Šta je novo?

HDD Fioke sa podrškom za USB? Šta je to?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Naišao sam na HDD fioke sa podrškom za HDD (one jeftine - za 10€) - pa mi nije jasno - da li u tu fioku mogu da uključim običan disk i da li će on onda podržavati Hot-Swap?

Tip koji ih prodaje nije znao to da mi kaže...

Pazi ja sam skoro kupio fiokicu za HD, 640din sa 2 coolera, jedan napred drugi nazad. Temperatura HD mi je sa njom oko 39-40 stepeni kad su bile najgore vrucine i sad je oko 29-34. E sad za tu podrsku USB-a treba da kupis poseban adapter koji kosta 4.000 i kusur dinara. Znaci on se nabudzi iza fioke i HD ti radi kao externi HD preko USB. Dobra stvarcica samo malo skupa.

poz

MaxXx je napisao(la):
E sad za tu podrsku USB-a treba da kupis poseban adapter koji kosta 4.000 i kusur dinara. Znaci on se nabudzi iza fioke i HD ti radi kao externi HD preko USB. Dobra stvarcica samo malo skupa.

poz
Može malo detaljnije i gde to ima da se kupi...

..taj adapter se kači na disk kači IDE kablom - to je u stvari ono šta meni treba - USB fioka - ali da bi to funkcionisalo ne treba mi OVA fioka..
Čemu onda služi konektor za USB na toj jeftinoj fioci? Sumnjam da onih par tranzistora i kondenzatora, na pločici jeftine fioke, konvertuje IDE u USB?

Gde to ima USB ? :)
To sluzi da kupis jos jednu fioku, koja na sebi ima USB hub, i onda je gurnes umesto HDD-a i imas vise USB portova, napred.
Tipicna zvaka, jer tih USB fioka nema u ponudi, a i ne dobijaju se uz ovu hdd.
Prevara klasicna :)

radax je napisao(la):
Naišao sam na HDD fioke sa podrškom za HDD (one jeftine - za 10€) - pa mi nije jasno - da li u tu fioku mogu da uključim običan disk i da li će on onda podržavati Hot-Swap?

Tip koji ih prodaje nije znao to da mi kaže...

Jedan drug ima USB2.0 rack i ladno menja diskove nazivo.
Jako prakticna stvar, jedino sto rack kosta oko 90$ u US

Ma znamo da ima tih skupih varijani, tražimo neke jeftine...

Bane® je napisao(la):
Ma znamo da ima tih skupih varijani, tražimo neke jeftine...

Jeftina varijanta je usb 1.1 rack, samo sto to nije prakticno jer se vuce ko baba.

joojant200 je napisao(la):
...

Jeftina varijanta je usb 1.1 rack, samo sto to nije prakticno jer se vuce ko baba.
Gde ih ima i pošto?

Nazad
Vrh Dno