Šta je novo?

hd6990

darkbaron

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cooler master MWE Gold 1250w - V2 Full Modular
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Laptop
dell latitude
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
Drugar planira da kupi polovni za 110e dali vredi te pare ili da ide na neki novoji cipset sta je vase misljenje

ako nije neka dobudzivana varijanta nego standardni blower sa turbinom na sredini,neka pripremi usi na torturu.pride,vrlo verovatno da ce se pregreva.zamena padova/stavljanje paste bi trebalo to da sredi,ali buku sem custom resenja,nista nemere da sredi.reci drugaru da stekne jos koji evro i zicka da se pojavi lep 280x na oglasima.

Uzeti jedino ako nekim slucajem ima domacu garanciju jos bar 4 meseca. :D

Za taj novac se uzima slabija R9 270X (sa domacom garancijom), koja je i dvaput manji potrosac.
Ili za 140-160 evra R9 280X (takodje sa domacom garancijom), koja je malo manji potrosac a u igrama gotovo ista.

Poslednja izmena:
nemam pojma dal' si ikad prisustvovao toj karti u radu,veruj mi nije vredno,mislim da je druga najbucnija karta ikad.

nemam pojma dal' si ikad prisustvovao toj karti u radu,veruj mi nije vredno,mislim da je druga najbucnija karta ikad.

Ne znam za koju misliš da je prva, ali VTX 6970 referentna, npr., hoće da odleti kroz prozor iz kućišta, ako bi mogla! Avion joj nije ravan!

Apsolutno si u pravu za preporuku, neka kolega zaobiđe kartu u širokom luku. Pri tom je sigurno budževina spremna za prodaju - unutra pasta od pola evra i koje kakve gaze umesto termalne trake, što se meni desilo da zateknem u gore pomenutoj karti..

Te matore referentne zveri su smrt, odavno..

hvala na info

trebas da cujes 2 x 6990 u CF sa sve stock P II 955 kulerom i sve to kad se zaposli malo da radi .... iako su ventovi na 70% max isli, cekas samo hoce li poleteti hahaha :)

6990 jeste brži od 7970 ali nešto malo. A šta raditi kad se pojavi igra na kojoj neće da rade oba čipa na 6990 :wall:
a dešavaće se ti naslovi.A pretpostavka da je taj 6990 iskopao do Kine kolko je rudarilo ;) možda grešim naravno.

Ako je manjak novca juri neki polovan sa gar.7950 lagano, ako se pojavi 7970 a bilo je za 120eu oma uzimati i to je to.

Uzgred koji procesor ima drugar za 2 x Cayman (6990) ?

Nazad
Vrh Dno