Šta je novo?

Hdd 320gb Sataii

boris.ilic

Slavan
Učlanjen(a)
29.02.2008
Poena
430
Koji bi mi HDD od 320GB preporucili isao bi na ove p31, p35 ploce sa SATA 3GB/s?

Cuo sam da Seagate nije los onaj 7200.10, mozda Hitachi?

Ja imam hitachi sa 16mb cache i odlichan je shto se brzine tiche, samo je malo glasan za moj ukus. WD je tishi. U sushtini sve jedno je, uzmi onaj koji ima najduzu garanciju.

Svejedno ti je, uzmi tamo gde imas najbolje garantne uslove.

wd3200aaks recimo
i naravno ne uzimaj tamo gde daju 12mes gar samo

Poslednja serija, 320GB po ploci... mora da se gleda part number, tacna oznaka je WD3200AAKS-00B3A0.

Ja sam se namerio na 2 ovakva, ali do sada nisam imao iskustva sa WD diskovima, pa me nesto strah da nisu skloni kvarenju. Ako ih ima neko neka prenese utiske

Ja sam se namerio na 2 ovakva, ali do sada nisam imao iskustva sa WD diskovima, pa me nesto strah da nisu skloni kvarenju. Ako ih ima neko neka prenese utiske

Sve je to lutrija.

Uglavnom ih svi hvale. Imam ga, ali ne znam koji mu je part number; u planu je jos jedan WD3200AAKS ,)

Ako kupujes jos jedan, znaci da si zadovoljan :). Vreme je da se malo kockam

WD u globalu... ? Nista vise od ostalih. Ili manje. Sasvim zadovoljavajuci.
Ja sam licno proterao par komada kroz moju masinu u proteklim godinama, nijedan se nije kvario (da kucnem u drvo).

A ako pak pitas za ovaj model konkretno - to ti niko ne moze reci. Pa verovatno cak ni sam RMA department Western Digitala-a :)
Ipak, to je suvise "zelen" disk, i suvise je rano da bi mogli da se izvedu neku zaključci o pouzdanosti...

To me je i strah, sto su zeleni ko zelena trava. A mislio sam da malo eksperimentisem i sa RAID0 konfigurisanjem. Moracu da napravim neki backup bitnijih podataka

Ćuti, dobro nisi pošao po F1... :D:D

Poslednja izmena:
Izasao je i Seagate 320GB sa jednom plocom. Samo da dodje do nas :)

Hvale dosta i ove Samsung-ove od 320 i 500gb T166.
Npr. Samsung SpinPoint T Series 500GB 16MB SATA2

Ne hvale bez razloga - brzi su, tihi, hladni...
Medjutim, vec su matori, 166GB po ploci... stigle su vec nove generacije, sa 188/250/320+ GB po ploci, pa su bolji izbor.

Pa o tome i pricam. Seagate Barracuda 7200.11 ST3320613AS ima samo 1 plocu od 320GB. Brz je isto kao i WD, a tu je i 5 god garancije. Ne znam samo kakvi su sto se tice buke. Ne verujem da se puno zagrevaju. Vec sam krenuo po AAKS, ali cu sad ipak malo sacekati

Poslednja izmena:
Vrh Dno