Šta je novo?

HDD FORMATIRAN-PODACI IZBRISANI

cimi

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2010
Poena
210
Pozdrav svima,juce mi je formatiran hdd tudjom greskom i izbrisani su mi svi podaci sa njega..
Zanima me jel moze neko da mi preporuci neki program za povracaj podataka..Po mogucstvu ako neko ima licnog iskustva sa njim i da mu je pomoglo..
Hvala

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

NIKAKO ne upisuj ništa na taj HDD, probaj da ga ubaciš u neku fioku pa probaj nešto sa hirenboot-a i probaj GetDataBack ili sličnu menažeriju, ima ih tušta i tma, svako od nas je imao različita iskustva....

R-Studio 3
Pre par godina
Dugo je trajalo ~36h za 500GB disk
Vraceni svi podaci osim jpg slika i zip datoteka

Pre toga probao sa slabim uspehom:
badcopy
filescavanger

Uradjen je quick format,i delete partition..a sistem je w7 ultimate 64 bit

R-Studio 3
Pre par godina
Dugo je trajalo ~36h za 500GB disk
Vraceni svi podaci osim jpg slika i zip datoteka

Pre toga probao sa slabim uspehom:
badcopy
filescavanger

badcopy sam ja koristio za cd recovery i to je bilo sve.....
Ako je quick format onda još ima nade :)

Evo sad pokusavam sa getdataback...Pa ako to ne uspe onda cu neki drugi..
Koji program/e koriste po servisima da bi povratili podatke??

Ako je quick nemas problem, pod uslovom da disk posle nije koriscen.

Pa dzaba koriscen je malo jer mi je ovaj hdd svakodnevno celodnevno potreban za posao,morao sam da nasnimim na njega samo najosnovnija dokumenta..

Ma najvaznije mi poslovna dokumenta KOJA SU MI VEOMA VAZNA..I naravno tona slika..ostalo bih i prezalio,snacicu se..Al ovo moram nekako da povratim..evo jos 10 min pa cu videti sta je povratio traje vec 1h...ako to ne uspe probacu sa R-Studio

Hahahahahahahhahahaha pa ja cu da se upucam..Program je nasao sve..al bukvalno sve...i kad vratim neki folder..Ime foldera sve lepo pise ali koji god dokument otvorim izadju mi hijeroglifi..Jedan jedini dokument nece da mi otvori kako treba...A slike i snimke sa telefona ni da otvori,negde izbaci da nesto fali,negde x preko ekrana...Uzas,dzaba sam vracao...BUKVALNO NISTA..sve on lepo nadje al kad ga vratim sve je bukvalno unisteno..
Jel bi bilo drugacije da koristim neki drugi program...znam glupo pitanje??

Imao si na njemu poslovna dokumenta koja su ti veoma vazna ali si ga ipak koristio!? Sam su usr.. stvar.
Probaj sa drugim softverom, koriste razlicite algoritme tako da mozda i uradis nesto.

Ma imao je mozda 10 word dokumenata,jer sam bio digo ruke od vracanja podataka..ne verujem da je to nesto smetalo..
aj sutra cu da probam neki drugi program mozda nesto uspe..

A da i juce sam probao pre nego sto sam ista pisao na njemu,tek sto sam doneo hdd kuci nekim drugim programom isto sam nasao neka poslovna dokumenta i vratio i isto su bila unistena..Samo sto je ovaj program nasao sva dokumenta...al dzaba..A da ne zaboravim sad sam uspeo uspesno da povratim original cd od Cheryl Cole od moje devojke..ona ga bila prekopirala za ne daj boze i zaboravila na njega jos pre 1 god i komotno vrati sve pesme..I pusta bez greske..MA UZAS..kao da me neko:whip:

Poslednja izmena:
Pa dzaba koriscen je malo jer mi je ovaj hdd svakodnevno celodnevno potreban za posao,morao sam da nasnimim na njega samo najosnovnija dokumenta..

Sa ovim si sam us....ao stvar debelo. Sad možeš samo sebe da upucaš......

Ma jok kazem vam i prekjuce sam nekim drugim programom povratio 2-3 foldera sa dokumenitima i isto su bila unistena,zato sam i otvorio temu,jer sam mislio da je taj program krs,pa me zanimalo jel ima neko predlog..A to je bilo pre nego sto je bilo sta pisano na njega..

Poslednja izmena:
Meni kad probam da otvorim fotku iskoci x na sred ekrana,ili samo prozorcic da je fajl ostecen..
A sto se tice dokumenata,nadje mi foldere sve nazivi foldera i dokumenata sve kako treba ali dokumenta kad otvorim izgledaju npr ovako
€¥£¥€¥1247&%$-'
€¥£=><^¿[
To mi je isto i prosli program izbacio isto kad sam sa njim povratio neka dokymenta a to je bilo pre nego sto sam pisao na hard..
E samo jedno laicko pitanje..Nisam siguran dal ta osoba koja je uradila format,dal je uradila quick il full..Posto je ubacio instalaciju za w7 sa flesa i odatle mi formatirao SSD koji sam vracao u servis i nemarom mi formatirao i HDD pa onda stisnuo deleta i obrisao ga sa liste drajvova...
E sad sta je to quick ili full??

Full format pocev od Viste upisuje nule na ceo disk i u tom slucaju ne mozes da uradis nista. Kazes da si na disk snimio nesto word dokumenata, ako je stvarno tako vecina fajlova ti je tu samo je pitanje da li ces uspeti da ih vratis sa originalnim nazivima ili ne.

User duksa88 kontaktiraj njega pa vidi sta moze da ti uradi.

Odneo sam hard u radnju da oni posalju svojim serviserima,a meni su dali drugi hard na koriscenje..
Valjda ce da povrate sve.

Ehm pazi kad snimis nesto nazad na disk jako umanjujes sansu za povratkom bilo ceka ali sta je tu je ja bih iskreno od sveg srca preporucio zar32(zero asumption recovery), ako nista vise za stari imash crack a koliko sam gledao kod novog ima napredne funkcije za povracanje si rekonstrukciju slika(elem ne znam kolko su ti slike vazne?) ali sa tim programom sam cak i preko triala uspeo da povratim oko 75% fajlova na formatiranom disku na kojem su ponovno snimljeni podatci!
P.S.
Nek ti je sa srecom i nek ti je bog u pomoci posto sranja sa brisanim podatcim nikad dosta ne?
POZZ!

Hvala ti druze,pa valjda ce sve ispasti kako treba..Ja sam hard odneo tamo gde su mi i unistili podatke pa nek oni isprave..Ako be uspeju probacu taj program sto ste preporucili.

Nema tu vise programa, ono sto ne unisti nova instalacija unisti swap fajl, pa kopiranje na isti disk pa obavezno snimanje na istu particiju pronadjenih podataka..
Pa se tu nadje i neki windows restore i tako u krug.
Nazalost niko ne moze da zna gde je ciji podatak sacuvan i sta je kome bitno...loptica se prebacuje od jednog do drugog mnoto teskis reci padne a svi krivi.
I ovi sto nisu cuvali ni ovi sto su formatirali pa u krug...

@duksa..Pa ne bih se bas slozio..Moji podaci bi i dalje bili na mom hdd-u i pored toga sto nisam cuvao..4-5 godina nisam cuvao podatke pa im nista nije falilo..Tako da tog formatiranja nije bilo i tudje ne(namerne) greske moji podaci bi bili gde treba da budu..Meni je licna imovina unistena,poslovni dokumenti,slike..Ne vidim kako je ista moglo da bude bilo cijom krivicom osim osobe koja je stisnula format..Dal sam ja pisao posle po njemu,dal mi je sluzio ko kamen za kupus..Mi o ovome ne bi pricali da nije bilo tog formatiranja..Znaci od tog trenutka je zapocet problem..

Da nisi upisivao nove podatke na HDD sve bi se dalo vratiti za 5-10 min i problema takoreci ne bi ni bilo (pod uslovom da i taj biser koji ga je formatirao nije radio nesto)

Poslednja izmena:
Pa problema nebi ni bilo,niti rizika dal sam upisivao nesto,da u samom startu nije ni formatiran HDD..Nema tu neke kolektivne odgovornosti..Sve je bilo uredu dok neko nije formatirao HDD...i tu bi trebalo da je tacka..jer ne treba ja da kad nosim komp u servis na ostale komponente stavim lavlju kandzu?!A podaci bi bili vraceni odma da taj isti "biser" kad sam ga pitao da mi vrati podatke tu na licu mesta cim je formatirao nije rekao da ne zna i nema program za to..

Nazad
Vrh Dno