Šta je novo?

HDD ~50-60e

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
Treba mi HD, izdvajam 50-60e ne vise od toga,
Buka mi nije problem bar ne kod HD-a, gledam WD 400Gb...AAKS ?
Znaci sta da uzmem ? bitno je da ima 16Mb kesa, da je oko 400Gb ( mada mi ne treba ni 100Gb realno...) ali kad vec toliko kostaju..
Ako ima nekih preporuka znaci da se malo greje, koliko ploca ima ? i da nije neki sporac, bar da je u rangu sa ovim WD500Gb AAKS..
Sve je u opticaju Samsung, WD, Seagate, Maxtor..
I da, treba mi kao backup, da tu drzim muziku, filmove, software i te stvari, to vec sve i imam na jednoj particija primarnog diska, ali uvek zelim da budem siguran i imam na dva mesta pa zato i kupujem disk.

Hvala

Poslednja izmena:
Prodaj taj Maxtor 80 i uzmi još jedan WD kakav već imaš.

Maxtor rikno :) zato mi sad i treba zamena, raid 0 mi ne vredi jer mi treba backup, a raid 5 ( ako se ne varam ) mi takodje ne treba.
Zato i ocu nesto tipa tog WD-a od 400Gb ili 320Gb, pa sad ne znam sta je najbolje od konkurencije u tom rangu..

samsung je dosta hladniji od wd-a pa ako ti to znači...

Za oko 60e nema veca Barracuda od 320Gb a WD 4000AAKS je oko te cene pa ako nishta drugo, uzmesh WD zarad tih kvazi 80Gb vishka...Shta vishe volish...:smoke:

A da li je Barracuda nesto brza od ovog WD-a ?
Zna li neko kako stoje sa garancijama ? WD je valjda 3god. a Samsung i ostali ?
Mozda da idem na nekoga ko daje 5god ako neko i daje ?
Maxtor je umro posle 4god..
Inace, Gb mi ne trebaju toliko, ko sto rekoh, mislim da je ~100Gb sasvim dovoljno za to sto imam tu da drzim..

A da li je Barracuda nesto brza od ovog WD-a ?
Zna li neko kako stoje sa garancijama ? WD je valjda 3god. a Samsung i ostali ?
Mozda da idem na nekoga ko daje 5god ako neko i daje ?
Maxtor je umro posle 4god..
Inace, Gb mi ne trebaju toliko, ko sto rekoh, mislim da je ~100Gb sasvim dovoljno za to sto imam tu da drzim..

4000AAKS je dosta brz disk, sumnjam da je ta Barracuda brza od njega.
Western Digital, Seagate i Hitachi daju na 3 godina garanciju, za Samsung nisam siguran.
A gigabajta nikada dosta, to ti mogu sa sigurnoshcu reci.:d

Onda da svedem sve na WD-e 400GB i 320GB, AAKS verzije.
S tim da mislim da je 400Gb tu nesto preko 60e ali nisam siguran a 320Gb je ~50e
Jos ako je ~100Mb/s onda extra :)
Inace, za sada mi stvarno ne treba prostora, sa neta ne skidam gonile filmova koji su HD i svaki 10Gb tako da na to i ne ide prostor.
A ako ikad zatreba, pa ***, prodam jedan pa uzmem onda 1T onda ce biti to jeftino :D

Odlicno, samo mi reci jos jednu stvar, da trazim bas 00B3A0 ?
Ima nekih razlika izmedju tih verzija ? mozda ploce ili tako nesto ?
*edit* vidim Flight-om odg. on ima jednu plocu! ok to je to hvala ti idem na njega :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno