Šta je novo?

HDD Krklja

mackOpolo

Slavan
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
320
Problem je sledeci: Kada uvece ostavim da se skida nesto preko bitcometa (a i nemora da skida) hdd jedno vreme ne ispusta nikakve zvuke a posle jedno pola sata pocne da ore, krlja, cangrlja tako da je nemoguce spavati. Kada se u tom trenutku njegovog krkljanja promrda mis sve je ok onda je tih tj.nista se ne cuje.Mogao sam da primetim da se to dogadja posle nekoliko sati takoreci hdd me probudi :mad: ali me mrzi da ustajem te se on smiri posle 5-10 minuta oranja.
Sta je uzrok tome?

ako korsitis Windows: vidi da li je ukljucen indexing service
ako jeste, uhasi ga i onda bi trebalo da prestane sa krkljanjem

Neki program ti radi u pozadini?Antivirius?Neki defragmenter?

Poslednja izmena od urednika:
moze da bude i nero scout (instalira se po defaultu) ili (kod mene) X1, ili google desktop...

resen je problem:
U service-u je bilo ukljucena neka opcija za cekiranje hdd-a ili compa neznam tacno ali kada sam disable-ovao tu funkciju krkljanje je nestalo. JEEEEEEEEEEEEEEE:banana:

zanimljivo da ne znas sta si disejblovao :d

resen je problem:
U service-u je bilo ukljucena neka opcija za cekiranje hdd-a ili compa neznam tacno ali kada sam disable-ovao tu funkciju krkljanje je nestalo. JEEEEEEEEEEEEEEE:banana:

Ajde vidi molim te koja opcija, poshto i mene to ponekad zeza... :wave:

Konkretno kod mene je System Mechanic Professional 6 ubacio sam cekiranje diska u service kada sam to disableovao krkljnje je nestalo ,sada se samo cuje lagano okretanje fanova na 1000-1400rpm.CoooL

zanimljivo da ne znas sta si disejblovao :d

Znam,zezam se.:p

Poslednja izmena od urednika:
kul :) Mene je npr zezalo opasno indexiranje nero scouta, iskljucio sam ga nekim patchom koji je radio za ranije verzije, a sa novijima ga gasi, ali se pali cim se upali nero, i pocne i bafer opasno da opada prilikom narezivanja. Posle dosta vremena, saznao sam da novije verzije nero 7 konacno nude gasenje nero scouta :p
haleluja!

Poslednja izmena:
saznao sam da novije verzije nero 7 konacno nude gasenje nero scouta :p

Cemu inace sluzi to govance? Inace je to cist debilizam od strane Nera da ti uvali nesto za sta ne znas sta radi a uz to i ne moze da se iskljuci legalnim putem (iz Nera).

skenira ti odredjene foldere za Media Home :p A procitaj sta sam napisao, znaci sad MOZE legalno da se gasi (ne da moze, nego cak stara fora sa patchom stvara probleme, sto sam licno iskusio). Samo ga disejblujes

Vrh Dno