Šta je novo?

HDD mi je sve bučniji

Drvodelja

Čuven
Učlanjen(a)
08.02.2003
Poena
619
Dakle, kada obavljam neke radnje u kojima je HDD uključen (na primer RARujem nesto) počinjem da čujem HDD kako radi (nije on nešto katastrofalno bučan, ali ga opet čujem), što ranije nije bio slučaj. Imam HDD iz profila, koji je kupljen pre nekoliko meseci i jos imam garanciju. Da li da se brinem i da počnem da bekapujem ili je to normalna pojava? Hvala.

Treba da ga prodaš jer ta buka prilikom kopiranja... će biti sve veća, a to ne spada pod garanciju.
Ja sam pre neki dan dobio neku P3 mašinu, unutra neki WD 20Gb, treba to da čuješ kako zuji!

Dodaj koji dinar i uzmi WD ili Samsung 640Gb, to ti je sada naj ispaltivije u tim tvojim okolnostima.

Evo i zašto: Treba da dodaš 10€ za isit kapacitet ili 40€ za nov duplo veći.
Sam odluči.

Aj ti njega prvo defregmentiraj jer ako je disk jako fragmentiran, glava mora češće trzati na druga područja, a disk radi bučnije i sporije. Ako nije do toga, onda je vjerojatno habanje nekakvo.

Prestao je da se cuje, mada radi. :) Hvala obojici u svakom slucaju.

Probaj da mu uputis jedno PSSSSTTTTT.....
(ej ovo je samo sala)...
Nemoj da isprobavas one programe koji ga malo uspore posto degradiraju performanse, mozda je samo do defragmentisanosti pa se glava mnogo cima tamo vamo dok cita...

Nazad
Vrh Dno