Šta je novo?

hdd 80gb maxtor - s.m.a.r.t problem

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
e na bratovom kompu izgleda da ne radi hdd. U pitanju je pata 80gb maxtor.
Kada se upali komp bios ga rochita, medjutim ispishe neshto u fazonu s.m.a.r.t problem bla bla i ako nastavim sa f1 win nece da se uchita uopshte ... inache se chuje neko chudno pishtanje i zujanje iz hdda ... nakachio sam ga na drugi komp...i kada se podigne sistem, win krece da ga prepoznaje i tu se zablokira ceo komp, znachi ne moze ni da ga instalira kako treba...

jel ima ovome spasa sa nekim programima da se oporavi ili je disk vrisnuo? (podaci nisu bitni, nego da se zna da li u buduce moze da se koristi kao ispravan ili da se baca)

mehanika je vrisnula...
nema pomoci...

previse bed sektora...mozda i jedna od glava otkazala...

tako a...i ja mislim da je gotov ... a i ne mogu mu odraditi dijagnostiku jer ako je on nakachen na komp kao slejv, sistem se zabode pri njegovoj detekciji tako da mi to ne vredi nishta...jedino mozda da se butuje program preko cd-a ... ali mislim da je gsimon dao odgovor

Ovo sto kaze Gsimon je najgora varijanta. Mozda je moguce da se reparira, ali je pitanje pouzdanosti diskutabilno.

Ma nema tu sta da se reparira i popravlja,ajde da je sprzena elektronika ili nesto slicno ali je sigurno otisla mehanika i taj hard sada moze samo da ti posluzi kao poveci privezak.
Da bi bio siguran i ako bas zelis mozes da odneses u neki servis hard disk ali ce ti reci isto sto si cuo ovde.Kada se to desi sa hdd-om mozes da ga zaboravis tj. drugim recima taj hard vise neces moci da koristis...

Poz

Najverovatnije je oslabila jedna glava... S.M.A.R.T. je moguce resiti... Mozda je moguce disejblovati jednu glavu (ne znamo koji hard je u pitanju)..
To Gsimon: Ubedjen sam da ti znas cime je ovo moguce uraditi.
Pozdrav

moze da se pokusava nesto, ide se plocha po plocha pa se analizira ponovo prave neke p-g liste
traje sve u svemu 2 dana, a cena...
tako da izvadi 10e kupi disk i vozi

Da ne otvaram novu temu resio sam da postavim pitanje na ovoj. Od pre par dana nece da mi se defragmentira hard. Kad odem na "defragment" izbaci mi ovo "Disk Defragmenter could non start". Da li neko moze da mi pomogne i kaze o cemu se tu radi i kako da resim to?

Da ne otvaram novu temu resio sam da postavim pitanje na ovoj. Od pre par dana nece da mi se defragmentira hard. Kad odem na "defragment" izbaci mi ovo "Disk Defragmenter could non start". Da li neko moze da mi pomogne i kaze o cemu se tu radi i kako da resim to?

Ma moze da bude svasta..Aj proveri za pocetak da li ti je iskljucen page file.Ako je iskljucen upali ga i pokreni check disk

Poz

Nedovoljno informacija....
Da li se HD inace normalno ponasa, tj. da li se komp bootuje normalno i nije produzeno vreme njegovog prepoznavanja u BIOS-u, zatim, da li se OP dize normalno i da li normalno barata sa hardom(kopy-paste, brzina pristupa, kolicina protoka itd.). Posebnu paznju obratiti na neobicne zvukove koji eventualno dolaze iz oblasti Hard Diska. Obavezno ispitati HARD pomocu MHDD-a. http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/MHDD.shtml

Nazad
Vrh Dno