probaj da zameniš ide kabal, ako nije to, probaj disk na nekom drugom računaru i ako se isto dešava verovatno ti je otišo firmwareZoks je napisao(la):U fdisk-u uradim sve kako treba, formatiram HDD i ima FAT32 ,PRI DOS Prepoznaje C:, ali posle restartovanja kada hocu da vidim C: kaze da nema i u fdisk-u pise da je sistem UNKNOWE UMESTO fat32. A kada pocnem da instaliram recimo WIN98 on pocne da proverava HDD i kaze da nema greske i pocne da instalira i posle prvog restartovanja on ne moze da nastavi instalaciju. Kao da ne moze da butuje.
dell je napisao(la):Mirise na neki virus. probaj sa fdisk /mbr pa onda odradi ostatak
BeastMaster je napisao(la):probaj da zameniš ide kabal, ako nije to, probaj disk na nekom drugom računaru i ako se isto dešava verovatno ti je otišo firmware
e onda je crko firmware (već mi se dešavao takav slučaj)Zoks je napisao(la):Sve isprobano i ne vredi.Disk nema bad sektora.
stvarno ne znam, nikad nisam probao to da flešujemgladiac je napisao(la):Da se nadovezem da li ima spasa kada rikne firmware?
gladiac je napisao(la):Da se nadovezem da li ima spasa kada rikne firmware?
Disku je potrebno punjenje nulama, pre nego sto krenes bilo sta drugo da radis.Zoks je napisao(la):Imam HDD FUJITSU 10.24 GB. Formatirao sam HDD, posle restartovanja izgubio je FAT32 i ne mogu da instaliram ni jedan operativni sistem. ctp;
laxduke je napisao(la):Kod novijih diskova, od 1.3Gb pa nadalje, firmware je integrisan u CPU.
Ako zelis mogu i ovo da ti posaljem ali mi nisi ostavio mejl za CMOS I/O.
Zoks je napisao(la):Uradjenoje: FDISK,GDISK,FORMATIRANjE jedna particija.FUJITSU Erase
Utility koji ga je kompletno obrisao i proverio nema bad sektora. FUJITSU Dijagnostic Tool proverio i kaze da je sve O.K disk radi kao sat i ne cuje se.Sada ima i FAT 32 na C: ima kommand.com ali i dalje nemoze da se instalira ni jedan Windows.Uradio sam i FUJITSU HDD FLASH upgrade ali nemoze posto nema novije verzije .
Probao sa W2k i sa XP-m i nece. Kako da uradim sa PMagic iz DOS-a.BokiPK je napisao(la):Probaj da ga formatiras iz instalacije W2K-a ili XP-a. Ili PMagica(7.0).
A kazes da si ga kompletno obrisao, dal' to znaci da si isao na komplet
no unistavanje particija i uopste icega na disku?
gladiac je napisao(la):Ajde posalji mi i to , ali pojasni kako je firmware integrisan u CPU
gladiac je napisao(la):
Zoks je napisao(la):Probao sa W2k i sa XP-m i nece. Kako da uradim sa PMagic iz DOS-a.
Sve je izbrisano.
BokiPK je napisao(la):PMagic ima svoje diskete koje to rade. A najbolje je da odneses kod nekog hard pa ga stavi kao sekundarni disk i probaj. Mozda zezaju kontrileri ploce, moze da zeza i CPU a bogami i memorija.
laxduke je napisao(la):Disku je potrebno punjenje nulama, pre nego sto krenes bilo sta drugo da radis.
Nadji negde Norton Utilities DOS v80a, i pokreni wipeinfo.exe.
Odaberi opciju sa single pass write 0 only, i onda Partition Magic v70, pa ispocetka.
Ako ni tada ne radi, kontakiraj me na mejl za neke dublje metode.
Zoks je napisao(la):Norton nisam mogao da nadjem,a ogroman je za skidanje sa Interneta.
Ji 4Tze je napisao(la):probaj da nedjes neki drugi LowFormat utility...U principu, takvi programi se dobijaju na CD-u uz plocu...bar sam ga imao od abit-a...
laxduke je napisao(la):CPU je samo "naziv" inace pravo ime je PIC, Prograble Interrupt Controler.
U Pic staje CPU, FPU, memorijska jedinica, buffer, logika, sta oces u danasnje vreme.
Tako je to sve integrisano u jedan cip.
Ja to jos uvek zovem CPU, posto je centar elektronike.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari