Šta je novo?

HDD & garancija

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Kakvo je misljenje uvazenih kolega, sta spada u garanciju od godinu dana za HDD? Da li to znaci da ako se jave bad sector-i u garantnom roku da ga menjaju drugi ili...

U principu da, sem ako im podje za rukom da ih softverskim putem "ubiju".

Zavisi od firme!!!!!

Ma sta bre zavisi od firme, samo bi budala precutao i pristao da je on kriv zbog tih bad sectora i vratio se kuci sa takvim hardom.

Bad sectori moraju da budu pokriveni garancijom.

Garancija je vazi ukoliko kvarovi nastaju usled mehanickih ostecenja (padne ti disk sa stola na beton), nestrucnog rukovanja (bodes ga direktno u struju) i slicnog. Ukoliko je disk stajao u racunaru i radio normalno svakodnevni posao (nema veze koliko stresan/opterecavajuci) i ako su pritom nastali bad sectori, onda nema tu sta da se razmislja.

Treba proveriti samo ono sta se uz disk specifikuje kao "normalni uslovi rada"; znaci ako pise "obezbediti hladjenje", onda se zna sta to znaci. Ukoliko nisi dobio nikakve posebne napomene (pogotovo ne crno-na-belo), to je u svakom slucaju problem prodavca, pa neka snosi troskove za svoj propust.

Amon_Ra je napisao(la):
Ma sta bre zavisi od firme, samo bi budala precutao i pristao da je on kriv zbog tih bad sectora i vratio se kuci sa takvim hardom.

Ochigledno me nisi razumeo. Hteo sma da kazem da u nekim firmama vole da se izdr*avaju i da izmisljaju toplu vodu

Kod mene je situacija da se pojavilo 4kb bad sektora na Q40AS-u i to bas na FAT tabeli jedne particije koja je riknula.... Disk je u garanciji do pocetka maja...

Moj princip a samim tim i firme gde radim je da obrišem particiju ili više njih, napravim nove i formatiram ih bez ikakvih trikova, ako i posle toga postoje bad sektori menjam disk. ;)

Nazad
Vrh Dno