Šta je novo?

HDD od 3TB

bokira

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2012
Poena
154
Zanima me kakva su iskustva sa HDD od 3TB konkretno pošto sam čuo da ima reklamacija i to dosta više u odnosu na manje , recimo 2TB. Planirao sam kupovinu jednog od 3 , ali me je zbunila ta informacija koju sam dobio od prodavaca i servisera. Preporučuju mi do 2TB jer su pouzdaniji. Da li neko ima konkretno iskustva na ovu temu? Hvala unapred na odgovorima!

U pravu je serviser, ali ja bih ti preporučio da kupiš 4TB.

Hvala na odgovoru , da li to znači da su 4TB pouzdaniji i koji proizvođač odnosno serija bi bila preporuka kao sekundarni disk za čuvanje filmova , serija , muzike... Gledao sa WD Red. Da li je to dobar izbor ili grešim...?

Pisao sam u slicnoj temi, neko je pitao za razliku izmedju dva hdd-a od 3TB.
Ja koristim WD Red 3TB, veoma sam zadovoljan njegovim radom, verujem da takav od 4TB isto pouzdan.
Najbitnije kod svih hdd-a jesto to da je dobro hladjen, takav ce trajati dosta dugo.

Hvala na odgovoru , da li to znači da su 4TB pouzdaniji i koji proizvođač odnosno serija bi bila preporuka kao sekundarni disk za čuvanje filmova , serija , muzike... Gledao sa WD Red. Da li je to dobar izbor ili grešim...?

WD Red je u principu jako dobar disk, ja sam do sada promenio nekoliko komada od 2 i 4 TB (trenutno imam od 6 TB) i sa nijednim nisam imao nikakvih problema.
Ono zbog čega bih pre preporučio 4 TB (a i 2 TB) nego 3 TB je što je kod većine proizvođača i većine modela nešto veći % otkaza u garantnom roku upravo sa njima. Dakle, nisu 3 TB po defaultu loši (neki ipak jesu), ali statistički više okazuju nego 2 i 4 TB.

Evo ima sada i od 16TB diskova samo jedna stvar, što veći disk, više podataka može da se izgubi odjednom kada rikne (nema tu ako). Mnogo je sigurnije podeliti podatke na nekoliko manjih diskova.

Ljudi hvala vam na pomoći , malo ste mi razjasnili stvari. Uzeću u svakom slučaju Red ili 2TB ili 4TB. Pozdrav

Ok, 2 x 2TB je čak i cenovno bolje nego jedan 4TB ali je 3TB apsolutni pobetnik kada se gleda cena po GB.

Što se tiče češćeg otkaza, kada je privatna upotreba u pitanju, važne stvari se backupuju na više hardova a backup "interneta" ako ode i nije neki veliki problem.

3TB otkaz je u datacentrima. Za normalne ljude najvise crkava 500gb(jer se najvise i koristi logicno).

Nazad
Vrh Dno