scouser
- Box -
- Učlanjen(a)
 - 01.01.2005

- Poena
 - 795

Imam neku intel masinu,stara je, i na njoj Maxtora od 80 GB.Hdd je sam na grani a opticki uredjaj je sam na drugoj grani.Juce sam skinuo tu optiku da je zamenim i slucajno probao da upalim racunar kad ono cvrc...hdd poce da ispusta neke cudne zvuke i nece da se digne sistem,nema posta od ploce.Proverim dzamper,promenim kabl,promenim granu napajanja,isto.Vratim optiku,ono sve normalno radi,izvadim optiku...nece.Stavim hdd i optiku na istu IDE granu,dzamperisem i radi...izvadim optiku...nece.Testiram hdd sa svim zivim testovima i svi kazu da je ok.SMART isto.
Iscupam IDE kabl iz optike i ostavim samo kabl od napajanja i radi normalno.Znaci neke veze ima sa napajanjem ali mi nije jasno kako nece da radi sam,valjda tada vuce manje struje nego kad je prikljucen i opticki uredjaj?
p.s. sistem je savrseno stabilan kad su oba prikljucena.

Iscupam IDE kabl iz optike i ostavim samo kabl od napajanja i radi normalno.Znaci neke veze ima sa napajanjem ali mi nije jasno kako nece da radi sam,valjda tada vuce manje struje nego kad je prikljucen i opticki uredjaj?
p.s. sistem je savrseno stabilan kad su oba prikljucena.