Šta je novo?

HDD gubi FAT32

Zoks

Čuven
Učlanjen(a)
23.04.2002
Poena
609
Imam HDD FUJITSU 10.24 GB. Formatirao sam HDD, posle restartovanja izgubio je FAT32 i ne mogu da instaliram ni jedan operativni sistem. ctp;

kako gubi? jel ima neki fajl sistem ili sta? malo si neodredjen, sta ti se dogadja kada pokusas da instaliras>

Izvinjavam se unapred ako lupam, posto ne mogu da pretpostavim koliko si iskusan u tim stvarima - ali da li si siguran da si celu proceduru pravilno sproveo, tj. nakon "muvanja" po fdisk-u da li si uopste uradio format c itd itd ???

Problem ovako zvuci pomalo neverovatno...:(

U fdisk-u uradim sve kako treba, formatiram HDD i ima FAT32 ,PRI DOS Prepoznaje C:, ali posle restartovanja kada hocu da vidim C: kaze da nema i u fdisk-u pise da je sistem UNKNOWE UMESTO fat32. A kada pocnem da instaliram recimo WIN98 on pocne da proverava HDD i kaze da nema greske i pocne da instalira i posle prvog restartovanja on ne moze da nastavi instalaciju. Kao da ne moze da butuje.

Mirise na neki virus. probaj sa fdisk /mbr pa onda odradi ostatak

Zoks je napisao(la):
U fdisk-u uradim sve kako treba, formatiram HDD i ima FAT32 ,PRI DOS Prepoznaje C:, ali posle restartovanja kada hocu da vidim C: kaze da nema i u fdisk-u pise da je sistem UNKNOWE UMESTO fat32. A kada pocnem da instaliram recimo WIN98 on pocne da proverava HDD i kaze da nema greske i pocne da instalira i posle prvog restartovanja on ne moze da nastavi instalaciju. Kao da ne moze da butuje.
probaj da zameniš ide kabal, ako nije to, probaj disk na nekom drugom računaru i ako se isto dešava verovatno ti je otišo firmware

BeastMaster je napisao(la):
probaj da zameniš ide kabal, ako nije to, probaj disk na nekom drugom računaru i ako se isto dešava verovatno ti je otišo firmware

Sve isprobano i ne vredi.Disk nema bad sektora.

Da se nadovezem da li ima spasa kada rikne firmware?

gladiac je napisao(la):
Da se nadovezem da li ima spasa kada rikne firmware?

Kod novijih diskova, od 1.3Gb pa nadalje, firmware je integrisan u CPU.
Ako zelis mogu i ovo da ti posaljem ali mi nisi ostavio mejl za CMOS I/O.

Zoks je napisao(la):
Imam HDD FUJITSU 10.24 GB. Formatirao sam HDD, posle restartovanja izgubio je FAT32 i ne mogu da instaliram ni jedan operativni sistem. ctp;
Disku je potrebno punjenje nulama, pre nego sto krenes bilo sta drugo da radis.
Nadji negde Norton Utilities DOS v80a, i pokreni wipeinfo.exe.
Odaberi opciju sa single pass write 0 only, i onda Partition Magic v70, pa ispocetka.
Ako ni tada ne radi, kontakiraj me na mejl za neke dublje metode.

Sta sam uradio

Uradjenoje: FDISK,GDISK,FORMATIRANjE jedna particija.FUJITSU Erase
Utility koji ga je kompletno obrisao i proverio nema bad sektora. FUJITSU Dijagnostic Tool proverio i kaze da je sve O.K disk radi kao sat i ne cuje se.Sada ima i FAT 32 na C: ima kommand.com ali i dalje nemoze da se instalira ni jedan Windows.Uradio sam i FUJITSU HDD FLASH upgrade ali nemoze posto nema novije verzije .

laxduke je napisao(la):

evo maila

laxduke je napisao(la):

Ajde posalji mi i to , ali pojasni kako je firmware integrisan u CPU

Re: Sta sam uradio

Zoks je napisao(la):
Uradjenoje: FDISK,GDISK,FORMATIRANjE jedna particija.FUJITSU Erase
Utility koji ga je kompletno obrisao i proverio nema bad sektora. FUJITSU Dijagnostic Tool proverio i kaze da je sve O.K disk radi kao sat i ne cuje se.Sada ima i FAT 32 na C: ima kommand.com ali i dalje nemoze da se instalira ni jedan Windows.Uradio sam i FUJITSU HDD FLASH upgrade ali nemoze posto nema novije verzije .

Probaj da ga formatiras iz instalacije W2K-a ili XP-a. Ili PMagica(7.0).
A kazes da si ga kompletno obrisao, dal' to znaci da si isao na kompletno unistavanje particija i uopste icega na disku?

Re: Re: Sta sam uradio

BokiPK je napisao(la):
Probaj da ga formatiras iz instalacije W2K-a ili XP-a. Ili PMagica(7.0).
A kazes da si ga kompletno obrisao, dal' to znaci da si isao na komplet
no unistavanje particija i uopste icega na disku?
Probao sa W2k i sa XP-m i nece. Kako da uradim sa PMagic iz DOS-a.
Sve je izbrisano.

gladiac je napisao(la):
Ajde posalji mi i to , ali pojasni kako je firmware integrisan u CPU

CPU je samo "naziv" inace pravo ime je PIC, Prograble Interrupt Controler.
U Pic staje CPU, FPU, memorijska jedinica, buffer, logika, sta oces u danasnje vreme.
Tako je to sve integrisano u jedan cip.

Ja to jos uvek zovem CPU, posto je centar elektronike.

Re: Re: Re: Sta sam uradio

Zoks je napisao(la):
Probao sa W2k i sa XP-m i nece. Kako da uradim sa PMagic iz DOS-a.
Sve je izbrisano.

PMagic ima svoje diskete koje to rade. A najbolje je da odneses kod nekog hard pa ga stavi kao sekundarni disk i probaj. Mozda zezaju kontrileri ploce, moze da zeza i CPU a bogami i memorija.

Re: Re: Re: Re: Sta sam uradio

BokiPK je napisao(la):
PMagic ima svoje diskete koje to rade. A najbolje je da odneses kod nekog hard pa ga stavi kao sekundarni disk i probaj. Mozda zezaju kontrileri ploce, moze da zeza i CPU a bogami i memorija.

Probao sam sa PMagic-om iz DOS-a i nije vredelo.Probao sa FAT32 i NTFS i nista.Instalacija pocne ali nemoze da iskopira na HDD.
Izbacuje poruku ,Fat copies are not identical,
Kada instaliram DOS Navigator nemogu da ga otvorim zbog ,Not enough file handles.Set at least FILES=20 in your CONFIG.SYS file,
Ako neko zna kako ovo da namestim neka napise.

Re: Re: HDD gubi FAT32

laxduke je napisao(la):
Disku je potrebno punjenje nulama, pre nego sto krenes bilo sta drugo da radis.
Nadji negde Norton Utilities DOS v80a, i pokreni wipeinfo.exe.
Odaberi opciju sa single pass write 0 only, i onda Partition Magic v70, pa ispocetka.
Ako ni tada ne radi, kontakiraj me na mejl za neke dublje metode.

Norton nisam mogao da nadjem,a ogroman je za skidanje sa Interneta.

Re: Re: Re: HDD gubi FAT32

Zoks je napisao(la):
Norton nisam mogao da nadjem,a ogroman je za skidanje sa Interneta.

probaj da nedjes neki drugi LowFormat utility...U principu, takvi programi se dobijaju na CD-u uz plocu...bar sam ga imao od abit-a...

Re: Re: Re: Re: HDD gubi FAT32

Ji 4Tze je napisao(la):
probaj da nedjes neki drugi LowFormat utility...U principu, takvi programi se dobijaju na CD-u uz plocu...bar sam ga imao od abit-a...

Da li moze ZAP ? HDD je Fujitsu.

laxduke je napisao(la):
CPU je samo "naziv" inace pravo ime je PIC, Prograble Interrupt Controler.
U Pic staje CPU, FPU, memorijska jedinica, buffer, logika, sta oces u danasnje vreme.
Tako je to sve integrisano u jedan cip.

Ja to jos uvek zovem CPU, posto je centar elektronike.

Ok, ne to sam i mislio ali si me zbunio sa tim CPU.
Hvala

Nazad
Vrh Dno