Objasni gde si instalirao hard i kada ti trazi password: odmah kod BIOS-a ili kad dize Win. ili kad u Win-u hoces da mu pristupis/procitas podatke ????

Mozda je to ona fora kao kod Abit hardverski zasticen disk i ne mozes da ga procitas na drugom kompu, a onda je to zaista tesko odraditi. I gde ti je uopste palo napamet da kupujes na Ebay-u, a da ga pre toga ne probas... ?

jazza je napisao(la):
...

Mozda je to ona fora kao kod Abit hardverski zasticen disk i ne mozes da ga procitas na drugom kompu, a onda je to zaista tesko odraditi. I gde ti je uopste palo napamet da kupujes na Ebay-u, a da ga pre toga ne probas... ?

Ako je ta fora onda je chupan iz nekog laptopa i fali mu jedno malo parche hardwera bez koga uglavnom (citaj: uvek) mozes da se uslikas sa tim diskom :x , a uzgred Intel i Mirkosoft oce da to 'malo parche hardwera' postanu standardni deo svake ploche :evil:

Jos samo da se covek javi i pojasni simptome...

Ovako, nije moguce uci cak ni u BIOS, jer odmah po pokretanju laptopa, nakon sistemskog passworda, trazi HDD password. NIje moguce podici sistem ni sa flopya, cak smo probali sa normalnim starim hardom uci u BIOS a onda iz BIOS-a iskljuciti HDD password, ali ni to nije bilo moguce, jer odmah nakon vadjenja starog HDD, na kome je password bio iskljucen, i ubacivanjem novog HDD password bi se automatski ukljucio, te trazio stari password i tako u nedogled. Cupanjem staroh harda na zivo u windowsu, te neko reformatiranje (procitano na web-u) nije dalo rezultate. Pitanje je samo gdje je password sacuvan. Da li je to poseban sektor na HDD, ili je u pitanju EEPROM na samom hardu. Postoji mogucnost otkljucavanja u servisu! ali to kosta oko $100 uz garanciju da ce svi podaci ostati u celosti. Inace, hard nisam ja kupio nego kolega sa posla, a sada je na meni da to resim. Preloistao sam celi web, mila mati kakvih ideja, ali nista korisno. Inace i ja sumnjam da je disk oderan sa nekog ukradenog laptopa, ali je stvarno legalno kupljen na e-bayu.

Athlon je napisao(la):
Pitanje je samo gdje je password sacuvan. Da li je to poseban sektor na HDD, ili je u pitanju EEPROM na samom hardu.
Pasword se cuva u epromu na hardu.

Hdd

ako mu je pass u epromu onda jedino servis
a, ako je na nekom sektoru hdd-a onda nadji konvertor da taj hdd prikljucis na desk-top makinu, ja mislim da ga sampro jos ima, i onda prostim formatiranjem, a u najtezem slucaju f diskom- izprises particje i uklonis sifru
meni je to poslo za rukom na mom fujitsu hdd
srecno (D)
P.S.
a mozes da pokusas sa magnetom ako ti niste ne uspe, znaci stavis neki jaci magnet na hdd, ali nemoj dugo oko 30.sec, a moze i manje, pazi jako je zeznuto ja imam prosek od 50% sa tim stvarima jer mi je jedan prosao a drugi hitachi pao ctp;

Vrh Dno