Šta je novo?

HDD od 160GB - Kupovina

ktulu

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
605
Pozdrav. Resio sam da kupujem HDD od 160GB SATA. Vidim da se cene krecu oko 60e za vecinu modela raznih proizvodjaca a toliko bi i da potrosim za kupovinu. Svi ovi modeli imaju 8MB Cache i jesu SATA ili SATA II.
Evo sta sam izdvojio:

*Seagate:
Barracuda 7200.9 - ST3160811AS

*Samsung:
SpinPoint P:
SP1603C
HD160JJ

SpinPoint T:
HD160HJ

*WD:
WD1600JS

*Hitachi:
Deskstar 7K160
Deskstar T7K250

Interesuju me cisto vasa misljenja, da li je neko imao ili ima neke od ovih hardova, impresije, da li neko mozda zna da je neki od ovih iz losih serija, losa iskustva itd.
U dilemi sam koji da uzmem, svi su od prilike iste cene, jedino sto se kod nekih prodavaca Seagate daje sa 5 godina garancije.
Da li mozda vredi uzeti i HDD od 200GB mada vidim da su oni 10-15e skuplji od 160GB?
Nemam neke posebne zahteve za nov HDD, 7200rpm i 8MB Cache-a je sasvim ok.
Hvala unapred :).

Ja bih ti preporucio seagate, ali veceg kapaciteta, naravno ako ti je potrebno posto je razlika u ceni izmedju 160 i 250 GB, mizerna u odnosu na gigabajtazu. Imaj na umu da je seagate nesto bucniji. I za WD stoji preporuka apsolutna ali za 1600JS, NE ZA NOVE 1600AAJS modele koji se jako cudno cuju, ponasaju i ne odaju pouzdanost. Hitachi mnogi hvale, ja sam imao dodira sa 80GB i ne bih preporucio to.

WD uvek!
Kada sam kupovao hard od 80GB, naleteo sam bio na neki test gde je WD oduvao sve konkurente i tad resio da ga uzmem. Evo, jos uvek ga imam, vec 5 godina, radi kao svajcarski sat!
Mada kad sam ga kupio odmah sam ga spakovao u Cooler Master Slot za hladjenje, za svaki slucaj ;)

Western Digital WD1600AAJS

Disk je relativno svež i što je najvažnije dostupan kod nas. Obzirom na gustinu ploče od 160GB file transfer performanse su izuzetne. Osim toga ističe se termalnim i akustičnim karakteristikama.

Moja preporuka ide Seagate-u i WD, pokazali su se kao pouzdani i kvalitetni. Seagate ima prednost garancije od 5 godina i malo boljih performansi dok je WD tisi (sto je meni jako bitno), vidi po kojim cenema mozes da ih nadjes pa vidi koji je u prednosti po ceni. U principu sta god da kupis neces pogresiti.

Moja preporuka ide Seagate-u i WD, pokazali su se kao pouzdani i kvalitetni. Seagate ima prednost garancije od 5 godina i malo boljih performansi dok je WD tisi (sto je meni jako bitno), vidi po kojim cenema mozes da ih nadjes pa vidi koji je u prednosti po ceni. U principu sta god da kupis neces pogresiti.
wd se bukvalno ne cuje :banana:

Koje serije WD izbegavati? Tražim HD od 250GB koji bi bio što tiši, zasad se dvoumim izmedju WD i Seagatea.

Trenutno imam Maxtora S-ATA od 160GB, radi solidno, ne greje se, ali me sve više nervira njegov zvuk. Imam neki utisak da je sve bučniji, njega ne bih preporučio...

Poslednja izmena:
Ja koristim gore pomenuti SEAGATE SATA2 160GB 8MB kes i o nekakvoj buci nema ni govora-IZUZETNO TIH(ne moze se ni porediti sa bilo kojim MATOROM-koje sam do sada koristio)
Temperatura mu ne prelazi 32 pri opterecenju,a inace je oko 26-28
5 god garancije je vrlo bitna stavka.

Ja sam izuzetno zadovoljan svojim WD Caviar 250GB WD2500KS, SATA II, 7200rpm 16MB cache:
Izuzetno tih,temperatura izmerena u Victoria iznosi 42 stepena bez ikakvog hladjenja,jedino sto negde procitah,mislim u SK,da je problem sto WD za razliku od Seagate cesto na trzista koja vape za jeftinim hardverom,prodaju HD-e koji su vec rekalibrirani,reparirani,i sta god sve vec,pa da sve zavisi od primerka do primerka...E sada koliko je i za verovati ljudima koji pisu takve tekstove je pitanje,od ovoga se ogradjujem jer ne smatram to mojim stavom.
Ja sam licno prezadovoljan svojim WD-om.

Nazad
Vrh Dno