Šta je novo?

HDD Benchmark !

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Imam HDD Maxtor 40Gb 7200rpm i Abit bx133-raid,pa me zanima :
Koliko poena imate u File/System Benchmark u SiSoft Sandri 2002 ???
Hvala !ctp;

Zaboravi Sandru jer je q*rva :)

Nabavi HDTach, prikazuje stanje mnogo realnijim, koliko je to moguce. Naravno, rezultat ce zavisiti od broja particija, popunjenosti, kontrolera itd. Najrealniji test bi bio sa neparticionisanim/formatiranim diskom...

Naravno, HDTach je zakon.

Trenutno ga nemam instaliranog, secam se da je imao neko ogranicenje, dal nije radio na NT kernelu ili na NTFS-u ili tako nesto ??? Jel izasla neka nova verzija koja radi svugde ?

(Ne zaboravite da iskljucite autorun na CD-ima, inace nece da radi...)

I naravno rezultati toliko variraju u zavisnosti od svega gore pomenutog, bilo u Sandri bilo u HDTach-u da su ovakva poredjenja malo iluzorna i besmislena. Evo ipak samo kao primer:
Sandra, nov Seagate Barracuda ATA IV, merena samo C: particija ,na njoj svez windows, popunjenost oko 10%, 4 particije na disku: 27940.

Isto to, oko 80% popunjenosti C: particije, 6 particija na disku: 23111

Quantum AS, SiSoftSandra 2002pro - preko 36000...

leksa je napisao(la):
Quantum AS, SiSoftSandra 2002pro - preko 36000...
Nadam se da se salis...:D
Zar ti to nije malo, blago receno, sumnjivo, s obzirom da je to vrednost za RAID ???

drapin je napisao(la):
Nadam se da se salis...:D
Zar ti to nije malo, blago receno, sumnjivo, s obzirom da je to vrednost za RAID ???

Kad god ja nesto postujem ti se javis da nesto prokomentarises...ctp;
Rec je o specijalnim tweak-ovanjima windowsa koji omogucavaju ovako visok rezultat... ;)

leksa je napisao(la):
:confused: Mora da si me pobrkao sa nekim drugim...Evo, da bih bio siguran (jer obicno i ne gledam ko postuje nego odgovaram na ili komentarisem sadrzaj posta) pregledao sam u user cp 50-tak i mojih i tvojih poslednjih postova, samo u jednom thread-u si ti meni nesto odgovorio, u jednom sam ja postovao posle tebe al' se odnosilo na temu a ne na tvoj post i u samo tri-cetiri thread-a smo uopste obojica postovali, potpuno nevezano...dakle potpuno sam neopravdano optuzen :D - no to nije sada ni bitno...
Rec je o specijalnim tweak-ovanjima windowsa koji omogucavaju ovako visok rezultat... ;)

E ovo je vec bitnije: bilo bi zaista lepo da onda podelis sa nama koja su i kakva su to tweak-ovanja, jos bolje da ih stavis npr. u FAQ, jer je to sto si postigao zaista neverovatno i vredno svake paznje.
Imao sam i AS i jos tri diska na 7200, na dve, tri razlicite ploce, i nikada u Sandri nisam presao otprilike 28-29000.

leksa je napisao(la):

Ajd , bas i mene zanima koja su to tweakovanja.....

drapin je napisao(la):
:confused: Mora da si me pobrkao sa nekim drugim...Evo, da bih bio siguran (jer obicno i ne gledam ko postuje nego odgovaram na ili komentarisem sadrzaj posta) pregledao sam u user cp 50-tak i mojih i tvojih poslednjih postova, samo u jednom thread-u si ti meni nesto odgovorio, u jednom sam ja postovao posle tebe al' se odnosilo na temu a ne na tvoj post i u samo tri-cetiri thread-a smo uopste obojica postovali, potpuno nevezano...dakle potpuno sam neopravdano optuzen :D - no to nije sada ni bitno...

Ma bre, salio sam se. Zar ne vidis nasmejanog smajlija sto lupa... Desilo se sad u proteklih desetak dana da si replicirao na tri-cetiri moja posta pa sam hteo da se nasalim na tu temu, a ti shvatio bukvalno. ;)

E ovo je vec bitnije: bilo bi zaista lepo da onda podelis sa nama koja su i kakva su to tweak-ovanja, jos bolje da ih stavis npr. u FAQ, jer je to sto si postigao zaista neverovatno i vredno svake paznje.
Imao sam i AS i jos tri diska na 7200, na dve, tri razlicite ploce, i nikada u Sandri nisam presao otprilike 28-29000.

Sto se tweak-a tice to je mala tajna velikih majstora... :D

ps. Dobro si zapazio u tvom prvom postu da je rezultat Raid-ovski, svaka cast, posto su u pitanju dva AS-a po 20giga uvezana u stripe mod. Hteo sam malo da izazovem zazubice... :D

Sto se tweak-a tice to je mala tajna velikih majstora... :D

ps. Dobro si zapazio u tvom prvom postu da je rezultat Raid-ovski, svaka cast, posto su u pitanju dva AS-a po 20giga uvezana u stripe mod. Hteo sam malo da izazovem zazubice... :D [/B][/QUOTE]

Da znas da si izazvao zazubice.........

leksa je napisao(la):
Ma bre, salio sam se. Zar ne vidis nasmejanog smajlija sto lupa... Desilo se sad u proteklih desetak dana da si replicirao na tri-cetiri moja posta pa sam hteo da se nasalim na tu temu, a ti shvatio bukvalno. ;)
E bas sam bukva...ja kad ne vidim jednog od ova dva :) :D , ja odmah shvatim ozbiljno :p
Hteo sam malo da izazovem zazubice... :D
Eeeh, j***ga :( a mi se ponadali da stvarno ima neki top secret nacin za doping...ma never mind, cekamo sledecu generaciju HDD-ova...npr. ove nove Cheetah-e na 15000 ( jednom Seagate = uvek Seagate, bar sto se mene tice !)

Uglavnom, oba *.pin-a se primila :D FX

Eh Cheetah na 15k....... to bih voleo da vidim.....

Nazad
Vrh Dno