Šta je novo?

HDD 8Mb bafer?

rbane

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2003
Poena
604
E cuo sam da ima rezona uzeti HDD sa 8MB bafer-a pa me interesuje da li je to tacno i gde ima da se nabavi?

Hvala

Koliko se secam, Western Digital je pravio neke hardove sa tolikim buffer-om

8 MB

Imas u Adacomu 40 gb 110 eura , 80 gb 135 eura svi sa 8 mb bufera!!!cao!!!

Ja sam uzeo disk od 40 GB. Dajem ti Sandrina merenja za njega.

Index 31098
Buffered Read 58 MB/s
Sequential Read 46 MB/s
Random Read 7 MB/s
Buffered Write 46 MB/s
Sequential Write 45 MB/s
Random Write 7 MB/s
Average Access Time 7 ms

Izasla je nova barakuda sa 8MB i ATA100 i SATA varijanta. Bilo je nekih najava, ali koliko znam jos ih niko nije uvezao :(

wd-ov od 8 mega se mnogo grejao, disk je nov tako da je izdrzljivost pod znakom pitanja

I Maxtor

Maxtor diskovi, serija DM+9 imaju i opciono 8MB bafera. Razlikuju se od klasicnih sa 2MB sto u sifri naziva, zadnje dve oznake su "P0"(kod klasicnog "L0"). Kapaciteti od 80GB na gore. I skuplji su za 20-ak evrica.
Performantno odskacu tek kad se radi nesto extra zahtevno po disk.

Miroslav je napisao(la):
wd-ov od 8 mega se mnogo grejao, disk je nov tako da je izdrzljivost pod znakom pitanja
Garancija za WD diskove sa baferom od 8 MB (serija JB) je tri godine. Ne bi davali trogodišnju garanciju da nisu sigurni u disk. Ta garancija se i kod nas daje.

pantas je napisao(la):
Garancija za WD diskove sa baferom od 8 MB (serija JB) je tri godine. Ne bi davali trogodišnju garanciju da nisu sigurni u disk. Ta garancija se i kod nas daje.
gde se daje?

pa i IBM je bio siguran u svoje diskove pa su propali.

mehanika je cudna stvar i ne uzdaj se u nju previse.

pantas je napisao(la):
Jel si bas siguran u to ???
Sve garancije na sve hard diskove svugde u svetu su pre par meseci spustene na godinu dana !
Ne zbog straha od nepouzdanosti nego, kako kazu, zbog motivisanja kupaca da sto pre prelaze na SATA...

Sve garancije na sve hard diskove svugde u svetu su pre par meseci spustene na godinu dana !

Ja jesam, zbog vojske odsutan iz ovih voda (pracenja aktuelnosti u ovoj industriji), ali koliko se secam bilo je reci da ce samo neki diskovi imati garanciju od 1 godine. To se trebalo odnositi na starije i jeftinije modele, a ne na tada nove serije sa baferom od 8 MB, kao i Maxtor seriju 9. Doduse, a kao sto rekoh, saznanja mi nisu bas friska, tako da mozda i gresim.

P. S. Nije zaovar da i ja napisem po koju rec ovde, makar to bile i usputne upadice, kao sto je ova, cisto da odrzim u formi prosek postova po danu (koji je odavno pao ispod 1).:0

Srdacni pozdrav!!!

drapin je napisao(la):
Ne zbog straha od nepouzdanosti nego, kako kazu, zbog motivisanja kupaca da sto pre prelaze na SATA...
ADAcom daje 3 godine garancije na WD sa 8mb...

TazDeVil je napisao(la):
ADAcom daje 3 godine garancije na WD sa 8mb...
Jes' stvarno, sad sam pregledao WD sajt is zaista za Caviar-e sa 8MB vazi garancija od tri godine !

Za sve ostale kupljene nakon 1 oktobra 2002 garancija je 1 godina ( to je verovatno taj datum od kada je pocela da se primenjuje jednogodisnja garancija)

U nekim zemljama moze da se dokupi jos dve godine garancije za izvesnu svotu $, ali koliko sam shvatio samo ako je disk kupljen on-line...

Kad ce kod nas poceti da prodaju SATA diskove (posebno me zanimaju ovi sa 8mb)???

drapin je napisao(la):

S-ATA ce se omasoviti sa sledecom generacijom cip-setova, tacnije njihovih kompanjona - southbridgeova koji bi trebali da imaju implementiranu podrsku za SATA standard. Sa druge strane, ne vidim kako ce me stimulisati skracivanjem garancije da predjem na SATA kada ce i na SATA diskove garancija uglavnom biti 1 gob (bar su tako obajvili vodeci proizvodjaci diskova).

drapin je napisao(la):
Na garaciji koju sam dobio uz disk piše tri godine. Disk je kupljen kod Adacom-a. WD je ukinuo trogodišnju garanciju ya seriju BB ali i dalje važi za seriju JB.

pantas je napisao(la):
Na garaciji koju sam dobio uz disk piše tri godine. Disk je kupljen kod Adacom-a. WD je ukinuo trogodišnju garanciju ya seriju BB ali i dalje važi za seriju JB.
Pa to sam i ja napisao pre tacno 22 sata i 33 minuta, tri posta iznad tvoga...:confused: :beat:

Jos jedno pitanje, danas me drug pitao koja je razlika izmedju WD BB SE i WD JB, do sad sam mislio, da je to isto, samo su negde pisali kao BB SE ( kao da je nastavak BB serije). Pa postavljam isto pitanje ima li, i koja je razlika izmedju WD BB SE i WD JB ???

Nazad
Vrh Dno