Šta je novo?

HDD ata133 na SATA preko adaptera? (NF7s)

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Posto planiram da uskoro uzmem dvd rezac, a kako su mi sva 4 IDE kanala zauzeta (hard, cd, cd rezac, dvd citac), a ne bih da izbacujem neki od postojecih ako vec ne moram, razmisljam da prebacim hard na SATA granu preko adaptera koji dolazi uz NF7s 2.0 (hard je inace Maxtor DM9+, 80GB, ata133). Zanima me koliko je ovo pametno ili bolje reci bezbedno? Da li mogu da imam neke probleme? Da li ce se hard tada ponasati bolje/losije, brze/sporije nego sad? Da li je bolja opcija da na tu SATA granu stavim neki drugi uredjaj (npr. taj dvd rezac), a hard ostavim na IDE grani? Hvala.

Nisam preterano dugo koristio Abit-ov serillel adapter,ali za nekih 2 meseca nisam imao nikakav problem.

Nije nista brze/sporije.

Trebalo bi da sljaka OK. Mislim, to je samo drugaciji interfejs, sve ostalo je manje-vise isto. Trebalo je to da uradis na samom pocetku. A jel tvoj HDD ima SATA interfejs ili ces da koristis adapter?

baltazar je napisao(la):
Trebalo bi da sljaka OK. Mislim, to je samo drugaciji interfejs, sve ostalo je manje-vise isto. Trebalo je to da uradis na samom pocetku. A jel tvoj HDD ima SATA interfejs ili ces da koristis adapter?
Pa moram da koristim adapter, jer je hard ATA133. U suprotnom bi bio SATA :)
Elem, vidim da postoje dva drajvara na Abitovom sajtu za si3112 kontroler, 10028 i 10047. Ima li neke razlike medju njima? 10047 je noviji medjutim procitao sam na nekoliko mesta da su ljudi imali probleme sa njim (uglavnom pri vezivanju diskova u RAID). Da li to moze da utice i na slucaj kada je samo jedan hard na SATA grani? Da li je bolje da instaliram neku drugu verziju drajvera (ima ih 5-6 za si3112)?

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Elem, vidim da postoje dva drajvara na Abitovom sajtu za si3112 kontroler, 10028 i 10047. Ima li neke razlike medju njima? 10047 je noviji medjutim procitao sam na nekoliko mesta da su ljudi imali probleme sa njim (uglavnom pri vezivanju diskova u RAID). Da li to moze da utice i na slucaj kada je samo jedan hard na SATA grani? Da li je bolje da instaliram neku drugu verziju drajvera (ima ih 5-6 za si3112)?

Slobodno instaliraj tu verziju, ja sam kolegi digao sistem na toj ploci na njegovom samsung S/ata disku koji nije bio vezan u raid i sve sljaka uredno. Cak sto vise mislim da si3112 podrzava non-raid boot!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno